SB Pro sinetöi naisten kohtalon – ”Takki on nyt todella tyhjä”

Naiset pelasivat eilen kolmannen ottelunsa puolivälieräsarjassa SB Pro:ta vastaan. Ottelu päättyi 3-2 nurmijärveläisille. Tappio oli kolmas peräkkäinen, mikä tarkoitti TPS:lle kesälomaa ja Pro:lle välieräpaikkaa.

Ottelun kaava oli jo tuttu: TPS hallitsi pallollista peliä tasakentällisillä ja johti ottelua osumin 2-0. Ottelusarjalle tuttuja jäähyjäkin nähtiin yhden käytöskympin, yhden viisiminuuttisen ja kahden kaksiminuuttisen edestä. Ensimmäisen maalin teki Jenna Saario rangaistuslaukauksesta, ja toinen maali syntyi Sofia Leinon lavasta 10 minuuttia myöhemmin, kun laukaus upposi aivan vasempaan ylänurkkaan hyvän nousun päätteeksi. Noora Vuorelaehti ottelussa pallon eteen jopa 31 kertaa, mutta erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin jälleen nurmijärveläisten heiniä. Kotijoukkue teki kaksi maalia ylivoimalla TPS:n jättäessä käyttämättä omat tilaisuutensa, joten tilanne oli 10 minuuttia ennen loppua tasan 2-2.

3-2 johto-osuman viimeisteli Marianne Pohjonen ajassa 51:37. Tepsittäret jauhoivat 6vs5 ylivoimaa vielä viimeiset kaksi minuuttia, mutta tuloksetta. Pukukopissa oli ottelun jälkeen pettyneitä ja kaikkensa antaneita pelaajia: ”Takki on nyt todella tyhjä. Vaikka voitot menivät 3-0, pelattiin todella hyvin varsinkin tasakentällisillä ja pelit olivat tiukkoja. Tunnelataus oli hurja molemmin puolin ja se toi peliin maistuvan lisämausteen. Oli kunnon Playoff-tunnelmaa”, kommentoi Saario.

Kausi päättyi suureen pettymykseen, mutta Saario näki joukkueessaan myös positiivisia asioita: ”Ollaan menty ihan älyttömän paljon pelillisesti eteenpäin ja Akin pelikirja on alkanut painautua pelaajien mieleen. Kolme häviötä kuitenkin osoittaa sen, että vielä on edessä paljon töitä. Suunta on nyt kuitenkin oikea.”

Kapteeni haluaa jakaa kiitosta kaudesta laajalti, vaikka asetettuihin mitalitavoitteisiin ei yllettykään: ”Tässä kohtaa haluan kiittää itseni ja koko joukkueen puolesta valmennusta ja taustoja, loistavaa bussikuskia, yhteistyökumppaneita, vanhempien auttavia käsiä ja kaikkia mukana olleita. Jälleen kerran te mahdollistitte meille tämän kauden. Kiitos!”