TPS:n naiset kummeilevat yli seurarajojen tyttöjuniorijoukkueissa

TPS:n naiset kummeilevat yli seurarajojen tyttöjuniorijoukkueissa

TPS:n naisten liigajoukkue ja TPS Salibandyn organisaatio vahvistavat yhteistyötä alueen muiden tyttösalibandytoimijoiden kanssa. Hyvin toimineen ja menestyksekkään SBS Wirmo -yhteistyön lisäksi seura ryhtyy tiivistämään yhteistyötä myös Airiston Salibandyn ja Pöytyän Urheilijoiden nuorempien tyttöjuniorien kanssa.

Käytännössä yhteistyö tarjoaa Airiston ja Pöytyän tytöille kutsuja TPS:n naisten liigaotteluihin ja joukkueita nähdään kauden aikana mm. liigaotteluiden erätaukotapahtumissa ja pallotyttöinä. Lisäksi TPS:n naisten liigapelaajia on nimetty Airiston ja Pöytyän kummipelaajiksi. 

TPS:n naisten liigajoukkueen pelaajia tullaan näkemään niin TPS:n omien junnujen kuin myös muiden seurojen harjoituksissa. 

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka näkee yhteistyön suurimpana arvona esikuvien tuomisen entistä lähemmäksi alueen muiden toimijoiden arkea.

– Meillä on kansainvälisen tason huippupelaajia tässä liigajoukkueessa ja mikä parasta, he ovat tyyppeinä tosi positiivisia ja sen myötä erinomaisia esikuvia – he ovat myös motivoituneita toimimaan esikuvina, mikä on tärkeä juttu. Nyt kun meillä on ensimmäistä kertaa tässä kaupungissa aikuisten Suomen mestareita, aina parempi. Naisten liigajoukkueen pelaajia jaetaan sekä omaan T16/T14 -ryhmäämme kummipelaajiksi, että myös muihin seuroihin. 

– Tyttösalibandyn kehittäminen ja harrastajamäärien kasvattaminen ei ole nollasummapeliä, vaan sen pitää olla meidän alueemme seurojen yhteinen asia. Meidän tulee ehdottomasti kehittää ja kasvattaa omaa tyttöjunioritoimintaa. Samanaikaisesti voimme tukea myös alueen muita seuroja tuomalla huippuliigajoukkueemme lähemmäksi heidän arkeaan, Kytöhonka päättää.