TPS:n P22- ja P19 -joukkueet lähtevät kauteen uusin sävelin 

TPS:n P22- ja P19 -joukkueet lähtevät kauteen uusin sävelin 

TPS:n P22- ja P19 -joukkueet lähtevät kauteen 22-23 uudistunein sävelin.  Suurin uudistus on joukkueiden pelaajiston henkilökohtaisten tavoitteiden ja kehityspolun entistä tarkempi tukeminen osana TPS Salibandyn uutta Kilpa- ja Huippu-urheiluohjelmaa. 

TPS P22-joukkueen valmennusvastuun ottaa Peter Ruohomäki, joka saa valmennustiimiin tuekseen Petri Heinon sekä Emil Nybergin. TPS P19-joukkueen vastuuvalmentajana tulee toimimaan Jani Rantanen, jonka valmennustiimissä on mukana Kaj Sandström sekä Niko Alonen. Kummankin joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa liigajoukkueen päävalmentajana jatkava Santeri Raatarila. 

Lisäresursseja joukkueiden valmennukseen tuovat urheilujohtaja Perttu Kytöhonka (P22) sekä valmennuspäällikkö Michael Fager (P19), jotka ovat joukkueiden toiminnassa mukana viikottain, tavoitteena ennen kaikkea pelaajien kilpa- ja huippu-urheilupolun tukeminen. Valmennuspäällikkö Michael Fager kommentoi tulevan kauden muutosten taustoja ja mitä se tarkoittaa TPS:n P19-ikäluokan pelaajalle. 

“Menneellä kaudella meillä on ollut useammalla juniori-ikäisellä pelaajalla mahdollisuus pelata joko F-liigassa, Suomisarjassa SBS Wirmon väreissä tai TPS M3:n mukana 2.divisioonassa. Nämä kaikki pelit aikuisten kilpailullisissa sarjoissa ovat luonnollisesti hienoja mahdollisuuksia nuorelle pelaajalle ja tukevat kehitystä. Haluamme tehdä tästä nyt entistä suunnitelmallisempaa.”

Urheilujohtaja Perttu Kytöhongan mukaan kilpailu F-liigan huipulla kovenee vuosi vuodelta. TPS:n liigajoukkue on jo pitkään koostunut vahvasti TPS-taustaisista pelaajista ja se on yksi joukkueen selkeistä vahvuuksista. 

“F-liigan huipulla on luonnollista, että kärkisijoja tavoitellessa myös ulkopuolisia vahvistuksia tarvitaan. Meille on kuitenkin aina ollut tärkeää, että edustusjoukkueissamme on vahva TPS-ydin, joka omalta osaltaan on luonut joukkueisiin varsin erityisen ilmapiirin ja sitoutumisen tason.”

“Nyt kun meidän liigajoukkueemme on vakiinnuttanut paikkansa F-liigan kärjessä, se tarkoittaa myös suurempaa haastetta edustusjoukkueen mukaan havitteleville lahjakkuuksille. Meidän Kilpa- ja Huippu-urheiluohjelman tavoitteena on yhdessä pelaajan kanssa miettiä niitä sopivia askelia kohti liigaa tai toisaalta, kohti elinikäistä aktiivipelaamista hyvillä sarjatasoilla. Tähän kuvioon kuuluu monilla vielä loistava Turun Urheiluakatemia -yhteistyö.”

TPS:n monivuotisen yhteistyön jatkuessa SBS Wirmon kanssa, TPS-junioreilla on varsin laajat mahdollisuudet pelaajapolullaan.

“F-liiga, Suomisarja ja kakkosdivisioona – olemme halunneet olla hyvä yhteistyökumppani SBS Wirmolle ja nähneet molemmat, että pystymme auttamaan toisiamme omissa tavoitteissamme. Siitä hyötyvät ennen kaikkea meidän pelaajamme”, Kytöhonka päättää.

P22- ja P19 -ikäluokkien try out -ajankohdat julkaistaan alkuviikosta.