Tepsittäret ja Pelicans – ensikohtaaminen

Tepsittäret ja Pelicans – ensikohtaaminen

Leafille saapuu tänään uusia vieraita. Tepsittäret kohtaavat ensi kertaa joukkueen historiassa liigatasolla Lahden Pelicansin kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Pelicans nousi naisten liigaan viime kauden päätteeksi, kun se kukisti O2-Jyväskylän otteluvoitoin 3-1. Joukkue on kaupungin ensimmäinen Naisten Salibandyliigassa. Debytanttikausi on alkanut kohtuullisesti: voitot kotona NST:stä sekä ÅIF:stä, tappiot vieraissa PSS:lle ja EräViikingeille. Sarjataulukossa joukkue on 8. sijalla.

Pelicansin pelaajalista on pitkä, ja sinne mahtuu suhteellisen koviakin nimiä. Nuori Sofia Mittentag on lunastanut lupauksia ensimmäisestä ottelusta lähtien ja on tähän mennessä koonnut pisteet 3+4. Häntä edellä joukkueen sisäisessä pörssissä on vain kokenut Anne Haapasalo pistein 4+3. Eniten maaleja on iskenyt Heidi Kemppi (5 maalia kolmessa pelaamassaan ottelussa). Myös viime kausina a-tyttöjen pistepörssiä johtanut Veera Vilenius on onnistunut hyvin pisteiden valossa (1+4). Ratkaisijoita joukkueesta siis löytyy. Tepsittärillä on kuitenkin vastata kovilla näihin lukuihin – Sofia Leino on liigan maalipörssin jaetulla 1. sijalla seitsemällä maalilla. Jaetulta toiselta sijalta löytyy taasen Laura Rantanen kuudella maalilla.

Tepsittärillä on allaan kahden ottelun tappioputki, kun voittoja ei onnistuttu ottamaan Kooveelta eikä SB Pro:lta. Pelicans lähtee otteluun allaan jatkoaikavoitto ÅIF:stä. Sarjataulukossa TPS on sijalla 5 yhdeksällä pisteellään. Edellä olevilla joukkueilla on kaikilla kasassa 12 pistettä – voitolla TPS siis nousisi samaan kastiin. Kurssia tepsittäret lähtevätkin hanakasti kääntämään, sillä tasaisessa sarjassa kolme pistettä on kova sana.

Ottelu alkaa Leaf Areenalla klo 18.30. Tervetuloa katsomoon!

Linkki tulospalveluun