TPS:n junioritoiminta kaudella 2024-2025 – laadukas, turvallinen ja kilpailullinen kehitysympäristö

TPS:n junioritoiminta kaudella 2024-2025 – laadukas, turvallinen ja kilpailullinen kehitysympäristö

Kausi 2023-2024 on vielä huipennustaan vailla mutta tulevan kauden mustavalkoiset suuntaviivat ovat valmiina. TPS Salibandyn toiminta yhtenä valtakunnan kärkiseurana ja alueen ylivoimaisesti laadukkaimpana junioritoimijana täyttää tulevaisuudessakin korkeat laatukriteerit ja tarjoaa turvallisen ja kilpailullisen kehitysympäristön harrastajilleen.

Joukkueidemme toiminnan sisältö ja valmentajien nimilista ovat jatkossakin erittäin laadukkaita ja täyttävät nykypäivän vaatimustason. Kauden 2024-2025 juniorijoukkuekattaus ja valmennustiimit esitellään alla. Valmennuspäällikkö Michael Fager on tyytyväinen ja odottaa tulevaa luottavaisena:

”Toimintaympäristömme tasoa pystyttiin kuluvalla kaudella edelleen nostamaan ja junioripolultamme kasvoi uusia pelaajia edustusjoukkueen kokoonpanoon. Tämän lisäksi onnistuimme jälleen merkityksellisessä kasvatustyössämme lasten ja nuorten parissa, mikä näkyy hienosti harrastajiemme käyttäytymisessä kentällä ja sen ulkopuolella.

Jos jo viime kaudella kiinnostus toimintaamme kohtaan lajin harrastajien keskuudessa oli korkealla, tulevan kauden suhteen on ollut hienoa huomata, että halu edustaa mustavalkoisia värejä on entisestään lisääntynyt myös valmennuspuolella. Tulevalle kaudelle onkin koossa yksi kovimmista valmentajajoukkueistamme ikinä. Mukana on paljon intohimoa, substanssiosaamista ja sitoutumista erinomaisilla vuorovaikutustaidoilla kuorrutettuna.

Kuluvalla kaudella juniorimme esiintyivät runkosarjoissaan pääsääntöisesti erinomaisesti mutta pudotuspeleissä emme ole olleet aivan parhaimmillamme. Tätä trendiä vastaan hyökkäämme tulevalla kaudella taas hieman kokeneempina mutta menestystäkin tärkeämpänä huolehdimme edelleen turvallisesta ja inspiroivasta toimintaympäristöstämme”. 

Joukkueidemme avoimet harjoitukset ja tryout-jaksot järjestetään toukokuun alussa ja niistä informoidaan myöhemmin lisää.

TPS:n toiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä valmennuspäällikkö Michael Fageriin (michael.fager (at) tpssalibandy.fi).

JUNIOREIDEN EDUSTUSJOUKKUEET:

P22 (2003-2005 syntyneet pojat), SM-sarjassa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja Pasi Lindblom (Katso julkaisu: https://www.tpssalibandy.fi/uutiset/tps-p22-pasi-lindblomin-komennossa-myos-kaudella-2024-2025/)
Valmennustiimissä Juha Manni ja Jani Westerholm (FYS.)

Kaudella 2024-2025 joukkue pelaa ikäluokan SM-sarjaa. TPS P22 on ylivoimaisesti alueen paras kehittymisympäristö motivoituneelle nuorelle, joka haluaa pelata kansallisella juniorihuipulla tai tavoitella tulevaisuudessa paikkaa aikuisten korkeimmilta sarjatasoilta. P22 harjoittelee Kupittaan palloiluhallissa ja Leaf Areenalla.

P19 (2006-2007 syntyneet pojat), SM-sarjassa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Jere Jokinen (Katso julkaisu: https://www.tpssalibandy.fi/uutiset/jere-jokinen-jatkaa-tps-p19n-valmennusvastuussa/)
Valmennustiimissä Konsta Hannelin ja Kaisa Nurmi (FYS.)

