Naisten edustusjoukkue kaudella 2024-25

Naisten edustusjoukkue kaudella 2024-25

Kuva: Anssi Koskinen/Ainesmedia

Päävalmentaja Aki Vilanderin ajatuksia joukkueesta. 

”Tulevalla kaudella kilpailutilanne ei ole yhtä raaka kuin aiemmin, joten jotain varmasti menetetään, mutta uskon tilanteen myös vapauttavan osaa pelaajista. 

Harjoituksissa tuo vapautuneisuus on mielestäni näkynyt esimerkiksi siinä, että tilanteisiin mennään aikaisempaa kovempaa, joten lupailee kyllä hyvää alkavalle kaudelle. Kun ei ole kisavuosi niin pystymme aivan eri tavalla myös kuormittamaan pelaajia. Pojista on myös saatu lajiharjoitteluun äärimmäisen kovaa vastetta.” 

Joukkueesta lähti menneen kauden jälkeen paljon kokemusta, mutta päävalmentaja Vilander näkee muutoksessa paljon hyvää. 

”Menetettiin valtava määrä kokemusta, mutta toisaalta jo uusiksi vastuunkantajiksi nousseet jatkavat meillä useamman vuoden ja kehittyvät entistä kovemmiksi pelureiksi. Näen asian niin, että meillä on entistä nopeampi ja taitavampi joukkue, joka sitten antaa entisestään työkalupakkiin valmiuksia valmennukselle. 

Menestyksestä on turha puhua, jos asian päälle ei ymmärrä. Meillä isoin tavoite on saada kasvamaan kourallinen huippu-urheilijoita lisää joukkueeseen, jolloin uskoisin meidän saavuttavan taas kilpailuetua myös kentälle. Kun urheilee hyvin sopivalla vireystilassa niin mukaan tarttuu väkisin matkalla hyviä kokemuksia.  

Odotan, että urheilijat kantavat vastuuta henkilökohtaisella tasolla ja ovat työnteoltaan lojaaleita koko joukkuetta kohtaan. Kevään lähtölaukaus on kyllä ollut lupaava.”  

Vaikka joukkue on pääasiassa valmiina tulevaan kauteen, on edelleen myös käynnissä olevia keskusteluita, joista yksi koskee viime kaudella joukkueen valmennukseen liittynyttä Janne Kangasluomaa

”Meillä on molemmin puolinen halu, että Janne myös olisi mukana lajivalmennuksessa kaudella. Toivotaan, että asiaan löydetään kesän aikana ratkaisu, joka mahdollistaa Jannen paluun!” 

Naisten edustusjoukkue kaudelle 2024:

Wilma Holm
Minnie Heininen
Maria Viitala
Meri-Helmi Höynälä
Olivia Pietilä
Emilia Pietilä
Veera Kuosmanen
Melisa Aydemir
Sofia Leino
Jenna Saario
Henrika Maikola
Cira Virta
Eerika Koski
Aino Järvinen
Janina Rinne
Neea Rinne
Milja Rastas
Milla Granlund
Ronja Niemi
Eevi Lehmusvuori

Aki Vilander (päävalmentaja)
Tero Tähtinen (valmentaja)
Tapio Hämeen-Anttila (valmentaja)
Risto Mutanen (maalivahtivalmentaja)
Mika Lönnblad (fysiikkavalmentaja)
Tomi Suominen (joukkueenjohtaja)
Jari Jalavikko (huoltaja)
Pia Kaasalainen (huoltaja)
Henni Harittu (huoltaja)
Henri Antila (huoltaja)
Janne Hirvensalo (viestintä)