TPS solmi tärkeitä jatkosopimuksia – Vilander, Saario, Rantanen, Rantanen ja Höynälä jatkavat

TPS solmi tärkeitä jatkosopimuksia – Vilander, Saario, Rantanen, Rantanen ja Höynälä jatkavat

TPS on solminut jatkosopimuksen naisten liigajoukkueen päävalmentajan Aki Vilanderin kanssa. Vilanderin uusi sopimus jatkuu kevääseen 2025 saakka, joten tuore mestarivalmentaja nähdään TPS-peräsimessä vielä alkavan kauden lisäksi kaksi seuraavaakin kautta. TPS solmi samalla jatkosopimukset Jenna Saarion (2024), Laura (2024) ja Noora Rantasen (2025) sekä Meri-Helmi Höynälän (2025) kanssa. 

TPS:n pikeepaitaan keväällä 2021 paluun tehnyt Vilander katsoo, että kaksi lisäkautta alkaneen kauden päälle on luonnollinen jatkumo. Joukkue saavutti Suomen mestaruuden hieman jopa etuajassa, mutta arjessa on vielä paljon töitä edessä.

“Viime kaudella meillä oli isona joukkueen teemana opiskella voittamista. Tehtiin paljon – kivuliaitakin – valintoja se edellä. Jostain oli kuitenkin aloitettava. Tulevaan kauteen tähdättiin alunperin jo vuosi sitten sillä ajatuksella, että joukkueen on selkeästi vahvistuttava, jotta saadaan vietyä harjoitusympäristöä vielä vaativammaksi. Nyt pystymme kiinnittämään entistä enemmän huomiota urheilijoiden eteenpäin viemiseen ja myöskin tekemään pelistä entistä monipuolisempaa, voittamista unohtamatta – aikansa se toki taas ottaa, että huippuvire löytyy.”

Jatkosopimuksen syntymistä edesauttoi edessä edelleen siintävät haasteet ja tavoitteet.

”Omalta kohdalta täytyy sanoa, että Tepsissä on hyvä olla ja on edelleen kunnia edustaa näin perinteikästä ja kaunista seuraa. Unelmana on vielä pärjätä tämän joukkueen kanssa maailman parhaita seurajoukkueita vastaan.”

Vilander jakaa ohjeita TPS-peräsimessä ainakin vuoteen 2025 saakka. Kuva Anssi Koskinen

“Itselleni tärkeimmät kriteerit täyttyvät tässä joukkueessa. Meillä on todella hyvä henki, huikea taustaporukka ja kaikki tekevät työtä asenteella positiivisuutta unohtamatta. Kyetään tarkastelemaan sopivan kriittisesti omaa toimintaamme ja suunnataan energia koko ajan täysin oman joukkueen tekemiseen, mutta osataan myös arvostaa muiden tekemää työtä.”

”Lopulta eniten kiehtoi se, että mikään ei tunnu taas tässä kohtaa valmiilta, vaan päästään tekemään raakaa ja pitkäjänteistä työtä uudistuneen joukkueen kanssa ja mittaamaan kunnolla omaa jännettä. Minulla on kova halu olla kehittämässä naisten liigajoukkueen tuotetta myös kentän ulkopuolella kiinnostavampaan suuntaan. Takaan kuitenkin, että kentällä näyttäviä maaleja, vauhtia ja tunnetta tullaan näkemään jatkossakin. Hienoa, että tätä tarinaa on lähtenyt jatkamaan jo iso osa pelaajistakin useiksi vuosiksi”, Vilander avaa.

Kauden 22-23 tosipelit alkavat lauantaina Eerikkilässä Supercupin ottelulla, jossa TPS kohtaa menneen kauden kovan kilpailijan PSS:n. 

“Turha miettiä liikaa tässä kohtaa syksyä mitä ei vielä yhdessä osata. On tiettyjä asioita joita harjoittelussa on kesästä lähtien painotettu ja ne edellä myös peliin lähdetään ja luotetaan täysin, että niiden kautta tulee hyvä tulos.”

TPS:n kiinnitti avainpelaajiaan – “Ei jatkon kirjoittamista tarvinnut edes miettiä”

Vilanderin lisäksi nimensä jatkosopimukseen kirjoittivat joukkueen kapteenina jatkava Jenna Saario, Laura Rantanen, Noora Rantanen sekä Meri-Helmi Höynälä. Saarion ei tarvinut miettiä pitkään jatkosopimusta. 

“Jatkosopimus Suomen kauneimmassa seurassa oli minulle itsestäänselvä päätös. Meininki sekä kentällä, että kentän ulkopuolella on ottanut suuria askeleita oikeaan suuntaan edellisten vuosien aikana ja sen lisäksi harjoitusympäristö on kehittävä. Tunnen suurta ylpeyttä siitä, että saan olla osa tätä joukkuetta ja mustavalkoista seuraa!”

Jenna Saario ja Laura Rantanen päättivät viime kauden yhteiseen pokaalinnostoon. Menestystä haetaan yhdessä jatkossakin. Kuva Jarmo Koskela

Laura Rantasen jatkosopimus syntyi sekin kivuttomasti. 

“Ei jatkon kirjoittamista tarvinnut edes miettiä. Täällä on hyvät treeniolosuhteet, kovatasoiset treenit sekä huippuvalmennus. Ja ehkä tärkeimpänä, meillä on joukkue täynnä taitavia pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja tekevät töitä joukkueen eteen joka treeneissä yhdessä hyvällä fiiliksellä.”

Urheilujohtaja Perttu Kytöhongan mukaan naisten liigajoukkueen toiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen on jatkunut positiivisissa merkeissä.

“Tällä hetkellä itselläni on kiitollinen tilanne toimia tässä taustoilla. Valmennus ja pelaajisto on hoitanut oman hommansa niin hyvin, että joukkueen arjessa on hyvä olla ja siellä tuntee kehittyvänsä – sen myötä pelaajilla on vahva halu olla tässä mukana. Kun samanaikaisesti Turun urheiluakatemia tukee Atte Juutin johdolla näiden pelaajien urheilijana kasvamista, voi todeta että tällä hetkellä tilanne on TPS:n liigapelaajalle varsin hieno.”

“Meillä on näiden jatkosopimusten myötä 15 pelaajasopimusta valmiina kaudelle 23-24. Rakennamme tätä kokonaisuutta pitkäjänteisesti”, Kytöhonka päättää.

TPS-PSS la 10.9. klo 15.00, Eerikkilän urheiluopisto

TPS aloittaa liigakautensa 100-vuotisjuhlaottelussa lauantaina 17.9. klo 14.00 FBC Loistoa vastaan. Liput juhlaotteluun TIKETISTÄ (lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn myös miesten TPS-Oilers -juhlaotteluun).