TPS:n liiganaiset uuteen kauteen uudella valmennustiimillä – “Yhtenäisyys nostaa varmasti menestymisen todennäköisyyttä”

TPS:n liiganaiset uuteen kauteen uudella valmennustiimillä – “Yhtenäisyys nostaa varmasti menestymisen todennäköisyyttä”

TPS:n naisten liigajoukkue on valmistautunut kauteen keväästä lähtien määrätietoisesti uuden valmennustiimin johdolla. Päävalmentajakseen joukkue saa viime kaudella Kooveen miesten divarimiehistön valmennustiimissä vaikuttaneen Antti Hännisen (35). 

Hänninen saa tuekseen vahvan valmennustiimin. Joukkueen kaksi muuta laijvalmentajaa ovat Lauri Nivalinna sekä Hannu Rantanen. Fyysisenä valmentajana toimii viime kaudella EräViikingeissä vaikuttanut Jouni Hämäläinen, joka on monelle TPS:n pelaajalle tuttu myös naisten maajoukkueesta. Lisäksi videovalmentajaksi paluun tekee Teemu Kovasiipi. 

Valmennustiimin kasaamisesta vastuun kantanut Perttu Kytöhonka on erittäin tyytyväinen valmennuskokonaisuuteen.

“Koronakevät ei varsinaisesti helpottanut valmennustiimin rakentamista, mutta onneksemme meillä on tässä seurassa ollut hienoja ja sitoutuneita ihmisiä iso läjä hommaa edistämässä. Monenlaisia mutkia oli matkassa, mutta saatiin mahtava tiimi kasaan ja uskon, että tämän porukan johdolla TPS:n naisten liigaryhmä ottaa niitä seuraavia steppejä joukkueena.”

Päävalmentaja Hänninen on Kytöhongalle tuttu monista yhteyksistä.

“Olemme vaihtaneet varsin aktiivisesti ajatuksia jo usean vuoden ajan ja teimme yhdessä töitä FBC Turussa kaudella 18-19. Antin valintaan vaikutti ehdottomasti hänen perinpohjainen lajiymmärryksensä sekä arvopohjainen lähestyminen joukkueen toimintaan.”

Hänninen nähtiin menneellä kaudella Kooveen miesten joukkueen valmennustiimissä. Kuva Salibandy.fi

”Lauri on Antille ennestään tuttu ja Hannu Rantanen puolestaan viimeisen päälle kova urheiluihminen, joka tuo tähän vahvaa elämänkokemusta ja ymmärrystä urheilemisesta ja pelaamisesta ylipäätään. Jounilla on piinkova tausta naisten huippusalibandystä ja hänen saamisestaan meille kuuluu iso kiitos aktiivisille pelaajille joukkueessamme. Teemulla on kova intohimo olla mukana huippusalibandyssä ja hänestä saimme videopuolelle oivan avun.”

Antti Hänninen linjaa teesejään ennen viikonlopun ensimmäistä harjoituspeliä Classicia vastaan.

“Haluamme luoda selkeän pelillisen identiteetin, jossa yksilölle löytyy viisikosta aina tukea. Ollaan yhtenäisiä sekä hyökätessä, että puolustaessa eikä kukaan jää yksin 1v1-tilanteissa. Pelin tulee myös huokua tilanteen mukaan hieman erilaisia asenteita. Pallottomana tarvittaessa taistellaan, mutta laadukas pallollinen peli vaatii myös älykästä ja juonikasta yhteispeliä koko viisikolta. Nämä vaativat meiltä vielä paljon oppimista, mutta yhtenäisyys nostaa varmasti menestymisen todennäköisyyttä.”

TPS on kesän aikana opetellut uudenlaisia harjoitusmetodeja ja pelitavallisia asioita. 

“Muutos aiempaan harjoittelussa ja toimintatavoissa on radikaali ja ehkä osin uutta naisten salibandyssä. Se osaltaan motivoi itseäni tähän lähtemään ja on tämä toki myös näytön paikka liigatasolla. Itselleni tämä on ensimmäinen pesti naisissa, mutta meillä on kasassa loistava valmennustiimi, jossa on sekä kokemusta naissalibandystä että tuntemusta tästä joukkueesta.”

TPS kohtaa lauantaina Classicin ensimmäisessä harjoituspelissään. Hänninen odottaa mielenkiinnolla viikonlopun ottelua.

“Pelillisesti ollaan aikataulussa. Meidän on tärkeä vielä yhdessä joukkueena hakea yhteisymmärrystä prosessista, jotta se lähtee tästä toden teolla vauhtiin.”

TPS julkaisee naisten liigajoukkueen tulevalla viikolla. 

Classic-TPS la 8.8. klo 14.00