Kaudella 2024-2025 joukkue pelaa ikäluokan SM-sarjaa. TPS P19:n kovatasoiset ottelut ja laadukas, ympärivuotinen harjoittelu takaavat sen, että motivoituneella urheilijalla on joukkueessa mahdollisuus kehittyä ja edetä peliurallaan. P19 harjoittelee Kupittaan palloiluhallissa ja Leaf Areenalla.

P17 (2008 syntyneet pojat), tavoitteena SM-sarja kaudella 24-25Vastuuvalmentaja: Joona Martikainen (Katso julkaisu: https://www.tpssalibandy.fi/uutiset/joona-martikainen-jatkaa-2008-ikaluokan-vastuuvalmentajana/)
Valmennustiimissä Aki Vainio ja Jorma Fisk (FYS.)

Kaudella 2024-2025 joukkueen tavoitteena on pelata P17 SM-sarjassa. 2008-syntyneiden poikien ikäluokka aloittaa viimeisen kautensa yksittäisenä ikäluokkana ja huipentaa oman tarinansa kauden päätteeksi. Ryhmä on valtakunnallisesti yksi ikäluokkansa kärkijoukkueista. Tämä, sekä laadukas valmennus takaavat pelaajille tavoitteellisen harjoitteluympäristön, jossa motivoituneilla nuorilla on erinomainen mahdollisuus määrätietoiseen kehittymiseen. P17 harjoittelee Kupittaan palloiluhallissa ja Leaf Areenalla.

P16 (2009 syntyneet pojat), tavoitteena SM-sarja kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Jorma Fisk (Katso julkaisu: https://www.tpssalibandy.fi/uutiset/jorma-fisk-palaa-mustavalkoisiin-2009-ikaluokan-valmentajaksi/)
Valmennustiimissä Oskari Lahnalahti ja Jorma Fisk (FYS.)

Kaudella 2023-2024 valtakunnallista sarjaa pelaava joukkue kasvaa tulevalla kaudella SM-ikäluokaksi, jossa sen tavoitteena on pelata P16 SM-sarjassa. TPS:n 09-ikäluokka on lahjakas ryhmä, jossa harrastaminen on kivaa ja tavoitteellista. Pelaajille on tarjolla turvallinen ympäristö, missä jokaisella harrastajalla on mahdollisuus määrätietoiseen kehittymiseen. P16 harjoittelee pääasiassa Leaf Areenalla.

T16/P15/P14 (2009 ja 2010 syntyneet tytöt sekä 2010 ja 2011 syntyneet pojat), valtakunnallisessa sarjassa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Mikko Jalonen (Katso julkaisu: https://www.tpssalibandy.fi/uutiset/mikko-jalonen-vastaa-tulevalla-kaudella-t16-p15-ja-p14-kokonaisuudesta/)
Valmennustiimissä Miikka Aittala, Leevi Hyvönen, Jesse Liitola, Reetta Käpylä, Seelim Saari ja Kaisa Nurmi (FYS.)

Kaudella 2024-2025 T16, P15 ja P14 ikäluokat toimivat tiiviissä yhteistyössä keskenään. Tyttöjen pääsarjana toimii T16 valtakunnallinen sarja ja poikien P15 valtakunnallinen sarja, lisäksi ryhmä osallistuu alueellisiin sarjoihin. Harjoitusympäristönä toimii Kupittaan palloiluhalli ja Leaf Areena, missä harjoittelua eriytetään optimaalisella tavalla useammalle kentälle. Hallittavuuden ja pelaajan edun näkökulmaa huomioidaan yhdellä vastuuvalmentajalla ja vahvalla valmennustiimillä. Jo pidemmän aikaa tunnistetut edut tyttöjen ja poikien yhteistoiminnassa ja tarjolla oleva laadukas toimintaympäristö takaavat motivoituneille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden määrätietoiseen kehittymiseen.

P13 (2012 syntyneet pojat), kilpasarjaa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Juha-Matti Sainio
Valmennustiimissä Juha-Matti Iso-Haavisto ja Mika Saari

TPS:n 2012 syntyneiden ikäluokka on harjoitellut yhdessä jo usean kauden ajan ja pelaa ikäluokkansa aluesarjoissa. Joukkue koostuu erittäin innokkaista ja harjoitteluun motivoituneista pojista, jotka ovat viimeisten vuosien aikana ottaneet huimia harppauksia eteen päin innostavassa ja turvallisessa kehitysympäristössä. Ryhmä harjoittelee pääasiassa Leaf Areenalla.

