TPS jatkaa F-liigan finaaliin!

TPS jatkaa F-liigan finaaliin!

TPS:n naisten edustusjoukkue on saavuttanut historiansa ensimmäisen F-liigan tai sen edeltäjän Salibandyliigan finaalipaikan kun se kaatoi EräViikingit kolmannen kerran tiukkaakin tiukemmassa ottelussa lukemin 1-2 (1-2, 0-0, 0-0). Samalla TPS varmisti historiansa ensimmäisen naisten SM-mitalin. 

TPS oli välieräsarjan kolmessa aiemmassa ottelussa kuskin paikalla, mutta tänään EräViikingit kykeni nostamaan omaa tasoaan ainakin muutamalla pykällä. Ottelusta muodostuikin todellinen trilleri molempien maalivahtien loistaessa omilla maaleillaan. TPS:n avauserässä hankkima 1-2 johto piti lopulta loppuun saakka, vaikka viimeisillä sekunneilla pallo pomppi vielä aivan TPS:n maalin edustalla.

TPS-kapteeni Jenna Saario kiitteli vuolaasti omiaan.

”Ensinnäkin kiitos ErVille vauhdikkaasta välieräsarjasta. Kolmas täplä tauluun – tuntuu niin älyttömän hyvältä. Näiden tunteiden takia tätä lajia pelataan. Olen uskomattoman ylpeä meidän koko joukkueesta, ihan jokaikisestä joukkueen jäsenestä. Matka jatkuu ja historiallinen finaalisarja häämöttää edessä. Nyt nautitaan hetki tästä tunteesta ja sen jälkeen ruvetaan valmistautumaan tulevaan, päätavoite on vielä saavuttamatta!”

”Näiden tunteiden takia tätä lajia pelataan” – Kuva Jarmo Koskela

Mosahalliin oli saapunut myös vahva TPS:n kannustusryhmä, jonka merkitystä Saario halusi erityisesti korostaa.

”Erikseen täytyy kiittää mustavalkoista yleisöä niin Kupittaalla kuin myös Mosahallissa. Kiitos, että saatiin teistä se tarvittava kuudes kenttäpelaaja. Pysyttehän meidän matkassa myös finaalisarjassa!”

”Kiitos, että saatiin teistä se tarvittava kuudes kenttäpelaaja” – Saario kiitteli Mosahalliin saapunutta TPS-faneja.

TPS:n päävalmentaja Aki Vilander johdatti joukkonsa heti paluukaudellaan historiallisesti finaaliin ja mestaruusjahtiin.

”Ensinnäkin täytyy todeta, että pelasimme erittäin hyvin liikkuvaa joukkuetta vastaan, joka pisti meidät todella ahtaalle tässä sarjassa. Hatunnosto Raine Laineelle tiimeineen – ovat saaneet joukkueen tekemään paljon töitä kentällä. Oman joukkueen pelaamiseen olen siinä määrin äärimmäisen tyytyväinen, että pystyimme johtoasemassa pelaamaan pallolla ja myös puolustamaan tarvittavat hetket uhrautuvasti tässä sarjassa – poislukien ensimmäisen pelin loppu, jossa myös valmennus suli täysin.”

”Tunnen suurta ylpeyttä päästä pelaamaan juuri tämän joukkueen kanssa finaaleita – paljon tunteita purkautui päätössummerin soidessa. Ensi viikolla palataan työmaalle, koska matkamme on kuitenkin kesken.”

F-liigan finaalien aikataulu selviää alkuviikosta.