TPS kaatoi SaiPa:n Suomen Cupissa – ”Pelattiin tarpeeksi kärsivällisesti ja ammattimaisesti”

Naisten edustusjoukkue matkasi sunnuntaina Lappeenrantaan, jossa se kaatoi Suomen Cupin kolmannella kierroksella SaiPa:n 3-8.

Lauantain ottelu oli todellinen kärkijoukkueiden kohtaaminen, sillä TPS on A-lohkon kärjessä ja SaiPa puolestaan johtaa B-lohkoa. Mustavalkoiset painoivat alusta asti peliä SaiPa:n päätyyn kotijoukkueen keskittyessä tiiviiseen puolustamiseen ja vastahyökkäykseen. Maalihanat avasi Noora Rantanen ja Seraina Fitzi tuplasi johdon ennen kuin SaiPa pääsi kaventamaan läpiajosta.

Toisen erän puolivälissä TPS karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta vaikka lisämaaleihin oli monta paikkaa, iski kaksi seuraavaa kotijoukkue. 3-4 tilanteessa maalihanat saatiin kunnolla auki ja mustavalkoiset hakivat lopulta selkeän 3-8 voiton ja sen myötä jatkavat Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle.

”Ennen ottelua puhuttiin, että jokaisen pitää lähteä tähän otteluun hyvällä asenteella ja jokainen teki juuri niin kuin sovittiin. Ensimmäinen erä päättyi 1-2, mutta niillä paikoilla jotka saimme luotua, olisi ero voinut olla isompikin. Vastustaja onnistui säkittämään omaa puolustuspeliään hyvin, mutta olemme tämän kauden aikana osoittaneet, että maaleja kyllä tulee, kunhan pidämme tekemisen tason hyvänä. Tänään maalihanat aukesivat kunnolla kolmannessa erässä, mutta sillä ei ole mitään väliä missä kohtaa ne maalit tulee. Napattiin voitto ja nyt vaan siirretään katseet tulevan viikon koviin peleihin.”

-Aki Vilander

”SaiPa puolusti tänään todella hyvin, mutta tiesimme, että kun pelaamme omalla tasollamme, niin maaleja tulee varmasti. Pelattiin tarpeeksi kärsivällisesti ja ammattimaisesti ja sitä kautta napattiin voitto. Vaikka SaiPa lähtikin odotetusti puolustamaan tiiviisti ja tekivät sen hyvin, niin he kuitenkin yrittivät tosissaan myös hyökätä ja painaa peliä meidän päätyyn, joten heitä vastaan oli todella mukavaa pelata. Nyt jätetään tämä peli taakse ja keskitytään palautteluun ja lähdetään hyvän treeniviikon kautta viikonlopun koviin peleihin.”