TPS nappasi Champions Cupista hopeaa – Thorengruppen mestariksi

Naisten edustusjoukkue koki ensimmäisen tappionsa kauden 22-23 alkamisen jälkeen, kun Thorengruppen IBK kaatoi mustavalkoiset Champions Cupin finaalissa 5-2.

Kuva: Anssi Koskinen

TPS näytti heti ottelun alussa, miksi se finaalissa on ja pisti kokeneet ruotsalaiset pyöritykseen. Reilun kymmenen ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen kova työ tuotti tulosta, kun Milla Nordlund iski ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla. Ottelun edetessä Thoren alkoi saada peliään rullaamaan ja TPS joutui ajoittain kovaankin puolustustyöhön. Noora Vuorela oli maalillaan tarkkana ja puolustajat keräsivät kovalla tahdilla mustelmia, mutta lopulta kotijoukkueena pelannut Thorengruppen onnistui tasoittamaan pelin erän viimeisellä minuutilla.

Toisessa erässä Thorengruppen siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ylivoimamaalilla ja erän viimeisen vitosen aikana ero kasvoi kahteen. Noora Rantanen onnistui kuitekin nopeasti nostamaan mustavalkoiset jälleen maalin päähän. Päätöserässä TPS sai pitkiä pyörityksiä ruotsalaisten päätyyn, mutta maalit odotuttivat itseään. Vajaan neljäntoista minuutin pelaamisen jälkeen Thoren onnistui iskemään 4-2 nopeasta vastahyökkäyksestä. TPS yritti ottelun lopussa hakea vielä maaleja ilman maalivahtia, mutta Thorengruppen iski 5-2 loppulukemat tyhjiin vain 4 sekuntia ennen loppua.

Ottelun jälkeen nimettiin Champions Cupin tähdistökentällinen ja TPS:sta mukana olivat Milla Nordlund ja Jenna Saario.