Tuoreen Suomen mestarin riveihin yhdeksän uutta pelaajaa

Tuoreen Suomen mestarin riveihin yhdeksän uutta pelaajaa

TPS on tehnyt sopimukset yhdeksän uuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät maalivahti Wilma Holm, puolustajat Emilia Pietilä, Henrika Maikola ja Ronja Niemi sekä hyökkääjät Olivia Pietilä, Veera Kuosmanen, Olivia Oikarinen, Melisa Aydemir sekä Ella Alanko-Salminen. Lisäksi menneen kauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Iina Siirilä on tehnyt jatkosopimuksen. 

Maalivahti Wilma Holm (s. 2006)

Rauman SalBassa ja rinnakkaisedustuksella FBC Turun T18-ikäluokan SM-sarjajoukkueessa pelannut Wilma Holm pukee ylleen TPS-paidan tulevalla kaudella. Yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista täydentää TPS:n vahvan maalivahtiosaston ja pääsee hyvään oppiin menneen kauden F-liigan ykköstorjuja Noora Vuorelan ja Lisette Blomqvistin rinnalla, maalivahtivalmentaja Risto Mutasen valvovan silmän alla. 

“Wilmaan sopii samat sanat, kuin useampaan meidän joukkueemme nuoreen pelaajaan. Hän on erittäin tavoitteellinen ja määrätietoinen ihminen ja haluaa edetä omalla salibandyurallaan kovassa ympäristössä. Olen erityisen tyytyväinen siitä, että Wilma monen muun nuoren lahjakkuuden tapaan on kokenut TPS:n juuri sellaiseksi ympäristöksi, jossa voi tavoitella niitä omia unelmiaan”, kertoo TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka.

Wilma Holma lähtee tavoittelemaan omia rajojaan osana TPS:n vahvaa maalivahtikolmikkoa. Kuva Tomi Nousiainen

Puolustaja Emilia Pietilä (s. 2003)

FBC Loistossa kaksi kautta F-liigan A-lohkossa pelannut ja näissä 42 runkosarjaottelua tehoin 13+11=24 tehnyt Emilia Pietilä (18) siirtyy TPS:n raitapaitaan. SBS Wirmon kasvatti on myös U19 naisten maailmanmestareita viime syksyltä ja kuuluu U19 naisten seuraavaankin kisaprojektiin.

“Emilia on erittäin taitava ja liikkuva, moderni pallollinen puolustaja. Pietilä on vastustajalle varsin hankala pelaaja, sillä hän kykenee pelaamaan itsensä pois korkean prässin alta ja toisaalta, mikäli häneen ei anneta painetta, tyhjät syöttölinjat löytyvät tehokkaasti. F-liigan suurimpia pakkilupauksia”, linjaa TPS:n Kytöhonka.

Emilia Pietilä vaihtaa Loiston peliasun TPS:n mustavalkoiseen ja tuo mukanaan aimo annoksen taitoa ja liikkuvuutta. Kuva: Esa Takalo

Puolustaja Henrika Maikola (s. 2003)

Niinikään FBC Loistossa kaksi kautta F-liigan A-lohkossa pelannut Henrika Maikola (18) siirtyy TPS:n takalinjoille. Kahden edellisen kauden aikana 32 runkosarjapeliä netonnut Maikola on tehnyt pelaamissaan otteluissa tehot 3+10=13. Kalannin Pallon kasvatti Maikola kuuluu myös Suomen U19 naisten maajoukkueryhmään ja on vahva ehdokas seuraaviin U19 naisten MM-kisoihin. 

“Henrika omaa vahvan potentiaalin olla todellinen huippuluokan allround -puolustaja. Hänellä on painava laukaus ja se on sellainen ominaisuus, jota olemme hieman pakistoomme kaivanneet”, kertoo Kytöhonka.

