Raatarila palaa päävalmentajaksi – “Joukkueen peräsimessä kokemusta ja näkemystä”

Raatarila palaa päävalmentajaksi – “Joukkueen peräsimessä kokemusta ja näkemystä”

Santeri Raatarila, 29, palaa TPS:n miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi. Menneellä kaudella osana TPS:n valmennusryhmää toiminut Raatarila aloittaa näin ollen kolmannen päävalmentajakautensa TPS:n ruorissa. Raatarilan aisaparina nähdään tuttu kasvo, kun Oskari Saari, 48, jatkaa TPS:n valmennustiimissä.

Valmennustiimin täydentävät urheilufysioterapeutti Joni Koskimäki, sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Juho Meuronen. Jatkuvuus valmennuksessa on vahvaa, sillä jokainen tiimin jäsen oli mukana jo TPS:n Suomen mestaruuteen päättyneellä kaudella 22-23.

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhongan mukaan TPS sai haluamansa valmennustiimin puikkoihin.

“Suomen mestaruuden jälkeen joukkueen pelaajistossa alkoi luonnollinen uudistumisvaihe. Suurin murros nähtiin vuosi sitten, mutta aiemmin julkaistujen lähtijöiden mukana menetimme tänäkin keväänä hyviä TPS-tyyppejä ja paljon kokemusta. Sitä suuremmalla syyllä halusin ehdottomasti, että tämän ensi viikolla julkaistavan joukkueen peräsimessä nähdään kokemusta ja näkemystä. Tämä valmennus on ollut voittamassa Suomen mestaruutta ja tietää millä tasolla töitä pitää tehdä, jotta se on mahdollista uudelleen”, Kytöhonka kertoo.

Raatarila aloittaa kolmannen ja samalla toistaiseksi viimeisen TPS:n miesten päävalmentajakauden.

“Myös maanantaina julkaistavassa pelaajistossa on valmennuksen tapaan kokemusta ja jatkuvuutta. On erittäin tärkeää, että vaikka meillä on nyt paljon potentiaalia joukkueessa sisällä, meiltä löytyy myös kokeneita suunnannäyttäjiä. Sitä edustavat myös nämä valmentajat päävalmentaja Raatarilan johdolla.”

“Keskusteluissamme kävi nopeasti selväksi, että tässä kohtaa yhteistyömme tulee jatkumaan tulevan kauden ajan ja sen jälkeen molemmilla osapuolilla on seuraavien askelten aika. Minulle oli kuitenkin ihan selvä asia, että halusin Santerin tähän asettamaan askelmerkit TPS:n kannalta hyvään suuntaan”, Kytöhonka selventää.

‎‎

“Selkeää mihin suuntaan pelaamistamme tulee viedä”

‎‎

Raatarila tarttuu uudelleen päävalmentajan ohjaksiin inspiroituneena.

”Tämä vaihe, jossa joukkueena olemme on erittäin inspiroiva. Pelaajistossa on yksilötasolla käynnissä mielenkiintoisia kasvuprosesseja ja joukkueena meille on selkeää, mihin suuntaan pelaamistamme tulee viedä, jotta seuramme voi tulevaisuudessakin toimia edelläkävijänä F-liigassa. Tämä kaikki yhdistettynä puhtaaseen tuloksen tekemiseen – mikä kuitenkin on kilpaurheilussa kaiken keskiössä – on ihana haaste”

Joukkueen valmennus ja taustat henkilöityy usein päävalmentajaan, mutta Raatarila korostaa koko tausta- ja johtoryhmän merkitystä.

”Koen tärkeänä, että pääsemme jatkamaan työtä osaavalla valmennus- ja taustatiimillä. En voi myöskään olla korostamatta meidän kokeneiden pelaajiemme merkitystä arjen suunnannäyttäjinä ja liidereinä. Jatkankin mielelläni yhteistyötä näiden kaikkien hyvien ihmisten kanssa tässä hienossa yhteisössä.”

“Tämä on itselleni ylivoimaisesti paras paikka valmentaa”


Puolentoista yhteisen valmennusvuoden aikana tiiviin työparin Raatarilan kanssa muodostanut Oskari Saari puhkuu intoa uuden kauden kynnyksellä.

“Oli helppo päätös jatkaa TPS:ssa. Asiat tehdään täällä ammattimaisesti ja ihmiset ympärillä ovat osaavia ja kunnianhimoisia. Tekemisellä on koko ajan selvä suunta. Tämä on itselleni ylivoimaisesti paras paikka valmentaa vaikka asunkin 150 kilometrin päässä Kupittaalta. Kun perheeltä tuli vihreää valoa, oli päätös nopeasti tehty.”

“Tunnen myös hyvin Santerin ja hänen tapansa valmentaa. Hänen jatkonsa helpotti omaa päätöstäni entisestään. Olemme perustavaa laatua olevissa asioissa ns. saman koulukunnan miehiä ja yhtä mieltä suunnasta jota kohti haluamme tämän joukkueen kanssa edetä. Sanotaan näin, että emme halua päästää itseämme helpolla vaan rimaa asetellaan Palloseuran arjessa korkealle tulevallakin kaudella. On todella inspiroivaa päästä töihin tämän joukkueen kanssa”, Saari päättää.