TPS metsästää viikonloppuna pokaalia – “Pitää pystyä hallitsemaan peliä”

TPS metsästää viikonloppuna pokaalia – “Pitää pystyä hallitsemaan peliä”

Miehet hakevat Suomen Cupin finaalipaikkaa perjantaina Classicia vastaan. Lauantaina vuorossa on naiset, joka kohtaa niinikään Classicin. F-liigassa kahdeksan ottelun voittoputken rakentanut TPS lähtee arvo-otteluun hyvistä asemista – lauantain vastustaja Classic on kaatunut liigassa kahdesti.

TPS-paidassa debyyttikautta pelaava Meri-Helmi Höynälä edustaa nuoresta iästään huolimatta TPS:n kokenutta osasto – varsinkin jos puhutaan suurten pelien kokemuksesta. “Mersu itse kiittelee joukkueen nopeaa hitsautumista yhteen.

“Syyskausi on sujunut joukkueelta mainiosti ja ollaan hyvässä aikataulussa pelin kehittämisessä kevään kovia pelejä varten. Kauden alussa ei ollut itsestäänselvyys, että kentällä palaset loksahtaisivat näin hyvin kohdalleen jo alkukaudesta, koska joukkue oli kuitenkin uusi ja yhteisiä kokemuksia suhteellisen vähän. Jengi on hitsautunut hyvin yhteen kentän ulkopuolelle ja se näkyy tällä hetkellä tekemisessä myös kaukalon sisäpuolella.”

Höynälää on ehditty kukittelemaan maajoukkuemenestyksestä tällä kaudella jo pariin otteeseen. Kuva Anssi Koskinen

Höynälän kausi on ollut kiireinen, sillä hän on ollut mukana voittamassa U19-naisten kanssa maailmanmestaruutta ja marras-joulukuun taitteessa Suomen naisten maajoukkueen kanssa MM-hopeaa. Kunnianhimoiselle Höynälälle jäi naisten kisoista paljon hampaankoloon.

“Syyskausi oli aika rikkonainen maajoukkueleiritysten ja MM-kisojen takia ja kun ehjät treeniviikot lisääntyvät kevättä kohti niin voin luvata, että myös peli paranee entistään. Itsekin olin mukana MM-kisoissa ja vaikka pelattiin hienot kisat niin en voi sanoa, että hopea lämmittäisi edelleenkään. Mestaruutta sinne lähdettiin hakemaan ja kun himmeämmät mitalit kaulassa kotiin palattiin niin olihan se pettymys, mutta jätti samalla paljon nälkää seuraavaa projektia varten.”

Cupin välierään Höynälä lähtee luottavaisena.

“Suomen Cup välierää kohti joukkue lähtee hyvillä fiiliksillä. Ollaan tällä viikolla palattu joulutauon jäljiltä työpaikalle ja valmistauduttu lauantaita varten. Classicia vastaan on ollut jo pari hyvää vääntöä tällä kaudella ja myös välierä tulee olemaan tiukka. Kauden ensimmäinen pokaali on kuitenkin tarjolla ja se tuo varmasti lisänapsun jokaisen asenteeseen. Pelkkä asenne ei kuitenkaan riitä vaan meidän pitää pystyä hallitsemaan peliä joka osa-alueella, jos halutaan saada mahdollisuus pelata voitosta sunnuntai-iltana.”

Loppuhuipentuman ohjelma:

Perjantai 7.1.

klo 17.45 Classic – TPS (miesten 1. välierä) (TV2 klo 18)

klo 21 SPV – O2-Jyväskylä (miesten 2. välierä) (Yle Areena)

Lauantai 8.1.

klo 12 PSS – EräViikingit (naisten 1. välierä) (Yle Areena)

klo 15.30 Classic – TPS (naisten 2. välierä) (Yle Areena)

klo 19 Miesten finaali (TV2)

Sunnuntai 9.1.

klo 19 Naisten finaali (TV2)

Ottelut pelataan koronarajoitusten takia tyhjille katsomoille. YLE seuraa loppuhuipentumaa vahvasti!