TPS Salibandy uusin voimin kohti tulevaa

TPS Salibandy uusin voimin kohti tulevaa

TPS Salibandy saa organisaatioonsa uusia voimia tulevalle kaudelle, kun elokuussa seuran toiminnanjohtajana aloittaa Toni Autio ja miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen.

Päättynyt kausi on ollut TPS Salibandylle pelillisesti historiallisen menestyksekäs edustusjoukkueiden osalta, sillä molemmat selvittivät tiensä ensimmäistä kertaa mitaliotteluihin Salibandyliigassa. Miesten joukkue ylsi hopeamitaleille ja naisten kausi päättyi neljännelle sijalle.

Organisaation kannalta kausi on ollut raskas, sillä seura on ollut koko kauden ilman päätoimista toiminnanjohtajaa. Elokuusta alkaen organisaatio kuitenkin vahvistuu urheilu- ja tapahtumamarkkinoinnin sekä myynnin ammattilaisella, kun 35-vuotias Toni Autio ottaa vastuun seuran toiminnasta.

Autio on työskennellyt 2010-luvun alussa viisi kautta TPS-jääkiekon markkinoinnissa ja tämän jälkeen viisi vuotta Marli Areenan ja Gatorade Centerin taustalla toimivan halliyhtiön markkinointipäällikkönä. Seuran puheenjohtaja Toni Lahtela on vakuuttunut uudesta toiminnanjohtajasta.

– Toni on tuttu jo jääkiekon puolelta ja hänen valintansa tehtävään oli helppo. Hän tuntee organisaation ja lajin sekä on Tepsin miehiä. Olen vakuuttunut hänen positiivisesta asenteestaan ja suhteista Turun yrityskenttään, Lahtela vakuuttaa.

Autio on aikanaan ollut vuosia Uudenkaupungin Salibandyn toiminnassa eri rooleissa eli hän palaa tutun seuran lisäksi myös tutun lajin pariin.

– Paluu Suomen kauneimman Seuran palvelukseen lämmittää mustavalkoista sydäntäni. Olen erittäin vakuuttunut kevään aikana näkemästäni ja toivottavasti pystyn osaltani auttamaan seuraa ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin, tuleva toiminnanjohtaja kommentoi.

Joukkue uuden valmennuksen alaisuuteen

2+1-vuotisella sopimuksella TPS:ään tuleva Kainulainen on kolme edellistä kautta ollut päävalmentajana Kuopion SB Welhoissa, joista kaksi viimeistä kautta joukkue pelasi Salibandyliigassa. Peliurallaan TPS:n ja Happeen paidassa Salibandyliigaa 150 ottelua pelannut Kainulainen tekee paluun mustavalkoisiin ja Turkuun erittäin hyvillä mielin.

– Olen erittäin innoissani TPS:n tarjoamasta mahdollisuudesta ja on kunnia palata takaisin Turkuun ja TPS:ään. Jukka Ruotsalaisen, Aki Vilanderin ja monen muun johdolla seuraa ja edustusjoukkuetta on viety pitkäjänteisesti kohti Suomen huippua, Kainulainen kommentoi.

– Turussa olosuhteet salibandyyn ovat maan kärkitasoa ja pudotuspelit näyttivät, että yleisö on ottanut lajin omakseen ja tänne on kasvanut Suomen parhaat kannattajat.

Koulutukseltaan 35-vuotias Kainulainen on liikuntatieteiden maisteri. Peli- ja valmennusuran lisäksi hän on toiminut valmennuspäällikkönä Happeessa sekä Ad Astra Sarnenissa Sveitsissä. Ihmislähtöinen valmentaja lähtee luottavaisin mielin tulevaan tehtävään.

– Pelillisesti TPS:ään on luotu vahva identiteetti ja arvomaailma. Joukkueen pelitapa tulee tulevaisuudessa perustumaan sen vahvuuksien ja nykyisen identiteetin vahvistamiseen. Uskon, että Turussa juhlitaan Suomen mestaruutta lähivuosina. Tää kaupunki on mustavalkoinen, Kainulainen vakuuttaa.

Kainulaisen kanssa joukkueen valmennustiimiin liittyy viime kaudet Sveitsin divisioonassa Iron Marmots Davos-Klostersin ja Italian maajoukkueen päävalmentajana toiminut Mikael de Anna.

Ensimmäiset uudet pelaajasopimukset tulevalle kaudelle julkaistaan ensi viikolla.