TPS:n naisten mestaruusjahti alkaa lauantaina – “Kova sisäinen kilpailutilanne”

TPS:n naisten mestaruusjahti alkaa lauantaina – “Kova sisäinen kilpailutilanne”

TPS:n naisten mestaruusjahti alkaa lauantaina juhlallisissa merkeissä. TPS 100 -juhlaottelussa nousee kattoon TPS Salibandyn ensimmäinen mestaruusviiri ja lisäksi luvassa on paikallisherkkua, kun vastassa on FBC Loisto. 

TPS:n liigajoukkueen valmennustiimin vahvin jäsen Mika Lönnblad palasi TPS-väreihin pienen tauon jäljiltä. Mies itse kertoo omista vastuualueistaan lyhyesti.

“Koitan pitää huolta siitä, että pelaajat ovat fyysisesti iskussa. Autellaan huoltoa mm. teippausten kanssa ja tehdään mitä päävalmentaja haluaa tehtävän.”

”Kaikki merkit viittaa siihen, että joukkue on hyvässä fyysisessä valmiudessa.” Kuva Anssi Koskinen.

TPS:n mennyt kausi päättyi lopulta parhalla mahdollisella tavalla, kun kultamitalit ripustettiin joukkueen kaulaan. Ihan ilman haasteita kausi ei luonnolisesti läpi mennyt.

“Alkukaudesta meillä oli joitakin valitettavia loukkaantumisia, joihin reagoitiin nopeasti ja luotiin alkuverryttelyihin toiminnallisempia vaihtoehtoja Pihlajalinnan fysioterapeutin Mikko Tulosen avustuksella. Pelaajat sitten toteuttivat näitä omaan tarpeeseen sopivalla tavalla. Tästä oli selkeästi apua ja loppukaudesta selvittiin huomattavasti vähemmillä haavereilla.”

TPS:n kokoonpano oli ajoittain erittäin kompakti loukkaantumisten ja koronahuolien takia. Joukkue onnistui kuitenkin raskaan kauden jäljiltä olemaan parhaimmillaan pudotuspeleissä.

“Onnistuttiin yleisesti monipuolisessa fyysisessä harjoittelussa ja saatiin tasapainotettua kuormitusta ja lepoa. Harjoittelun rytmittämisellä oli myös oleellinen merkitys, jotta tekemisestä ei tullut tasapaksua ja oltiin hyvässä valmiudessa silloin, kun sitä tarvittiin.”

“Meillä on aiempaa kovempi sisäinen kilpailutilanne”

TPS:n joukkue sai kesän aikana reippaasti lisää leveyttä ja sen vaikutus ei ole jäänyt Lönnbladilta huomaamatta.

“Joukkueen runko on säilynyt hyvin ennallaan ja mukaan on tullut nuoria, tavoitteellisia pelaajia sekä kokemusta Ella Alanko-Salmisen paluun myötä. Ellan kanssa meillä onkin yhteistä taustaa Tepsistä jo muutaman vuoden takaa. Joukkueessa on hyvähenkinen ja aiempaa kovempi sisäinen kilpailutilanne, joka on näkynyt myös fyysisen puolen tekemisessä.”

Taustalla joukkueen edesottamuksia tarkkaileva Lönnblad on yksi TPS:n iskukyvyn kulmakivistä. Kuva Anssi Koskinen

TPS:n viime kausi venyi pitkälle kevääseen ja se vaikutti joukkueen harjoituskauden alkuun. Lönnblad katsoo joukkueen kuitenkin onnistuneen valmistautumisessaan.

“Harjoituskausi päästiin aloittamaan noin kuukautta aiempaa myöhemmin, viime kauden venyttyä pitkälle kevääseen. Fysiikan osalta se on tarkoittanut hieman supistettua harjoituskautta, mutta kaikki merkit viittaa siihen, että joukkue on hyvässä fyysisessä valmiudessa aloittamassa kautta. Harjoituskausi on ollut mielestäni kaikin puolin onnistunut.”

“Oma tavoite on, että kentällä nähdään liikkuva, fyysisesti aktiivinen TPS. Olen myös täysin varma, että sellainen TPS tullaan myös näkemään.”

TPS-FBC Loisto la 17.9. klo 15.00. Ottelu on TPS100 -juhlapeli, liput ennakkoon TIKETISTÄ (samalla päivälipulla pääset myös miesten klo 18.30 alkavaan kotiavaukseen TPS-Oilers)