P12 (2013 syntyneet pojat), kilpasarjaa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Jari Mattila
Valmennustiimissä Rikhard Lehtinen ja Sepi Kivekäs

TPS:n 2013 syntyneiden ikäluokka on harjoitellut yhdessä nyt kolmen kauden ajan innostavassa ja turvallisessa ympäristössä ja osallistuu ikäluokkansa aluesarjoihin. Tulevalla kaudella ryhmä harjoittelee Leaf Areenalla sekä Turun kaupungin tiloissa. 2013 syntyneet pojat kuuluvat seuramme taitokouluikäluokkiin, joten innokkaille on kilpailukauden aikana tarjolla viikoittainen seuran tarjoama lisäharjoitus.

U11 (2014 syntyneet tytöt ja pojat), kilpasarjaa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Petri Soitamo
Valmennustiimissä Timo Hyytiäinen (valmennustiimi täydentyy myöhemmin)

TPS:n 2014 syntyneiden ikäluokka on harjoitellut yhdessä nyt kauden ajan innostavassa sekä turvallisessa ympäristössä ja osallistui kuluvalla kaudella ikäluokkansa kortteliliigaan. Tulevalla kaudella ryhmä kasvaa aluesarjaikäluokaksi ja harjoittelee Leaf Areenalla sekä Turun kaupungin tiloissa. 2014 syntyneet harrastajat kuuluvat seuramme taitokouluikäluokkiin, joten innokkaille on kilpailukauden aikana tarjolla viikoittainen seuran tarjoama lisäharjoitus.

U10 (2015 syntyneet tytöt ja pojat), kortteliliigaa kaudella 24-25
Vastuuvalmentaja: Aki Vilander
Valmennustiimissä Niko Huhtala, Kalle Järvinen (valmennustiimi täydentyy myöhemmin)

TPS P/T10 on keväällä perustettava uusi kilpajoukkue 2015 syntyneille harrastajille. Nuorille pelaajanaluille on tarjolla erittäin innostava, motivoiva ja turvallinen ympäristö salibandyn parissa. Joukkue harjoittelee yhdessä kaksi kertaa viikossa ja kuuluu seuramme taitokouluikäluokkiin, joten innokkaille on kilpailukauden aikana tarjolla viikoittainen seuran tarjoama lisäharjoitus. Joukkueeseen etsitään pelaajia, joilta löytyy runsaasti omaa innostusta ja motivaatiota.

MUUT JUNIORIJOUKKUEET:

P17 FT (2008-2010 syntyneet pojat), aluesarjaa kaudella 24-25
Valmennustiimi nimetään myöhemmin

TPS P17 FT on tulevalle kaudelle perustettava kevyempi kilpajoukkue, joka osallistuu 2008-ikäluokan aluesarjaan. Ryhmä harjoittelee yhdessä 2 krt/vk Leaf Areenalla ja/tai Turun kaupungin tiloissa ja tekee yhteistyötä ikäluokkien valtakunnallisten sarjojen joukkueidemme kanssa. Joukkueeseen etsitään pelaajia.

P14 FT (2011-2012 syntyneet pojat), aluesarjaa kaudella 24-25
Valmennustiimi nimetään myöhemmin

TPS P14 FT on harjoitellut yhdessä jo useamman kauden ajan ja se on seuramme kevyempi kilpajoukkue, joka osallistuu 2011-ikäluokan aluesarjaan. Ryhmä harjoittelee yhdessä 1-2 krt/vk Kupittaan palloiluhallissa ja/tai Leaf Areenalla ja tekee yhteistyötä ikäluokkien kilpasarjajoukkueidemme kanssa.

SEURAN VALMNENNUSTOIMIJAT
Urheilujohtaja: Perttu Kytöhonka
Valmennuspäällikkö: Michael Fager
Ikäluokkavastaava U12: Mikko Jalonen
Maalivahtien vastuuvalmentaja: Risto Mutanen
Maalivahtivalmentaja: Juha-Matti Iso-Haavisto