TPS:n junioritoiminta kaudella 2023-2024 – kohti kirkasta tulevaisuutta

TPS:n junioritoiminta kaudella 2023-2024 – kohti kirkasta tulevaisuutta

Kausi 2022-2023 lähestyy vasta huipennustaan mutta tulevan kauden mustavalkoiset suuntaviivat on jo vedetty. Haastavien vuosien jälkeen tulevaisuus näyttäytyy valoisana ja TPS Salibandyn toiminta yhtenä valtakunnan kärkiseurana ja alueen ylivoimaisesti laadukkaimpana junioritoimijana täyttää laatukriteerit jatkossakin.

 

 

Juniorijoukkuekattaus ja näiden valmennustiimit ovat loppusilausta vaille valmiina. Valmentajien nimilista on äärettömän laadukas ja modernin vaatimustason täyttävä. Valmennuspäällikkö Michael Fager onkin erittäin tyytyväinen ja luottavainen tulevan kauden suhteen:

”On ollut hienoa nähdä, miten alueen junioripelaajat ovat parin vaikeamman koronakauden jälkeen jälleen alkaneet ymmärtää, miten laadukas seuramme toimintaympäristö on ja millaiset eväät peliuralle ja elämään pystymme tarjoamaan. Pelaaminen mustavalkoisissa selvästi kiinnostaa.

Valmentajien suhteen kommunikointi- ja yhteistyötaidot korostuvat vuosi vuodelta enemmän ja tulevan kauden toimijoiden osalta ollaan tässä suhteessa enemmän, kuin hyvällä tiellä. Vielä, kun substanssiosaaminen on korkealla tasolla, tulevalla kaudella valmennuksen laatu on mustavalkoisissa äärettömän korkealla tasolla.

TPS-joukkueet lähtevät taas ensi kaudella kentälle menestymään mutta menestystäkin tärkeämpää on turvallinen ja inspiroiva toimintaympäristö. Tätä kautta tulevan kauden toimijoiden johdolla joukkueissamme tapahtuu pelaajienkin osalta pitkäjänteistä kehitystä.”

 

Joukkueidemme avoimet harjoitukset ja tryout-jaksot järjestetään toukokuun alussa ja niistä informoidaan myöhemmin lisää.
TPS:n toiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä valmennuspäällikkö Michael Fageriin (michael.fager (at) tpssalibandy.fi).


POJAT

P22 (2002-2004 -syntyneet), SM-sarjassa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja Pasi Lindblom

” Lähdemme rakentamaan joukkueen kanssa yhteistä matkaa dialogin kautta. Tämän myötä pyrimme löytämään yksilöiden vahvuudet, joiden kautta rakennamme vahvan identiteetin joukkueelle.”

Lindblom on korkean tason salibandytoimija, joka 15 vuoden aikana on ehtinyt valmentaa kaiken ikäisiä junioreita niin laji-, kuin maalivahtivalmentajanakin. Valmennuskokemusta löytyy myös aikuisten pääsarjatasolta. Pasin ura alkoi aikanaan Turun Palloseurassa, mistä hän siirtyi pääkaupunkiseudulle Tapanilan Erään ja myöhemmin EräViikinkeihin, lopulta mies palasi kuluvalla kaudella takaisin kotiin ja mustavalkoisiin.

Joukkue pelaa tulevalla kaudella ikäluokkansa SM-sarjaa. TPS P22 on ylivoimaisesti alueen paras kehittymisympäristö motivoituneelle nuorelle, joka haluaa pelata kansallisella juniorihuipulla tai tavoitella tulevaisuudessa paikkaa aikuisten korkeimmilta sarjatasoilta. Kaudella 2023-2024 joukkue pelaa ikäluokan ylempää SM-sarjaa.

P22 harjoittelee Kupittaan palloiluhallissa ja Leaf Areenalla.

