Naisille voitto ensimmäisestä välierästä – Loisto kaatui jatkoajalla

Naiset nappasivat voiton ensimmäisestä välieräderbystä, kun FBC Loisto kaatui jatkoajalla 7-6.

Ottelussa oli aistittavissa heti alusta asti pudotuspelien tunnelmaa ja kovaa vääntöä. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odotella avauserän toiselle puoliskolle. Vierailijat iskivät avausosuman, mutta Meri-Helmi Höynälän hyvästä esityöstä pallo päätyi Loiston puolustuksen kautta omaan maaliin vain hetkeä myöhemmin.

Ensimmäiselle tauolle mentiin 1-1 lukemissa, mutta toisessa erässä maaliverkot heiluivat enemmän. Loisto karkasi kahden maalin johtoon, mutta Emilia Pietilä ja Eerika Koski tasoittivat ottelun. Laura Rantanen iski erän lopussa mustavalkoiset johtoon, mutta vierailijat onnistuivat tasoittamaan heti perään.

Kolmatta erää oli pelattu vajaat viisi minuuttia, kun ”Lätty” Rantanen osui toistamiseen ja TPS oli taas johdossa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Veera Kuosmanen yritti tavoitella maalin takaa Olivia Pietilää, mutta pallo kimposi puolustajan jalan kautta sisään ja johto oli kaksi maalia. Erän puolivälissä Loistolle tarjottiin ylivoimaa ja se myös tuotti tulosta reilun puolen minuutin jälkeen. Varsinaisen peliajan loppuhetkillä vierailijat lähtivät hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Palloseuralla oli omat paikkansa iskeä pallo maaliin, mutta Loisto onnistui tasoittamaan ottelun.

Ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 71:52, kun Eerika Koski pääsi lyömään pallon maaliverkkoihin ja TPS nappasi voiton ensimmäisestä välierästä. Noora Vuorela torjui ottelussa 18 kertaa.

Välierät jatkuvat maanantaina 25.3. vierasottelulla ja seuraava kotiottelu pelataan torstaina 28.3. 18.30. Liput seuraavaan kotiotteluun voit ostaa painamalla tästä.