TPS on Suomen mestari!

TPS on Suomen mestari!

TPS on voittanut historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, kun PSS kaatui ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa lukemin 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Erittäin tasainen ottelu eteni PSS:n 1-0 johtoasemassa aina kolmanteen erään asti, ennen kuin Milla Nordlund toi ensin TPS:n tasoihin ja hetkeä myöhemmin Noora Rantanen iski Sofia Leinon upeasta tarjoilusta voittomaaliksi jääneen toisen osuman. Noora Vuorelan upeat otteet maalilla takasivat, että PSS ei kovasta painostuksesta huolimatta enää tasoihin tullut.

TPS-ikoni Laura Rantasen aivot eivät vielä olleet ehtineet käsitellä mitä oli tapahtunut. 268. ottelu TPS:n liigapaidassa toi lopulta kaulaan kultaisen mitalin.

”Onhan tää nyt ihan uskomatonta! Eikä ole vielä edes tajunnut mitä tuli saavutettua. Vuoden 2008-2009 playoffeissa pelasin ensimmäisen pelin TPS naisten paidassa ja sieltä asti tätä on jahdattu. Pitkä on ollut matka mustavalkoisissa ja nyt vihdoin vuosien työ palkittiin. Todella ylpeä joukkueen jokaisesta pelaajasta, valmentajista, huollosta, taustoista, kaikista. Kaikki antoi kaikkensa tälle joukkueelle ja kaikilla on iso mustavalkoinen sydän! Erityiskiitos meidän hienoille faneille Kupittaalla ja Auroralla. Tuntuu aika hyvältä olla Suomen mestari!”

”Erityiskiitos meidän hienoille faneille Kupittaalla ja Auroralla” – TPS-kannatus oli vahvaa myös vieraskentällä.

Joukkueen kapteeni Jenna Saario oli luonnollisesti ylpeä joukkueestaan.

”Olo on niin kiitollinen, onnellinen ja ylpeä. Meillä on ollut ihan huikea kausi ja saatiin sille sen arvoinen lopetus. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan olla osana tätä joukkuetta ja sen kasvutarinaa. Nyt nautitaan ja juhlitaan historialliset kultamitalit kaulassa, HUNAJATA!”

”Nyt nautitaan ja juhlitaan historialliset kultamitalit kaulassa, HUNAJATA!” 

Kuvat Jarmo Koskela