Sofia Leinosta MM-mitalisti – TPS kohtaa lauantaina PSS:n – “Nyt matka vasta alkaakin”

Sofia Leinosta MM-mitalisti – TPS kohtaa lauantaina PSS:n – “Nyt matka vasta alkaakin”

Suomen naisten maajoukkue pelasi vaiherikkaan MM-turnauksen. Joukkue voitti näytöstyyliin alkulohkon ensimmäisen ottelunsa, mutta toisessa pelissä kotiyleisönsä edessä pelannut Sveitsi löi Suomelle luun kurkkuun ja voitti kamppailun näytöstyyliin. Tämä tiesi sitä, että Suomi kohtasi suursuosikki Ruotsin jo välierässä. Tällä kertaa potku ei riittänyt oman ylärekisterin ylärajoilla liikkuneesta suorituksesta huolimatta. Kohtalona oli pronssipeli, jonka Suomi voitti jatkoajalla. 

TPS:n Sofia Leino oli tärkeä osa Suomen MM-ryhmää. Suomeen palannut Leino kertasi koko MM-tarinaansa TPS-toimitukselle.

“Itse tulin projektiin mukaan Puolassa pelattujen opiskelijoiden MM-kisojen kautta kesällä 2018. Tapahtumat ja leirit ovat olleet fyysisesti raskaita ja ryhmän suuri vaihtuvuus on tehnyt niistä myös vähän rikkonaisia taktiikan opettelun kannalta. Kisoista saatiin se mitä ansaittiin, mutta itse mietin, että nyt matka vasta alkaakin tämän joukkueen kanssa.”

Suomen naisten maajoukkue herätti paljon keskustelua ja kiinnostusta salibandysivustoilla sekä sosiaalisessa mediassa ennen kisoja ja erityisesti niiden aikana. Leinoa ei kirjoittelu häirinnyt.

“Tultiin joukkueen kanssa siihen tulokseen, että kannattaa käyttää omaa harkintaa mitä uutisia haluaa lukea. Rehellisesti sanottuna en ole seurannut keskustelua lainkaan. Itseäni kiinnostaa enemmän joukkueen sisällä tapahtuvat asiat. Toisaalta, ei pieni näyttämisenhalu altavastaajan asemassa ole haitaksi.”

Suomen turnaus eteni vuoristoratamaisissa merkeissä. Selvää avausvoittoa seurasi paha tappio Sveitsiä vastaan. Sen jälkeen Saksa kaatui näytöstyyliin (Leino iski ottelussa neljä maalia). Puolivälierävastustaja Slovakian ennakoitiin olevan pelkkä suupala Suomelle, mutta ottelusta muodostui todella tiukka ja vaikka Suomi voiton hakikin, ennakoi vaikeudet isompia hankaluuksia Ruotsia vastaan. Siinä Suomi onnistui kuitenkin erinomaisesti. 

“Turnaus oli meille pelillisesti hankala ja varmasti kaikki fiilikset käytiin läpi, niin hyvässä kuin pahassakin. Jostain ne kokemukset on hankittava ja uskon, että opittiin tämän turnauksen aikana enemmän kuin kahdessa vuodessa ennen sitä. Se on valtava etu tulevaisuutta ajatellen. Pettymysten jälkeen päällimmäisenä tuntemuksena on kuitenkin kiitollisuus tästä Suomen maajoukkueryhmästä.” 

Sofia Leino poseeraa MM-pronssimitali kaulassa yhdessä TPS-kasvatti Jenna Saarion sekä Krista Niemisen kanssa ©Ville Vuorinen

Leino sai turnauksessa hyvin vastuuta. Hän allekirjoittaa tämän, mutta löytää myös paljon parannettavaa.

“Sain paljon peliaikaa ja pääsin käyttämään omia vahvuuksiani pelissä. Pisteiden valossa olisi voinut kuitenkin mennä paremmin. Kaikki työ tehdään seurajoukkueen arjessa, joten täytyy pitää taso laadukkaana ja keskittyä entistä enemmän pallolliseen tekemiseen.”

Ennen enemmän kuin ansaittua joulutaukoa Leino ja TPS-ryhmä nähdään vielä kertaalleen tulessa, kun viime kauden hopeamitalisti PSS saapuu Kupittaalle lauantaina. Leino on valmis taistelemaan taas pisteistä.

“Muutaman päivän tässä ollut takki vähän tyhjä luonnollisesti, mutta jokaisesta pelistä jaettavat pisteet on tärkeitä meille. Varsinkin vaikean alkukauden jälkeen. Olen varma, että saadaan hyvä lataus vuoden viimeiseen peliin, mikä saadaan vielä pelata kotiyleisön edessä.”

TPS-PSS la 21.12. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Kuvat Ville Vuorinen.