Henrika Maikola vahvistaa TPS:n takalinjoja tulevalla kaudella. Kuva Jarmo Koskela

Puolustaja Ronja Niemi (s. 2004)

SBS Wirmon ja TPS:n yhteistyön myötä Ronja Niemi nähtiin TPS:n naisten kokoonpanossa 13 runkosarjaottelussa (0+3) ja 10 pudotuspeliottelussa. Monipuolinen ja älykäs puolustaja esiintyi heti ensimmäisissä liigapeleissään rauhallisesti ja rohkeasti. Ronja Niemi valittiin myös toukokuun U19 naisten maaottelutapahtumaan. 

“Ronja hyppäsi TPS:n ja Wirmon yhteistyön myötä farmipelaajana liigan mukaan ennakkoluulottomasti. Ronja ylitti meidän ja varmasti omatkin odotuksensa sen suhteen, miten sujuvasti hän kykeni liigapeleihin sopeutumaan. Tämä toki kertoo siitä hyvästä työstä, mitä Wirmossa on tehty. Nyt katsoimme yhdessä SBS Wirmon kanssa, että seuraava askel on liittyä tukevammin TPS:n liigamiehistöön”, toteaa Kytöhonka. 

Melisa Aydemir (vas.) ja Ronja Niemi (oik.) pokkasivat farmipelaajina SM-kultaa jo menneellä kaudella. Keskellä hymyilevä Seraina Fitzi nähdään myös tulevalla kaudella TPS-paidassa. Kuva: Jarmo Koskela

Hyökkääjä Olivia Pietilä (s. 2003)

FBC Loistossa runkopelaajiin kahden F-liigan A-lohkokauden ajan kuulunut, SBS Wirmon kasvatti Olivia Pietilä tuo lisää liikkuvuutta ja maalintekovoimaa TPS:n laituriosastolle. 41 F-liigan A-lohko-ottelussa tehot 18+16=34 iskenyt Pietilä on siskonsa Emilian ja Maikolan tapaan myös vahva U19 naisten MM-ehdokas ja tuore T21-ikäluokan Suomen mestari. 

“Olivia on erittäin liikkuva, taitava ja yllätyksellinen laituri ja hän on kyennyt tuloksentekoon F-liigassa nuoresta iästään huolimatta. Hän tuo meille reilusti lisää ratkaisupotentiaalia ja hyvin liikkuvana pelaajana tuo paljon lisää mahdollisuuksia valmennukselle”, avaa Kytöhonka. 

Olivia Pietilä tuo TPS:n laituriosastolle lisää ratkaisuvoimaa. Kuva Jarmo Koskela

Hyökkääjä Veera Kuosmanen (s. 2004)

Vuonna 2004 syntynyt laitahyökkääjä Veera Kuosmanen siirtyy TPS-paitaan Classicista. Vahvoilla johtajaominaisuuksilla varustettu ja muiden uusien pelaajien tapaan hyvin liikkuva ja taitava Kuosmanen pelasi pääosin T18-ikäluokan SM-sarjassa, jossa hän päätti kautensa joukkueen kapteenina Suomen mestaruuteen. Kuosmanen on pelannut myös kolme U19 naisten maaottelua ja kuuluu MM-ehdokkaisiin. 

“Veera on halunnut kehittää itseään salibandyn pelaajana määrätietoisesti. Tästä kertoo jo se, että hän päätti 15-vuotiaana siirtyä Porista Classicin organisaatioon parempien kehittymismahdollisuuksien perässä. Hän on juuri sellaista pelaajatyyppiä, jota mielellämme tähän joukkueeseen tuomme mukaan. Kovilla tavoitteilla varustettu, fiksu ja kypsä nuori urheilija. Potentiaali on korkealla”, taustoittaa Kytöhonka. 

