TPS vei ensimmäisen finaalin – ”Uskottiin, oltiin rohkeita ja käytiin hakemassa voitto”

TPS nappasi historiansa ensimmäisessä naisten finaaliottelussa saman tien ensimmäisen finaalivoittonsa. Ottelu kulki voimakkaasti vieraskentällä Porvoossa pelanneen TPS:n tahtiin ja 0-3 johtolukemissa ei ollut yhtään liikaa.

PSS näytti kuitenkin kolmoserässä miksi se on hallitseva mestari – ensin 21 sekunnissa maalin päähän ja reilu viisi minuuttia ennen loppua tasoihin. Ottelun ratkaisijaksi nousi kuitenkin tuttu nimi, kun TPS katkaisi PSS:n hyökkäyspään kulmalyönnin ja seuranneesta vastahyökkäyksestä Laura Rantanen laittoi pallon takatolpilta sisään vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa. Avausottelu näin TPS:n nimiin lukemin 3-4 (0-2, 0-1, 3-1).

“Kaksi erää peil oli täysin meidän hallinnassa. Kolmannessa erässä tapahtui jotain,enkä osaa sitä heti analysoida, täytyy vähän kurkata videoilta mitä siinä tapahtuu. Kuitenkin aikalisän jälkeen saatiin omasta pelistä taas kiinni, uskottiin, oltiin rohkeita ja käytiin hakemassa voitto”, totesi avauspelin ratkaisija Rantanen.

Päävalmentaja Aki Vilander kiitteli joukkueen rohkeutta hyökätä, mutta löysi voitosta huolimatta myös parannettavaa.

”Uskalsimme hyökätä rohkeasti tänään ja samaa röhkeyttä tarvitaan myös huomenna. Parantaa pitää pallottomassa pelissä vielä paljon – pelasimme liikaa tänään tilanteita yli.”

TPS siirtyi ottelusarjassa 1-0 johtoon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Turussa.