 

P19 (2005-2006 -syntyneet), SM-sarjassa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Jere Jokinen

”Tavoitteena on kasvattaa monipuolisia, laadukkaaseen peruspelaamiseen kykeneviä ja taktisesti valveutuneita urheilijoita”

Jokinen on tehnyt pitkän uran lajin huippupelaajana ja häneltä löytyy valmennuskokemusta aina miesten F-liigasta asti. Tuleva kausi on Jeren toinen mustavalkoisissa junioreissa.

Joukkue pelaa tulevalla kaudella ikäluokkansa SM-sarjaa. Kovatasoiset ottelut ja laadukas, ympärivuotinen harjoittelu takaavat sen, että motivoituneella urheilijalla on mahdollisuus kehittyä ja edetä peliurallaan. Kaudella 2022-2023 joukkue pelaa ikäluokkansa ylempää SM-sarjaa. P19 harjoittelee Kupittaan palloiluhallissa ja Leaf Areenalla.

 

P17 (2007-syntyneet), SM-sarjassa kaudella 23-24

Joukkue pelaa tulevalla kaudella ikäluokkansa SM-sarjaa yhteistyössä SBS Wirmon kanssa. 2007-syntyneiden poikien ikäluokka aloittaa viimeisen kautensa yksittäisenä ikäluokkana ja huipentaa oman tarinansa kauden päätteeksi. Kaudella 2022-2023 joukkue pelaa ikäluokkan SM-sarjaa yhteisjoukkueena SBS Wirmon kanssa. P17 harjoittelee Leaf Areenalla, Kupittaan palloiluhallissa ja Mynämäellä.

Joukkueen vastuuvalmentaja nimetään myöhemmin yhteistyössä SBS Wirmon kanssa.

 

P16 (2008-syntyneet), tavoitteena SM-sarja kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Joona Martikainen

”Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat korkealla ja joukkueen vaatimustaso arjessa on sen mukainen, joka tapauksessa pilke pysyy silmäkulmassa ja hymy huulilla.”

Martikaisen valmentajauraan mahtuu jo tusinan verran valmennusvuosia nuorimmista ikäluokista B-junioreihin asti, joista puolet mies on viettänyt mustavalkoisissa. Joona toimii myös SSBL:n maajoukkuetie-valmennuksessa.

Kaudella 2022-2023 valtakunnallista sarjaa pelaava joukkue kasvaa tulevalla kaudella SM-ikäluokaksi, jossa sen tavoitteena on pelata P16 SM-sarjassa. Ryhmä on valtakunnallisesti yksi ikäluokkansa potentiaalisimmista joukkueista. Tämä, sekä laadukas valmennus takaavat pelaajille tavoitteellisen harjoitteluympäristön, jossa motivoituneilla nuorilla on erinomainen mahdollisuus määrätietoiseen kehittymiseen. P16 harjoittelee pääasiassa Leaf Areenalla.

 

P15 (2009-syntyneet), valtakunnallisessa sarjassa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Miikka Aittala

”Tavoitteena on viedä yksilöitä kohti omia tavoitteita seuran arvojen mukaisesti ja sitä kautta menestyä myös joukkueena”

Aittala perheessä salibandyn pelaaminen ja valmentaminen tulee verenperintönä ja Miikka on ehtinyt kerätä jo 10 vuoden juniorivalmennuskokemuksen valmentaen pitkään mustavalkoisissa sekä myös Porin Karhuissa, aina vanhimpia SM-ikäluokkia myöden.

Kaudella 2022-2023 P14 ylialueellisessa kilpasarjassa pelaava joukkue kasvaa tulevalla kaudella valtakunnallisten sarjojen ikäluokkaan. TPS:n 09-ikäluokka on lahjakas ryhmä, jossa harrastaminen on kivaa ja tavoitteellista. Pelaajille on tarjolla turvallinen ympäristö, missä jokaisella on hieno mahdollisuus määrätietoiseen kehittymiseen. P15 harjoittelee pääasiassa Leaf Areenalla.

 

P14 (2010 -syntyneet), kilpasarjaa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Juha Manni

” Isona teemana mustavalkoisen polun mukainen yksilökehitys ja yhteistyö seurayhteisössä. Tavoitteena on jatkaa joukkueena kehittymistä valtakunnalliselle tasolle tuleviksi vuosiksi.”