Veera Kuosmanen toimi T18-ikäluokan SM-kultaa voittaneen Classicin kapteenina. Kuva Juhani Järvenpää

Hyökkääjä Olivia Oikarinen (s. 2005)

SBS Wirmon kasvatti Olivia Oikarinen liittyy mukaan TPS:n liigamiehistöön. Huhtikuun lopussa Suomen U17 tyttöjen maajoukkueessa esiintynyt ja ikäluokan johtaviin pelaajiin kuuluva Oikarinen nappasi menneeltä kaudelta SBS Wirmon paidassa tuplahopeaa (T21 ja T18 SM-sarjat). Todella kovan potentiaalin omaava, peräti 180cm pituinen Oikarinen kuuluu TPS:n suuriin tulevaisuuden lupauksiin. 

“Olivia on Veeran tapaan nuoresta iästään huolimatta erittäin kypsä ja määrätietoinen urheilija. Hänet nähtiin TPS:n liigajoukkueen treeneissä menneellä kaudella, mutta keskittyminen oli vielä kevään SBS Wirmon junioreiden ratkaisupeleissä. Olivia on taas yksi osoitus TPS:n ja SBS Wirmon organisaatioiden hyvästä yhteistyöstä, todella kova urheilijalahjakkuus”, kehuu Kytöhonka.

Olivia Oikarinen on kuulunut joukkueensa johtaviin pelaajiin niin seurajoukkue SBS Wirmossa kuin Suomen U17-tyttöjen maajoukkueessa. Kuva Janne Hirvensalo

Hyökkääjä Melisa Aydemir (s. 2003)

Ronja Niemen tapaan myös Melisa Aydemir nähtiin jo menneellä kaudella Suomen mestareiden paidassa TPS:n ja Wirmon yhteistyön myötä. Liigavauhtiin hyvin mukaan päässyt Aydemir onnistui iskemään liigauransa avausmaalit ja 13 runkosarjaottelussa syntyi tehot 3+1=4. Useamman lajin lahjakkuus siirtyy nyt tukevammin TPS:n liigaryhmään ja keskittyy aiempaa enemmän salibandyyn. 

“Melisankin kohdalla täytyy ihailla sitä, miten sujuvasti ja hienosti hän hyppäsi mukaan liigapeleihin. Kauden aikana hänet nähtiin monenlaisissa rooleissa ja jokaisen hän kykeni ottamaan vastaan mallikkaasti. Toki tämä kertoo myös siitä hienosta ilmapiiristä, minkä meidän valmennus ja pelaajat ovat tuohon joukkueeseen rakentaneet”, kiittelee Kytöhonka. 

Ella Alanko-Salmisen edelliset liigaottelut nähtiin Classic-paidassa, jossa hän voitti kaksi SM-kultaa. Kuva: Anssi Koskinen

Hyökkääjä Ella Alanko-Salminen (s. 1990)

TPS:n uusien sopimuspelaajien joukossa kokemusta edustaa kahden SM-kullan ja 61 aikuisten maaottelun Ella Alanko-Salminen. Edellisen kerran Alanko-Salminen nähtiin liigapeleissä kevään 2018 Superfinaalissa. Alanko-Salminen debytoi TPS:n liigapaidassa TPS:n ensimmäisellä naisten liigakaudella 2007-2008 ja tuon jälkeen hänelle on kertynyt 156 runkosarjaottelua (110+123=233) ja 40 pudotuspeliottelua (22+28=50). 

“Ellan lähtö mukaan tähän joukkueeseen on aivan upea asia. Hän on ollut todella suuri palanen TPS:n naisten liigatarinaa ja esikuva monelle pelaajalle. Meillä on nyt hyvin erinäköinen joukkue, kuin Ellan viimeisen TPS-kauden (13-14) aikaan. Ella tuo joukkueeseen aimo annoksen huippu-urheilijan asennetta ja me taas pystymme tarjoamaan hänelle vihdoin TPS-joukkueen, jonka kanssa tavoitella menestystä toden teolla”, Kytöhonka päättää.

Lue myös ”Fyysisen ja psyykkisen kipukynnyksen kautta kohti uutta tasoa”