TPS kaatoi PSS:n tuplapanoksen ottelussa – ”Hoidettiin homma loppuun asti!”

TPS kaatoi PSS:n Kupittaan Palloiluhallissa 6-5 ja nappasi kolmen pisteen lisäksi myös paikan TehoSport Suomen Cupin välierissä.

Kupittaalle oli saapunut 272 katsojaa seuraamaan tulikuumaa kärkikamppailua, eikä varmasti yksikään katsoja poistunut hallilta kovin pettyneenä. Ottelu oli alusta asti erittäin vauhdikas ja ensimmäistä maalia tuuletettiin reilun kolmen minuutin kohdalta, kun PSS avasi maalihanat. Palloseuran tasoitus oli lähellä kahdeksannella minuutilla, kun Emilia Pietilä tulitti pallon tolppaan, mutta tasoitusta saatiin odotella vielä hetki ennen kuin Laura Rantanen tasoitti pelin Milla Nordlundin esityöstä.

Avauserässä ei lisämaaleja nähty, mutta toisessa erässä ei pitkään tarvinnut odottaa ennen kuin Ella Alanko-Salminen iski Palloseuran ylivoimalla 2-1 johtoon. Ottelun lähestyessä puoliväliään osoitti Sofia Leino taistelijan luonnettaan nousemalla vahvasti maalille ja iskemällä pallon hienosti maaliverkkoihin. Kun ottelua oli pelattu vajaat 36 minuuttia, pääsivät vierailijat hakemaan tasoitusta läpiajosta, mutta vahvasti pelannut Noora Vuorela oli tarkkana ja nappasi tärkeän torjunnan.

Päätöserän alussa PSS nousi jälleen maalin päähän, mutta Milla Nordlund kuittasi kavennuksen nopeasti. Erän lähestyessä puoliväliään molemmat heiluttelivat maaliverkkoja. Ensin Olivia Pietilä iski siskonsa Emilian syötöstä 5-2, perään PSS kavensi ja vain hetki tästä ja Milla Nordlund iski voittomaaliksi jääneen 6-3 maalin. PSS kavensi kuuteen neljään ja osui vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta TPS pelasi loppuhetken tarkkaan ja nappasi täyden pistepotin lisäksi myös paikan TehoSport Suomen Cupin välierissä.

”Hienosti hoidettiin homma loppuun asti! Oltiin kolmannessa erässä jo vähän edellä, mutta vastustaja näytti, että ottelu täytyy pelata loppuun saakka ja sen me myös teimme. Ensimmäinen erä oli meidän ja toisessa erässä oli paljon erikoistilanteita, mikä sotki peliä, mutta selvittiin kaikesta. Tämä oli yksi tavoite ja nyt mentiin jatkoon myös Suomen Cupissa. F-liigassa pelit jatkuvat jo huomenna, joten nyt siirretään katseet sinne.”