TPS:n D/E-tyttöjen kausi täynnä naurua ja kehitystä – “Iinan kärkikynällä piirtämät auringon säteet jättivät lähtemättömän vaikutuksen!”

TPS:n D/E-tyttöjen kausi täynnä naurua ja kehitystä – “Iinan kärkikynällä piirtämät auringon säteet jättivät lähtemättömän vaikutuksen!”

Salibandykauden loputtua ennen aikojaan, myös juniorijoukkueet jäivät ilman kauden huipennuksiaan. Vanha viisaus pätee kuitenkin lopulta tässäkin – tärkeintä on yhdessä tehty matka. Nyt kun joukkueiden yhteinen toiminta on tauolla, käymme läpi miten kunkin TPS-joukkueen kausi sujui. Julkaisemme juttuja alkukevään aikana. Tänään käydään läpi TPS:n D/E-tyttöjen kautta. 

Tervehdys Matti! Kerro yleisesti joukkueesi kaudesta.   

“Kausi oli moniulotteisesti onnistunut, niin pelaajien fyysisen kuin psyykkisenkin kehityksen kannalta. Peli- ja sarjatulokset paranivat sekä lisäksi uusia tyttöjä suoritti vahvaa esiinmarssia. Kokeneemmat pelaajat ottivat heidät hienosti vastaan ja osaksi joukkuetta.”

Mitkä olivat kauden suurimmat yllätykset?

“Suurimpana yllätyksenä nostan esiin maalivahtien älyttömän kehityksen kauden edetessä. Kunnia ja kiitos menee siitä veskoille itselleen. Kaiken takana tietenkin halu kehittyä, harjoitella ja ottaa laadukkaasta maalivahtivalmennuksesta kaikki irti.”

Missä joukkue kehittyi kauden aikana eniten?

“Joukkueen suurinta kehitysaskelta ryhdyttiin työstämään jo varhain keväällä kesätreenien muodossa. Ei niinkään fysiikassa, vaan harjoittelun ja harjoituksen toteuttamisessa – miten harjoitella tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti, lepoa ja naurua unohtamatta. Jokaiselle on treenissä aikansa ja paikkansa. Kaava ja yhteinen sävel löytyi nopeasti pelaajien ja valmennuksen välillä. Voin ylpenä kertoa kauden ns. ohitreenien määrän jääneen kolmeen. Jälleen suurin kiitos kuuluu jokaiselle pelaajalle sekä yksilönä että joukkueen jäsenenä. Pelillinen kehitys oli tasaista koko kauden ajan. Rikkominen on helpompaa kuin rakentaminen, niin tässäkin tapauksessa. Suurin osa harjoittelusta käytettiinkin pallollisena pelaamiseen. Onneksi matkaa jäi sentään kuljettavaksi tulevaan.”

Nosta esille joitain taustaihmisiä, jotka ovat olleet tärkeitä hyvän ilmapiirin rakentamisessa?

”Vanhempien ja tukijoiden apu on korvaamaton juniorijoukkueen arjessa. Jojo, huoltajat, rahastonhoitajat, kellottajat, kirjurit ym. Kiitos heille, eli vanhemmille. Saimme kauden aikana hienosti kerättyä rahaa joukkueelle erilaisilla projekteilla ja askareilla. Kiitos osallistujille ja järjestäjille. Uudeksi osaksi joukkueen arkea loimme oman Instagram-tilin. Kiitos kuvaajille, sisällön luojille ja tietysti seuraajille. Erityismaininta ihanalle Iinalle (Siirilä, TPS-edustus) joka esikuvana auttoi pelaajia ja valmennusta pitkin kautta. Iinan kärkikynällä piirtämät auringon säteet jättivät lähtemättömän vaikutuksen jokaisen pelaajan tulevaisuuteen. KIITOS IINA!”

Nosta loppuun vielä kauden suurimmat onnistumiset.

“Onnistumisia koettiin pitkin kautta monin tavoin. Alkukauden E-tyttöjen turnausvoitosta loppukauden D-tyttöjen ylempään jatkosarjaan yltämiseen, jossa lopullinen sijoitus jäi vain arvailujen varaan. Kauden aikana kerättiin monia ensimmäisen maalin palloja, juhlittiin hienoja voittoja, tuuletettiin lukemattomia hienoja maaleja ja koettin kylmiä väreitä torjunnoista. Kiitos tytöt! Valitettavasti kausi laitettiin pakettiin muutama kuukausi liian aikaisin. Onneksi kevään turnaukset järjestetään uudelleen syksyllä. Hetki happea ja kohti tulevaa, intoa täynnä kuin ilmapallo!”

Vastaajana joukkueen vastuuvalmentaja Matti Kaunela