TPS:n D2-ikäluokan kausi oli peli-ilmeeltään nousevaa – “Voi olla ylpeä siitä, miten paljon pelaaminen kehittyi”

TPS:n D2-ikäluokan kausi oli peli-ilmeeltään nousevaa – “Voi olla ylpeä siitä, miten paljon pelaaminen kehittyi”

Salibandykauden loputtua ennen aikojaan, myös juniorijoukkueet jäivät ilman kauden huipennuksiaan. Vanha viisaus pätee kuitenkin lopulta tässäkin – tärkeintä on yhdessä tehty matka. Nyt kun joukkueiden yhteinen toiminta on tauolla, käymme läpi miten kunkin TPS-joukkueen kausi sujui. Julkaisemme juttuja alkukevään aikana. Tänään vuorossa D2-pojat.

Terve Mika! Kerro yleisesti joukkueen kaudesta.

”D2-ikäluokalle uutena tapahtumana tuli tällä kaudella FBA-toiminta mukaan ja nämä FBA-tapahtumat olivat sekä pojille, että valmentajille aivan mahtavia tapahtumia. Niissä koettiin yhdessä jos jonkinlaisia tilanteita, ennen kaikkea ilon kautta mentiin niissä. FBA-testit olivat myös tietenkin uutta ja ihmeellistä, mutta kevättä kohti olivat jo rutiineja myös nekin. Menneen kauden ehkä kaikkein mieleenpainuvin oli kuitenkin Mestareiden Cupissa joukkueemme saavuttama hopeamitali, jota ei varmaan kukaan osannut joukkueelta odottaa, paitsi joukkue itse. MC:n jälkeen joukkueen peli-ilme ja pelitapa loksahti hyvin paikoilleen ja syksyllä Eliittisarjan karsintoihin oli mukava lähteä. Saavutimmekin paikan ylialueellisessa Eliittisarjassa. Eliittisarjassa peli-ilme oli koko ajan nouseva ja kaudesta jäikin mukavasti hampaankoloon tulevaa ajatellen.”

Mitkä olivat kauden suurimmat yllätykset?

”Suurimpana yllätyksenä ilman muuta tuo Mestareiden Cupin hopea.”

Missä joukkue kehittyi kauden aikana eniten?

”Joukkue kehittyi valmennuksen mielestä eniten pelitavassa ja sen omaksumisessa. Ja ehkä jopa siinä, että pelaajat alkoivat todella ymmärtää pelistä jo aika paljon.”

Nosta joku tai jotkut taustaihmiset esille, jotka ovat olleet tärkeitä hyvän ilmapiirin rakentamisessa?

”Nostaisin taustahenkilöistä esiin Pekka Viitikan, koska kun saimme hänet mukaan valmennukseen hieman ennen joulua, näkyi se mielestäni hyvin pian jo kaikessa toiminnassa positiivisena asiana. Ja vaikutti varmasti positiivisesti myös vastuuvalmentajan tekemiseen!”

Entä vielä loppuun ne suurimmat onnistumiset?

”Suurin yksittäinen onnistuminen on ehdottomasti myös tuo Mestareiden Cupin hopea. Valmentajana voin olla myös ylpeä siitä, miten paljon joukkueen pelaaminen kehittyi kauden aikana verrattuna viime kauteen.”

Vastaajana joukkueen vastuuvalmentaja Mika Ristimäki.