Naisten valmennustiimi kaudelle 2024-25

Naisten valmennustiimi kaudelle 2024-25

Naisten edustusjoukkue jatkaa tulevallakin kaudella päävalmentaja Aki Vilanderin erinomaista valmennustyötä. TPS Salibandyn urheilujohtaja Perttu Kytöhonka on tyytyväinen siihen, että muutoksia kokeva joukkue saa jatkaa Vilanderin valmennuksen alaisuudessa.

”Naisten joukkueessa tulee olemaan miesten tapaan jonkin verran vaihtuvuutta. Näillä murroshetkillä on tietenkin tärkeää, että valmennustiimistä löytyy jatkuvuutta ja kokemusta. Aki Vilander aloittaa päävalmentajana neljännen peräkkäisen kautensa ja hän on koko meidän naisten nousun, toimintakulttuurin kehittymisen ja uskottavuuden kannalta ollut täysin ratkaiseva tekijä.”

Vilanderin apuna toimivat aikaisimmilta kausilta tutut valmentaja Tapio Hämeen-Anttila, fysiikkavalmentaja Mika Lönnblad sekä maalivahtivalmentaja Risto Mutanen. Tulevalla kaudella mukaan liittyy myös uusi kasvo, kun Tero Tähtinen liittyy naisten joukkueen valmennustiimiin. Kytöhonka näkee, että laadukas valmennustiimi mahdollistaa huipputason myös tulevalla kaudella.

”Tiimiinsä Aki saa uutena kasvona Tero Tähtisen, joka siirtyy meille Sveitsin Baselin päävalmentajan tontilta. Paikallista taustaa Terolla on SBS Wirmon suunnalta. Siellä hän teki pitkään hyvää työtä ennen Sveitsiin siirtymistään. Valmennustiimin täydentää aikaisemmilta kausilta tutut Tapio Hämeen-Anttila, fysiikasta vastaava Mika Lönnblad sekä maalivahtivalmentaja Risto Mutanen. Suomalaisen naispelaajan ja koko naisten salibandyn kilpailullisen tason nousu tapahtuu joukkueen arjessa ja täytyy tyytyväisenä todeta, että tämän tiimin johdolla se arki tulee olemaan taas kansainvälistä kärkitasoa.”

”Pääsemme kauteen hyvistä lähtökohdista.”

Vaikka naisten joukkueessa tapahtuukin tulevalle kaudelle isoja muutoksia pelaajistossa, näkee päävalmentaja Vilander valmennuksen lähtökohdat hyvinä. Joukkueeseen saadaan niin vanhaa taattua kokemusta, kuten myös uusia tuulia.

”Pääsemme alkavaan kauteen myös valmennuksellisesti hyvistä lähtökohdista. Tero liittyy tiimiin uutena kasvona ja keskustelu hänen kanssaan vakuutti heti minut siitä, että saadaan kovan työmoraalin omaava ja paljon peliä ymmärtävä valmentaja mukaan matkaan.

Tapion merkitys omaan valmentajuuteeni on ollut uskomattoman suuri. Hänen roolinsa ei välttämättä ole näkyvin, mutta ehkä kentältä saadut tulokset kertovat puolestaan. Meidän ei tarvitse jatkossakaan arvailla peliin liittyviä kysymyksiä, vaan saamme häneltä luotettavaa ja monipuolista dataa pelistä, johon nojata.

Jatkuvuus saadaan myös taattua kun Mikan ammattimaisessa valmennuksessa pystytään jälleen kehittämään lisää pelaajia fyysisesti kohti lajimme huipun vaatimuksia. Ei pidä myöskään unohtaa Turun seudun urheiluakatemian yhteistyötä ja Atte Juutin merkitystä sille, että urheilijamme pystyvät myös harjoittelemaan laadukkaasti aamuisin ja keskellä päivää.

Risto taas jatkaa vakuuttavaa ja ja analyyttistä työtään maalivahtien kanssa, joten jatkossakaan tulokset ei varmasti jää maalivahdeista kiinni.”

Päävalmentaja Vilander näkee urheilujohtaja Kytöhongan tavoin, että tulevan kauden valmennus mahdollistaa huipputason pelaamisen ja kehittymisen.

”Tällä tiimillä pystytään takaamaan laadukas ympäristö pelaajille, jossa ottaa seuraavat askeleen pelaajaurallaan. Tavoitteena, että joukkueessamme on kauden päätyttyä taas entistä enemmän huippu-urheilijoita, joilla on kokonaisvaltainen ymmärrys mistä urheilijan arki koostuu. Kun onnistumme näissä tavoitteissa niin uskoisin, että sivutuotteena saattaa joukkueena tulla myös hyviä hetkiä.”