Naisten edustusjoukkue valmistautuu kauteen – “Tuloksellinen tavoite on kova”

Naisten edustusjoukkue valmistautuu kauteen – “Tuloksellinen tavoite on kova”

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu molemmissa edustusjoukkueissa hyvää työtä tehneen Aki Vilanderin saappaisiin. 

Molkka on tyytyväinen joukkueen harjoituskauden alkuun.

“Toukokuun alusta lähtien ollaan harjoiteltu yhdessä ja jatkamme juhannukseen saakka. Olen tyytyväinen siihen, miten homma on lähtenyt liikkeelle; meillä on sitoutunut ja motivoitunut joukkue kasassa. Muutokset ryhmän sisällä ovat olleet kohtuullisen pieniä, mutta olemme saaneet uusiakin pelaajia mukaan sopivasti. Olemme joukkueen kokoinen ja näköinen ensi kaudella.”

“Kokoonpano lyödään lopullisesti kiinni OT-jakson alkaessa. Kokoonpanon vahvuus on tulevalla kaudella 20-21 pelaajaa, eli ihan normaali salibandyjoukkue. Mukana on uusia pelaajia tavoittelemassa peliaikaa ja mittaamassa omia kykyjään.”

Harjoituskauden pääpaino on ollut fysiikassa.

“Meillä oli paljon loukkaantumisia viime kaudella ja olemme nyt keskittyneet vahvasti vammojen ennaltaehkäisyyn fiksulla harjoittelulla. Laji on ollut mukana kahdesti viikossa ja se on tukenut hyvin fyysistä puolta”, avaa Molkka. 

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

Teemana uskallus

Kaudella 15-16 TPS:n A-nuoret SM-kultaan johtanut Molkka haluaa TPS:n olevan aloitteellinen joukkue.

“Haluan, että kykenemme pelaamaan palloa aikaisempaa nopeammin. Ensimmäinen kosketus pelivälineeseen on tärkeä ja se on ollut yksi painopiste, jotta voisimme edistää peliä nopeammin. Pyrimme olemaan aloitteellinen joukkue kahteen suuntaan.”

Viime kauden neljännen sijan jälkeen TPS ei ole valmis hengähtämään, vaan tavoitteet on asetettu korkealle. 

“Tavoitteet joukkue asetti ensimmäisen yhteisen leirimme päätteeksi ja tuloksellinen tavoite on kova, kuten TPS-nimisessä seurassa kuuluukin olla. Pelaajilta tuli muitakin tavoitteita kuin tulostavoitteet ja niitä arvoja noudattaen rakennamme yhteistä tarinaa.”

“Joukkueen toimimisen kauden teemana on uskallus. Pyrimme siihen, että pelaajat saavat vastuuta ja myös sitä uskaltavat kantaa. Uskalletaan pelata pelkäämättä virheitä ja olla ihmisenä juuri sellaisia kuin olemme”, Molkka päättää.