Vamman tai vaivan sattuessa, suuntaa Pohjola Sairaalaan!

Vamman tai vaivan sattuessa, suuntaa Pohjola Sairaalaan!

Yhteistyökumppanimme Pohjola Sairaala on yksi Suomen suurimpia toimijoita ortopedisessä päiväkirurgiassa, jossa lääkärit ovat huippuosaajia urheilijoiden ja aktiiviliikkujien vammojen ja vaivojen hoidossa. Monet urheilulääkäreistä toimivat olympiajoukkueiden ja olympiaurheilijoiden omalääkäreinä, sekä eri urheilulajien maajoukkueiden ja urheiluseurojen lääkäreinä. Tämän myötä heille on rakentunut vankka kokemus erilaisista urheilijoiden vammojen ja vaivojen hoidosta. Urheilulääkäreinä sairaalassa toimivat sekä liikuntalääketieteen että ortopedian erikoislääkäreitä. Tämän lisäksi sairaalassa työskentelee myös käsikirurgian erikoislääkäreitä, jotka auttavat urheilijoita erilaisten käsivammojen hoidossa.

Kaikki vammat eivät aina vaadi urheilulääkärin palveluita. Pohjola Sairaalan tapaturmapäivystys auttaa urheilijoita tarjoamalla ensiapua kaikenlaisissa tilanteissa. Turussa tapaturmapäivystys palvelee vuoden jokaisena päivänä ja paikalle voi tulla myös ilman ajanvarausta. Päivystyksessä on lääkäripalveluiden lisäksi tarjolla muun muassa kuvantamisen palvelut ja kipsausmahdollisuus. Myös erilaisia tukia, kuten kyynärsauvat, saa päivystyksestä nopeasti.

Urheilufysioterapialla on keskeinen osuus urheiluvammojen hoidossa. Fysioterapian avulla pystytään nopeuttamaan paranemista ja urheilijan paluuta normaalin harjoittelun pariin. Urheilufysioterapiassa ei kuitenkaan keskitytä ainoastaan vammojen hoitamiseen vaan myös niiden ehkäisemiseen. Fysioterapian avulla esimerkiksi rasitusvammoja pystytään vähentämään tehokkaasti. Kuntoutuksen aikana on urheilijoiden kohdalla tärkeää miettiä vammautuneen kehonosan kuntoutuksen lisäksi korvaavan harjoittelun ohjelmaa. Urheilulääkäri yhdessä urheilufysioterapeutin kanssa luovat juuri kyseiselle urheilijalle ja hänen vammansa huomioonottavan sopivan harjoitteluohjelman.

Pohjola Sairaalassa hoidetaan kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita ja myös niitä, joilla ei ole vakuutusta.

Vaivan tai vamman sattuessa, toimi näin:

Varaa aika tai mene päivystykseen ilman ajanvarausta

Voit varata ajan osoitteesta pohjolasairaala.fi tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa, jonka
löydät sovelluskaupastasi. Tapaturmapäivystykseen voit mennä myös ilman ajanvarausta.

Voit myös soittaa Pohjola Sairaalaan puh. 010 257 8100.
Terveydenhuollon ammattilainen palvelee sinua puhelimessa klo 7–23. Saat selkeät ohjeet jatkotoimenpiteitä varten ja ohjauksen oikealle vastaanotolle nopean hoidon varmistamiseksi.

Hoitopaikkasi:

Pohjola Sairaala Turku
Joukahaisenkatu 9, 20520 Turku

Aukiolo arkisin klo 8.00–19.00, viikonloppuisin ja pyhinä klo 11.00–17.00. Sairaalassa on aina röntgen- ja magneettikuvausmahdollisuus sekä kipsausvalmius

Turun Pohjola Sairaalan yhteystiedot

Turun Pohjola Sairaalan asiantuntijat