Manni on kulkenut pitkän tien mustavalkoisten matkassa ja tuleva kausi on miehen 10. seurassa. Juha on toiminut urallaan myös SSBL:n maajoukkuetie-valmennuksessa.
TPS:n 2010-syntyneiden ikäluokka käänsi kuluvalla kaudella toiminnassaan uuden lehden valmennuksellisesti ja on ottanut kauden aikana suuria kehitysaskeleita eteenpäin. Joukkue koostuu innokkaista ja motivoituneista pelureista ja tarjolla turvallinen sekä alueen laadukkain harjoitusympäristö, missä missä jokaisella on hieno mahdollisuus määrätietoiseen kehittymiseen. P14 harjoittelee pääasiassa Leaf Areenalla.

 

P13 (2011-syntyneet), kilpasarjaa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Mikko Jalonen

”Tavoitteena on luoda ilmapiiri, jossa yksilön on mahdollista kehittää taitojaan monipuolisesti innostavassa, tavoitteellisessa ja turvallisessa ympäristössä. Kilpailullinen ja määrällisesti riittävä harjoittelu on avainasemassa ikäluokan siirtyessä 5vs5 pelimuotoon.”

Jalonen on ollut mukana ikäluokan valmennuksessa joukkueen perustamisesta saakka ja ottaa nyt valmennusvastuun. Mikko on toiminut myös pitkään suunnistuksen parissa ja jatkaa tulevallakin kaudella seuran U12 ikäluokkavastaavana.

TPS:n 2011-syntyneiden ikäluokka on harjoitellut yhdessä nyt neljän kauden ajan ja pelaa ikäluokkansa aluesarjoissa. Joukkue koostuu erittäin innokkaista ja harjoitteluun motivoituneista pojista, jotka ovat viimeisten vuosien aikana kehittyneet huimia harppauksia innostavassa ja turvallisessa kehitysympäristössä. Ryhmä harjoittelee pääasiassa Leaf Areenalla.

 

P12 (2012-syntyneet), kilpasarjaa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Juha-Matti Sainio

”Tavoitteena ilmapiiri, jossa yhteen hiileen puhaltamalla ja ahkeralla harjoittelulla pelaajilla ja joukkueella on edellytykset kehittyä ja onnistua. Ei yksin vaan yhdessä!”

Sainio on kokenut TPS-toimija ja kulkenut seuran polkua jo kohta vuosikymmenen ajan. Ikäluokan valmennuksessa Juha-Matti on ollut mukana joukkueen perustamisesta lähtien ja jatkaa toista kautta vastuuvalmentajana.

TPS:n 2012-syntyneiden ikäluokka on harjoitellut yhdessä nyt kolmen kauden ajan innostavassa ja turvallisessa ympäristössä ja pelaa ikäluokkansa aluesarjoissa. Tulevalla kaudella ryhmä harjoittelee Leaf Areenalla sekä Turun kaupungin tiloissa. 2012-syntyneet pojat kuuluvat TPS:n taitokouluikäluokkiin, joten innokkaille on tarjolla myös ensi kaudella seuran tarjoamaa lisäharjoittelua kilpailukauden aikana.

 

P11 (2013-syntyneet), kilpasarjaa kaudella 23-24
Vastuuvalmentaja: Tuomas Hyvönen

Hyvönen on nähnyt TPS Salibandyn toimijana jo lähes kaiken. Lukuisten, vuosien varrella hoidettujen vastuutehtävien lisäksi Tuomas on valmentanut mustavalkoisissa lähes kaiken ikäisiä junioreita ja toiminut niin poikien ja tyttöjen, kuin naisjoukkueidenkin kanssa.

”Suurimpana tavoitteena tulevalla kaudella on pelaajien kasvoilla paistava hymy niin harjoituksiin tultaessa, kuin sieltä lähdettäessäkin.”

