TPS:n D1-poikien kausi oli joukkueelta tiivis ja yhtenäinen- “Jokainen yksilö on iso osa joukkuetta ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen”

TPS:n D1-poikien kausi oli joukkueelta tiivis ja yhtenäinen- “Jokainen yksilö on iso osa joukkuetta ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen”

Salibandykauden loputtua ennen aikojaan, myös juniorijoukkueet jäivät ilman kauden huipennuksiaan. Vanha viisaus pätee kuitenkin lopulta tässäkin – tärkeintä on yhdessä tehty matka. Nyt kun joukkueiden yhteinen toiminta on tauolla, käymme läpi miten kunkin TPS-joukkueen kausi sujui. Julkaisemme juttuja alkukevään aikana. Tänään vuorossa on TPS:n D1-pojat. 

Moro Fisu! Kerro yleisesti joukkueen kaudesta.

“Joukkueen kausi oli kokonaisuudessaan nousujohteinen. Uutena vastuuvalmentajana oli helppo tulla 2006-syntyneiden tiimiin mukaan. Suurin osa pojista on harrastanut salibandya nuoresta iästä huolimatta jo vuosikausia hyvässä ja positiivisessa toimintaympäristössä. Joukkue pelasi vuotta vanhempien ylialueellista Eliittisarjaa, 2006-syntyneiden Eliittisarjaa ja Kilpasarjaa hyvällä menestyksellä.”

Mitkä olivat kauden suurimmat yllätykset?

“Kyllä yllätyksenä tuli ylialueellisen 2006-syntyneiden sarjan kova ja laaja taso. On ollut mukava huomata kuinka paljon laji on kehittynyt muuallakin kuin Turussa. Itseäni viehätti paljon myös joukkueemme kollektiivisuus. Jokainen yksilö on iso osa joukkuetta ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen.”

Missä joukkue kehittyi kauden aikana eniten?

“Yleisesti kokonaisvaltaisessa harjoittelussa. Ollaan tuotu toistuvasti esille mitä kohti ollaan menossa ja mitä se vaatii. Kun kehitetään yksilöä ja sitä kautta koko joukkuetta, niin yksilön ymmärrys kokonaisvaltaisesta harjoittelusta täytyy kasvaa progressiivisesti. Pitää pystyä keskittymään jokaiseen harjoitukseen, opetella rytmittämään päivä sopivasti ruokailuineen ja lepoineen.”

Nosta joku tai jotkut taustaihmiset esille, jotka ovat olleet tärkeitä hyvän ilmapiirin rakentamisessa?

“Valmentajakollegani Ville Paajanen on tehnyt hyvää työtä poikien kanssa. Vanhempien roolia arjessa ei voi koskaan liikaa korostaa. Joukkueenjohtaja Jarmo Jauria on ollut tittelinsä mukainen eli kaikki on toiminut loistavasti. Jojon rooli joukkueen kokonaisuudessa on elintärkeä. On saanut keskittyä valmentamiseen.”

Entä vielä loppuun ne suurimmat onnistumiset?

“Ollaan alettu hiljalleen löytämään TPS salibandyn toimintalinjan mukaisia rakenteita ja toistuvuuksia, niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Niitä on tarkoitus jalostaa kohti tulevaa kautta, jotta jokainen yksilö ja sitä kautta joukkue kehittyy.”

Vastaajana joukkueen vastuuvalmentaja Jorma Fisk.