Noora Rantanen valmiina suureen rooliin

Noora Rantanen valmiina suureen rooliin

TPS:n naisten edustusjoukkueen kärkikentissä on nähty harjoituspeleissä mieluisa uusi vahvistus – tai oikeastaan kyseessä ei ole uusi vahvistus vaan väkevää paluuta loukkaantumisen jäljiltä naisten liigaan tekevä Noora Rantanen (20). Koko viime kauden polveaan kuntouttanut Rantanen ei halunnut kiirehtiä paluunsa kanssa, vaikka pelihaluja olisi ollut.

”Keväällä 2018 tyttöjen MM-kisojen ensimmäisessä pelissä loukkasin polveni ja tarkemmassa tutkimuksessa selvisi, että eturistiside meni poikki ja kierukkaan tuli repeämä. Pieni mahdollisuus olisi ollut pelata jo viime kevään pudotuspeleissä, mutta en halunnut ottaa minkäänlaista riskiä. Halusin saada kovia treenejä alle ja rakentaa luottamuksen polveen, ennen varsinaisia pelejä”, kertoo Rantanen.

Nyt täydessä iskussa olevalle Rantaselle kaavaillaan suurta roolia uudistuneessa TPS-miehistössä. 

”Olen pelannut useamman harjoituspelin sentterinä 1.-2. kentissä samassa ketjussa Lauran (Rantanen) ja Millan (Nordlund) kanssa, joten tulosvastuuta on ainakin tähän mennessä ollut. Odotan kovasti sarjan alkua pitkän tauon ja hyvän treenikesän jälkeen.”

Naisten edustusjoukkueen tuore päävalmentaja Lari Molkka odottaa Rantaselta paljon.

”Odotan Nooran vastaavan siihen niihin odotuksiin, mitä häneen asetan. Hän on tehnyt valtavasti työtä päästäkseen pallon kanssa sinuiksi. Loukkaantumisen aikana Noora on tehnyt fysiikan kanssa pitkäjänteistä työtä ja on siltä osin valmis kauteen. Annetaan hänelle aikaa, mutta odotetaan myös paljon.”

Lari on luonut kannustavan ympäristön, jossa joukkueella ja pelaajilla on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

5-vuotiaana sählykerhossa pelit aloittaneelle Rantaselle salibandy on iso osa elämää. 

”Salibandy on ollut tärkeä palanen arkea jo 15-vuotta, joten voi sanoa, että se on ollut lähes aina mukana elämässäni. Tällä hetkellä pidän luokion jälkeistä välivuotta ja käyn töissä. Suuri osa siitä muusta ajasta menee salibandyn merkeissä. Vapaalla vietän mahdollisimman paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa. Toistaiseksi arki on sujunut hyvin.”

Uudistuneen TPS:n harjoituspelit ovat pitäneet sisällään erinomaisia hetkiä. Viimeinen esimerkki saatiin hallitsevaa Suomen mestaria SB Prota vastaan, kun nuori TPS-ryhmä iski kokeneen mestarisuosikin aktiivisella pelillään ajoittain köysiin. Huippuhetkiä on vielä seurannut epätasaisemmat otteet. Tämän tiedostaa myös Rantanen.

”Meille on tullut paljon uusia pelaajia ja vie varmasti vähän aikaa ennen kuin joukkue on parhaimmillaan. Uskon kuitenkin vahvasti, että tällä joukkueella on mahdollisuudet mihin vaan. Joukkueen tekeminen treeneissä on pysynyt hyvänä ja Lari on luonut kannustavan ympäristön, jossa joukkueella ja pelaajilla on hyvät mahdollisuudet kehittyä. Uskon, että esimerkiksi hyvää ja ennakoluulotonta tekemistä treeneissä ja harjoituspeleissä näyttänyt Joppe (Joanna Kaasalainen) on kasvaneen vastuun myötä valmis tekemään läpimurron.”

NLA:n avausottelu TPS-SSRA lauantaina klo 14.30 Kupittaan palloiluhallissa.