TPS:n 2013-syntyneiden ikäluokka on harjoitellut yhdessä nyt kahden kauden ajan innostavassa ja turvallisessa ympäristössä ja pelaa ikäluokkansa Säbäkipinä-kortteliliigaa. Tulevalla kaudella ryhmä kasvaa aluesarja-ikäluokaksi ja harjoittelee Leaf Areenalla sekä Turun kaupungin tiloissa. 2013-syntyneet pojat kuuluvat TPS:n taitokouluikäluokkiin, joten innokkaille on tarjolla myös ensi kaudella seuran tarjoamaa lisäharjoittelua kilpailukauden aikana.

 

P10 (2014-syntyneet), kortteliliigaa kaudella 23-24

TPS P10 on keväällä perustettava uusi kilpajoukkue 2014 syntyneille pojille. Nuorille pelaajanaluille on tarjolla erittäin innostava, motivoiva ja turvallinen ympäristö salibandyn parissa. Joukkue harjoittelee yhdessä kaksi kertaa viikossa ja kuuluu seuramme taitokouluikäluokkiin, joten innokkaille on viikoittain tarjolla seuran tarjoama lisäharjoitus kauden aikana. Joukkueeseen etsitään pelaajia, joilta löytyy runsaasti omaa innostusta ja motivaatiota.

 

TYTÖT

T21 (2003-2005 -syntyneet), SM-sarjassa kaudella 23-24

Joukkue pelaa tulevalla kaudella ikäluokkansa SM-sarjaa yhteistyössä SBS Wirmon kanssa. TPS:n T21 pelaajat ovat viimeisten kausien aikana tehneet hyvää ja pitkäjänteistä työtä omassa harjoittelu- ja pelikulttuurissaan ja kehittyneet määrätietoisesti kohti tavoitteitaan. Kaudella 22-23 joukkue pelasi ikäluokkansa SM-sarjaa yhteistyössä SBS Wirmon kanssa. Ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä TPS:n naisten edustusjoukkueen ja seuran muiden aikuisjoukkueiden kanssa.

Joukkueen vastuuvalmentaja nimetään myöhemmin yhteistyössä SBS Wirmon kanssa.

 

T16 (2008-2009 -syntyneet), tavoitteena SM-sarja kaudella 23-24

Joukkue pelaa tulevalla kaudella ikäluokkansa sarjoja yhteistyössä SBS Wirmon kanssa. T16 harjoittelee Leaf Areenalla, Kupittaan palloiluhallissa ja Mynämäellä. Ryhmä tekee myös tiivistä yhteistyötä muiden TPS:n juniorijoukkueiden ja aikuisjoukkueiden kanssa. Kaudella 22-23 ryhmä pelaa ikäluokkansa sarjoja yhteistyössä SBS Wirmon kanssa.

Joukkueen vastuuvalmentaja nimetään myöhemmin yhteistyössä SBS Wirmon kanssa.

 

T10 (2014-2015 -syntyneet)

TPS T10 on uusi kilpajoukkue 2014-2016 syntyneille tytöille. Ryhmä on harjoitellut yhdessä jo muutaman kauden ajan TPS:n tyttötoiminnassa ja osallistuu tulevalla kaudella ensi kertaa ikäluokkansa sarjoihin. Joukkueessa on erinomainen ilmapiiri ja tarjolla on innostava sekä turvallinen harrastusympäristö salibandyn parissa.
T8 (2016-2018 -syntyneet)

TPS T8 on uusi kilpajoukkue 2016-2018 syntyneille tytöille. Ryhmä on harjoitellut yhdessä jo muutaman kauden ajan TPS:n tyttötoiminnassa ja osallistuu tulevalla kaudella ensi kertaa ikäluokkansa sarjoihin. Joukkueessa on kannustava yhdessä tekemisen ilmapiiri ja tarjolla on innostava sekä turvallinen harrastusympäristö lajista innostuneille tytöille.

 

SEURAN VALMNENNUSTOIMIJAT

Valmennuspäällikkö: Michael Fager
Ikäluokkavastaava U12: Mikko Jalonen
Fysiikkavalmentaja P22-P16: Kaisa Nurmi
Maalivahtien vastuuvalmentaja: Risto Mutanen
Maalivahtivalmentaja: Juha-Matti Iso-Haavisto