”Vaaditaan erinoimaista suorituskykyä jokaiselta kentälle”

”Vaaditaan erinoimaista suorituskykyä jokaiselta kentälle”

TPS:n naiset jatkaa F-Liiga kauttaan maajoukkuetauon jälkeen tuplaviikonlopulla. Nyt tulevana lauantaina se kohtaa viime ottelun vastustajan PSS:n revanssin merkeissä ja heti sunnuntaina joukkue matkaa SB-Pro:n vieraaksi Nurmijärvelle.  

Juuri ennen maajoukkuetaukoa TPS kohtasi PSS:n Porvoossa, tuolloin nyt sarjan kärkipaikkaa pitävä PSS oli parempi numeroin 4-3. Loukkaantumis huolien kanssa paininut TPS sai aikaan tasaisen ottelun, joten nyt näin tauon jälkeen odotetaan vähintäänkin yhtä tasaista kamppailua turkulaisten kotiottelusta. 

Ensimmäisestä kuudesta pelistä kolme voittoa ottanut SB-Pro isännöi TPS:ää sunnuntaina. Lohko A:ssa kuudentena majaileva SB-Pro:n kausi ei ole lähtenyt parhaalla tavalla, kun näistä kolmesta voitosta vain yhdestä on joukkue napannut täydet kolme pistettä. Viime vuonna finaalisarjaan asti yltänyttä SB-Pro:ta ei voi kuitenkaan pitää altavastaajana ja varmasti sunnuntaina nähdään myös tasainen ja viihdyttävä ottelu.

TPS:n naisten päävalmentaja Aki Vilander kertoi omat mietteensä maajoukkuetauosta ja tulevista otteluista: “Yhteisharjoittelu oli tietysti rikkonaista EFT-tauolla, mutta toisaalta kuusi pelaajaa sai kansainvälisiä pelejä maajoukkuepaidassa. Me otettiin pelitauon aikana kiinni asioista, joita voidaan tehdä tehokkaammin loppuvuoden aikana”.

“Tulevana viikonloppuna viimekauden finaalijoukkueet vastassa, joten erinomaista suorituskykyä tarvitaan jokaiselta kentälle”, sanoo Vilander.