TPS SSRA:n vieraaksi – Veera Kuosmasella positiivinen startti

TPS SSRA:n vieraaksi – Veera Kuosmasella positiivinen startti

Puhtaalla pelillä F-liigakautensa aloittanut TPS suuntaa lauantaina Ouluun SSRA:n vieraaksi. Yksi joukkueen onnistujista ja samalla uusista kasvoista on pääasiassa Classicin T18-junioreissa menneellä kaudella pelannut Veera Kuosmanen.

Kuosmanen saapui Turkuun keväällä ja sopeutuminen joukkueeseen ja kaupunkiin on ollut toistaiseksi kivutonta.

“On ollut tosi siistiä päästä Tepsiin mukaan ja olen kyllä nauttinut tosi paljon. Treeneissä on kova tempo ja joukkue on tosi yhtenäinen. Meillä on lähtenyt kausi hyvin käyntiin. Ollaan pystytty olemaan pelien alusta asti omalla tasolla ja maltettu pelien sisällä hyvin.”

Kuosmanen on aloittanut kauden piste per ottelu -tahdilla ja ollut yksi palanen kauden erinomaisesti aloittaneessa TPS:n Meri-Helmi Höynälän kentässä. 

“Oma alkukausi on mennyt ihan hyvin. Ollaan saatu kentän kanssa peli rullaamaan mainiosti. Ollut tosi kiva pelata. Omaan peliin kaipaisin ehkä vielä lisää rohkeutta ja röyhkeyttä, mutta uskallan väittää, että kauden mittaan niitä tulee löytymään.”

Kuosmanen kuului U19 MM-pronssia saavuttaneeseen Suomen joukkueeseen. Kuva Anssi Koskinen

Yksi nuoren, tavoitteellisen pelaajan unelmista, eli paikka U19 MM-kisoissa kävi toteen alkusyksystä, kun Kuosmanen pokkasi pronssiset mitalit Suomen riveissä. Tämän virstanpylvään jälkeen voi nuorella pelaajalla joskus olla seuraavien tavoitteiden asettamisessa omat haasteensa. Kuosmanenkin on huomannut tämän.

“Jonkun aikaa on ollut jopa vähän hassu olo, että mitä nyt seuraavaksi. Kuitenkin MM-kisat olleet itselleni tosi pitkään sellainen ykköstavoite ja nyt se on ohi. Juuri nyt kuitenkin tavoitteena on nauttia pelaamisesta ja kehittymisestä ja sitä kautta onnistumisista. Kisoista jäi myös sen verran hampaankoloon, että haluan ehdottomasti tulevaisuudessa edustaa Suomea arvokisoissa uudelleen. Lisäksi tämän TPS-joukkueen kanssa haluan menestyä mahdollisimman paljon.”

Kuosmanen matkustaa TPS-ryhmän kanssa sille kauden pisimmälle vierasreissulle, kun joukkue kohtaa vahvistuneen SSRA:n.

“Kiva päästä joukkueen kanssa vähän pidemmälle reissulle. Kuitenkin aika paljon on uusia pelaajia ja tällainen reissu mahdollistaa taas vähän lisää sitä yhteen hitsautumista. SSRA on vahvistunut viime kaudesta ja varmasti luvassa on hyvä peli. Ouluun on pitkä matka ja sieltä on huomattavasti kivempi tulla voittajana kotiin, joten sitä lähdetään hakemaan”. 

SSRA-TPS la 1.10. klo 18.00