TPS aloittaa välierät ErViä vastaan lauantaina – “Murre ei ole vielä päässyt tarttumaan”

TPS aloittaa välierät ErViä vastaan lauantaina – “Murre ei ole vielä päässyt tarttumaan”

Suoraan kolmessa pelissä oman välieräpaikkansa lunastaneen TPS:n pelit jatkuvat välierien muodossa lauantaina Kupittaalla. Vahvalla pudotuspeli-ilmeellä puolivälierissä esiintynyt TPS saa vastaansa runkosarjan kolmosen, eli EräViikingit. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolmesti – TPS kellotti näistä otteluista kaksi voittoa, ErVi yhden. Yhteistä peleille oli se, että ne olivat ennen kaikkea huipputasaisia. 

TPS-ryhmässä välieräpelit eivät ole olleet aivan jokakeväistä herkkua – edellisen kerran TPS nähtiin neljän parhaan joukossa kaudella 18-19. Ina Lemiseltä sen sijaan löytyy tätä kokemusta sitten sitäkin enemmän. Kolmen mestaruuden, neljän hopean, yhden pronssin ja tätä kirjoitettaessa 60 pudotuspeliottelun kokemuksella operoiva Leminen tietää mitä välierissä odottaa.

“Odotan tiukkaa ja tunnerikasta ottelusarjaa. Odotettavissa on varmasti vauhdikasta ja viihdyttävää salibandyä.” 

60 pudotuspeliottelun, kolmen Suomen mestaruuden sekä 8 SM-mitalin saldolla TPS:n takalinjoilla operoiva Leminen edustaa TPS-ryhmässä voittamisen kokemusta. Kuva Anssi Koskinen.

Alkukauden Nurmijärveltä käsin Turussa harjoittelemassa ja pelaamassa käynyt Leminen on saanut helpotusta arkeensa osoitteen vaihduttua Suomen kauneimpaan kaupunkiin.

“Olen kotiutunut Turkuun todella hyvin. Kokemukset turkulaisista ovat tähän mennessä positiivisia. Murre ei ole vielä päässyt tarttumaan, mutta sen verran taittuu, että treeneissä ei tarvita Turku-Suomi -sanakirjaa. Suurin asia on toki arjen helpottuminen, kun hallille on vartin kävelymatka eikä tarvitse istua autossa neljää tuntia per treenit. Voisi sanoa, että kiva elää normaalin arjen luksusta.”

Varsin nopean nousun F-liigan naisten sarjan kärkipään ryhmäksi tehnyt TPS on Lemisen mukaan kasvanut useita senttejä kauden aikana. 

“Joukkue on saanut hyviä ja tärkeitä voittamisen kokemuksia, sekä kasvanut niin runkosarjan kuin pudotuspelien aikana todella paljon. Puolivälierissä pelattiin hyvää puolustus- ja kaksinkamppailupelaamista ja tästä pidetään kiinni tulevissakin otteluissa”, Leminen päättää. 

TPS-ErVi la 26.3. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Liput ennakkoon Tiketistä