Uskomaton viimeinen erä takasi pisteet Kuopiosta

Kaksi erää vaikeuksissa ollut TPS nousi lauantai-iltapäivällä Kuopiohallissa komeaan vierasvoittoon, kun se kaatoi sitä isännöineen SB Welhot 4-8(2-0,2-2,0-6) lukemin. Hyvin taistelleet isännät selvisivät turkulaisten kovasta alkurynnistyksestä ja osuivat avauserässä tehokkaasti omista maalipaikoistaan voittaen ensimmäisen kaksikymppisen 2-0 lukemin. Toisen erän maalit tasattiin sopuisasti 2-2 lukemin ja selkeä turhautuminen leimasi Palloseuran pelaamista. Päätöserässä kaivattu rentous löytyi muutaman tärkeän onnistumisen myötä ja loppujen lopuksi illan voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Niinpä kolme sarjapistettä sekä erittäin tärkeä Suomen Cup-jatkopaikka mustavalkoisten laariin.

Palloseuran tehokkain oli tänään 2+1 tehot kerännyt Miko Kailiala, joka onnistui maalinteossa juuri silloin kuin TPS sitä eniten kaipasi. Kahteen maaliin ylsi myös kakkosviisikon sentteri Olli Kinnunen. Muita kahden pinnan miehiä olivat kaksi syöttöä keränneet Teemu Aaltonen sekä Janne Nurminen. Kaikenkaikkiaan viimeisen erän nousu tuntui nostaneen TPS-leirin ilon ja itseluottamuksen korkeuksiin ottelun päätyttyä. ”Todella iloinen olen jätkien puolesta kun pystyttiin tuollainen nousu esittämään. Avauserän heikko viimeistely sai mentaalipuolen tänään melkein jumiin, mutta viimeisessä erässä löydettiin pelaamisen oikeanlainen itseluottamus ja rentous. Cup-paikka on myös meille erittäin tärkeä, joukkue haluaa menestyä tällä kaudella molemmissa kilpailuissa”, päävalmentaja kertoili ottelun päätyttyä.

Seuraavan kerran TPS pelaa ensi viikon perjantaina, kun se isännöi Kupittaan Palloiluhallilla Esport Oilersia. Ottelusta lisää alkuviikon aikana.