TPS:n miehillä 27 pelaajasopimusta valmiina – “Rakennamme uutta menestyksen mahdollistavaa ydintä”

TPS:n miehillä 27 pelaajasopimusta valmiina – “Rakennamme uutta menestyksen mahdollistavaa ydintä”

Miesten edustusjoukkue lähtee kauteen 24-25 maltillisesti uudistuneena. Uusina pelaajina TPS-miehistöön liittyvät aiemmin julkaistujen Joona Karjulan (OLS) sekä Jesper Hakolan (OLS) lisäksi kasvattajaseuraansa palaava Jasper Juuti (LASB), sekä naapuriseura FBC Turusta siirtyvä, EräViikingit -kasvatti Jaakko Rannanjärvi. Lisäksi TPS on solminut pelaajasopimukset Veikko Paajasen, Oskari Viitikan sekä Eetu Loposen kanssa, jotka nousevat liigamiehistöön omista junioreista.

Urheilujohtaja Perttu Kytöhonka avaa ajattelua joukkueen rakennuksen takana.

“Kaikki toiminta meillä perustuu voittamiseen, niin myös joukkueen rakentaminen. Olemme käyneet tässä viimeisen vuoden ajan läpi murrosta pelaajaryhmämme osalta luonnollisista syistä ja jos Santeri (Raatarila) valmentajajulkistuksen yhteydessä puhui, miten tällaisessa vaiheessa olevaa jengiä on inspiroivaa valmentaa, sama tunne on myös taustoilla rakentamisen osalta. Jengin rakentamisessa kyse on yksittäisten nimien sijaan kokonaisuudesta. Rakennamme uutta menestyksen mahdollistavaa ydintä.”

“Me uskomme, että voittaminen F-liigassa vaatii sen ilmiselvän osaamisen lisäksi yhdessä elettyä arkea, yhdessä kohdattuja haasteita ja yhdessä koettuja onnistumisia. Se taas vaatii aikaa ja sitä, että pelaaja haluaa pelata meillä ja muukin elämä Turussa toimii. Meillä on joukkueessa voimakas työnteon kulttuuri ja siihen jokaisen uudenkin pelaajan tulee sopeutua. Tässä auttaa luonnollisesti, että joukkueen pelaajistossa on jatkumoa ja huippuluokan suunnannäyttäjiä”, Kytöhonka linjaa.

Neljä pelaajaa muista liigaryhmistä – “Ensisijaista aina ketkä meillä jatkavat”

TPS-ryhmään on kiinnitetty tässä kohtaa neljä pelaajaa seuran ulkopuolelta. Kytöhongan mukaan vaihtuvuus on kohtuullisella tasolla.

“Ymmärrän, että suurta yleisöä kiinnostaa keitä uusia pelaajia ryhmään tulee. Me ajattelemme ensisijaisesti aina sitä, ketkä meillä jatkavat. Meillä on varsin omanlainen tapamme toimia arjessa ja siihen sopeutuminen vie aikansa. Sen myötä odotamme, että mitä pidempään meillä on mukana, sitä paremmin homma toimii ja kasvua tapahtuu. Lisäksi – ja tämä voi tuntua joissakin seuroissa vieraalta ajatukselta – meille on aidosti merkitystä sillä, että joukkueen pelaajistossa on vahva oman seuran TPS-leima. Katsomme aina ensin mitä meillä on valmiina, keneltä voimme odottaa kasvua ja keitä juniorijoukkueistamme voisi olla nousussa. Tähän sitten sopivat, muualta saapuvat pelaajat tuovat tärkeän mausteensa.

“Joona Karjulan (OLS) ja Jesper Hakolan (OLS) lisäksi olemme tehneet sopimuksen Jasper Juutin (LASB) kanssa ja Jaakko Rannanjärvi siirtyy meille naapuriseurasta. Juuti on luonnollisesti paluumuuttaja ja pelaaja, jolle TPS merkitsee paljon. Hän on vetänyt meillä erittäin menestyksekkään junioriuran ja sen jälkeen hakenut kokemusta muualta. Juuti pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla ja vaikka liigapelejä on kertynyt jo yli sata, uskomme, että emme ole vielä nähneet liigassa mihin hän kykenee. ErVistä FBC Turkuun pari vuotta sitten siirtynyt Rannanjärvi taas halusi lähteä haastamaan itseään kovempaan ympäristöön”, avaa Kytöhonka uusien sopimuspelaajien taustoja.

Avoimia keskusteluja on Kytöhongan mukaan käynnissä vielä pari kappaletta. Näistä merkittävimpänä on Lauri Stenforsin jatko.

“Olemme olleet koko ajan Laurin suhteen tietoisia missä mennään puolin ja toisin. Kyse on tällä hetkellä ennen kaikkea siviili- ja työasioiden sovittamisesta F-liigan ottelutahtiin. Uskoakseni osaamme kertoa asiasta lisää aivan lähiaikoina. Laurin lisäksi seuraamme parin pelaajan tilannetta.”

Sopimuspelaajat 6.5.2024 (suluissa joukkue, jos muu kuin TPS F-liiga kaudella 23-24)

Maalivahdit:
Fälden, Oskari
Kuisma, Olli

Kenttäpelaajat:
Eklund, Alex
Ekuri, Joonas
Eloluoto, Lauri
Haataja, Elias
Hakola, Jesper (OLS)
Juuti, Jasper (LASB)
Kantonen, Kasperi
Karjula, Joona (OLS)
Kauppinen, Pyry
Koivisto, Aatu
Koski, Matias
Koskinen, Joonas
Koskinen, Juho
Kulmala, Kasper
Laine, Olli
Lehtonen, Eetu
Lehtinen, Jami
Loponen, Eetu (TPS jun.)
Niemelä, Oliver
Ojala, Tuomas
Paajanen, Veikko (TPS jun.)
Rannanjärvi, Jaakko (FBC Turku)
Rokala, Oliver
Vesterinen, Waltteri
Viitikka, Oskari (TPS jun.)

Valmennus:
Raatarila, Santeri
Saari, Oskari
Meuronen, Juho
Koskimäki, Joni