”Surkeiden sattumusten sarja”

Jos joskus ottelussa sattuu ja tapahtuu, niin se oli tänään. Lähdetään liikkeelle siitä, mitä tänään oli ohjelmoitu tapahtumaan: ottelu Leaf Areenalla, kotijoukkueena TPS ja vierasjoukkueena SSRA. Värikkäiden vaiheiden jälkeen peli sittemmin päättyi jäljempänä mainittujen hyväksi 5-7 (4-1, 1-1, 0-5).

Ja sitten itse peliin: ottelu alkoi varsin mallikkaasti, kun TPS siirtyi johtoon vasta minuutin pelin jälkeen – maalintekijänä Juulia Peura. Seuraavankin maalin viimeisteli Peura ja seuraavat kaksi sitten Sofia Leinon nimiin. Vastustajan veskari pyöriteltiin vaihtopenkille ja tilalle seuraava. Yksi maali erässä punapaidoille ja peli siis täysin kotijoukkueen näpeissä. Kaikki näytti hyvältä.

Siitä sitten seuraavaan erään. Vastustaja pääsi vähän peliin kiinni 4-2 kavennusmaalillaan ja tepsittärille tilastomerkintöinä kaksi jäähyä, molemmissa nimikkeinä estäminen, tähän nyt enempää kantaa ottamatta. Leino viimeisteli tyylipuhtaan hattutemppunsa ajassa 30:41 ja otti haltuunsa liigan piste- ja maalipörssien kärkipaikat.

Eipä muuta kuin eteenpäin. Jäähyt oli selvitetty, mutta lisää oli tulossa, kun Noora Vuorelalle vihellettiin erän alussa 2+10 minuuttinen. Tepsittärien miehistö oli ennen ottelua jo vajaamiehinen, kun Salla Ranta joutui jättämään ottelun väliin, ja hyvän avauserän pelannut Juulia Peura loukkaantui kesken ottelun, joten jos lähtökohdat ennen ottelua olivat haastavat, oli niistä tulossa jotain aivan muuta. Tilanne muuttui varsin sekavaksi, kun Vuorela itse passitettiin istumaan rangaistustaan. Matkalle mahtui monta sattumaa, että otteluun jouduttiin lähtemään yhdellä maalivahdilla, jolloin tarjolla ei siis ollut toista maalivahtia Anniina Orrenmaan puuttuessa kokoonpanosta sekä muista haasteista johtuen. Maalinsuulla vastuun otti aiemmin maalilla pelannut Sofia Leino, joka maalitehtailunsa jälkeen puki varusteet asenteella päälleen ja asteli tolppien väliin Vuorelan suunnatessa jäähypenkille. ”Omaan henkilökohtaiseen virheeseen kaatui loppupeli. Tuomio oli hieman kyseenalainen, mutta tällaista urheilu välillä on. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin tosi hyvin ja osattiin hallita peliä”, kertaa Vuorela tilannetta.

Yleisö eli upeasti joukkueen mukana, kun tepsittäret taistelivat täysin käsittämättömässä tilanteessa. Leinolle merkattiin maalien lisäksi torjuntoja, mutta SSRA sai kuitenkin kirittyä itsensä johtoon ja loppulukemat viimeisteltiin tyhjiin, kun tasoitusta haettiin vielä viimeiseen saakka.

”Kauden paras peli kaikista haasteista huolimatta. Fyysisesti ja pelillisesti ollaan menty oikeaan suuntaan, mutta seuraavan kuuden viikon aikana pitää tehdä vielä kovempi pohja, että myös pääkoppa toimii rasituksen alla”, kommentoi päävalmentaja Aki Vilander. ”Kannan vastuun siitä, etten saanut pidettyä penkkiä rauhallisempana viimeisen erän sirkuksen aikana ja hävitettiin täysin fokus pelistä, ja samaan pakettiin hävittiin koko peli. Joukkuetta voi kuitenkin kehua aika paljon peliesityksestä. Kaikki kunnia kaverille, mutta tänään voiton eteen ei paljoa tarvinnut tehdä. Tiedän kuitenkin, että tämä on juuri se joukkue joka pystyy myös tälläisen vastoinkäymisen käsittelemään oikein ja kasvamaan näiden sattumien yläpuolelle.”

Keltapaitojen esityksestä satoi palautetta niin pelin aikana kuin sen jälkeenkin, niin pelaajistolta, valmennukselta kuin katsomostakin. ”Yleisesti olen ollut tuomaritoimintaan tyytyväinen niin naisten kuin miesten puolellakin viimeisen 5 vuoden aikana, eikä ole tarvinnut kentälle huudella. Tänään kuitenkin koin, että oli paikka antaa palautetta omien puolesta, lähinnä otteluntilanteen johtamisesta ja penkille tulevan viestin selkeydestä, ottamatta sen enempää kantaa yksittäisiin vihellyksiin”, summaa Vilander päivän tuomarilinjaa.

Loppuun kommentoimaan saatiin myös kapteeni Jenna Saario: ”Ei voi muuta sanoa kuin surkeiden sattumusten sarja.”

Näillä sanoilla ilta pakettiin. Joukkueella on nyt edessään pidempi tauko peleistä, kun seuraavan kerran laatikkoon astellaan vasta 15.12. EräViikinkien vieraana. 16.12. NST taasen saapuu Turkuun, jonka jälkeen siirrytään viettämään joulua.