TPS lähtee hakemaan Suomen mestaruutta – “Turvallisuuden tunne on nyt vahva joukkueessa”

TPS lähtee hakemaan Suomen mestaruutta – “Turvallisuuden tunne on nyt vahva joukkueessa”

TPS:n naisten upea kausi huipentuu hienoimmalla mahdollisella tavalla – F-liigan finaalien ratkaisevalla, seitsemännellä ottelulla. TPS karkasi ottelusarjassa ensin 2-0 johtoon ja näytti marssivan näytöstyyliin kohti Suomen mestaruutta, mutta PSS näytti minkä takia se on viimeisen vuoden aikana voittanut arvo-otteluita. Porvoolaiset voitti kolme seuraavaa ottelua ja sillä oli keskiviikkona Turussa katkon paikka. TPS päätti kuitenkin toisin ja jatkoaikavoitolla siirsi ratkaisun lauantaille.

Kuudennessa finaalissa uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin iskenyt luottopuolustaja Tiina Hoikkala odottaa kiihkeästi lauantain ratkaisupeliä. 

“Huikea finaalisarja saa arvoisensa päätöksen lauantaina seiskapelissä. Viime peliin saatiin meidän omaan pelaamiseen tarvittavaa rentoutta ja oma peli rullaamaan kivasti. Seiskapeliin tarvitaan samaa nöyrää puolustuspelaamista, päättäväisyyttä ja rohkeutta. Lauantaina on tulossa joka pelaajan unelmapeli ja kentällä nähdään periksiantamaton ja rohkea TPS!”

”Lauantaina on tulossa joka pelaajan unelmapeli!” Kuvat Anssi Koskinen

Aki Vilander uskoo, että TPS-ryhmästä löytyy vielä käyttämättömiä voimavaroja. 

”Tehtävä on edelleen sama – yhden askeleen ottamalla pääsemme perille ja sen askeleen ottaminen vaatii jämäkkää esitystä kentällä. Viime pelin taso ei riitä toista kertaa, mutta onneksi saimme vielä sauman parantaa. Tiedetään kyllä, että meillä on vielä potentiaalia ryöpsäyttää tehoja enemmän irti maalien muodossa.”

“Turvallisuuden tunne on nyt vahva joukkueessa niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella, joten pystymme vetämään vielä yhden kovan iskun omilla vahvuuksilla. Meitä vastaan ei ole varmasti kiva menettää palloa huomenna. Tulostaulu kyllä sitten pelin jälkeen kertoo mitä jäi käteen.”

PSS-TPS la 23.4. klo 17.00, Porvoo