Naisille avausvoitto – Nordlund ratkaisi lopussa

TPS:n naiset nappasivat heti avauskierroksella ensimmäisen voittonsa, kun viime kauden puolivälierävastustaja SSRA kaatui tiukassa kamppailussa lukemin 4-3 (1-1, 1-0, 2-2). Ottelun voittomaali nähtiin vain kolme ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun TPS:n täksi kaudeksi palannut Milla Nordlund osui kehikoiden väliin.

TPS:n päävalmentaja Lari Molkka oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta löysi myös parannettavaa omiensa esityksestä.

”Tänään peli sisälsi paljon helppoja virheitä ja turhia pallosta luopumisia. Kauden avauspelin kuva oli ensimmäisessä erässä hyvin selkeä, kumpikaan ei kyennyt luomaa tasaviisikoilla maalipaikkoja. Positiivista oli, että maalimäärä omiin pysyi siedettävissä lukemissa. Tärkeintä kuitenkin oli henkisesti vaikeasta tilanteesta nousu uudestaan kuskin paikalle.”

TPS:n pelit jatkuvat heti sunnuntaina, nyt Leaf Areenalla, kun se saa vastustajakseen Pelicansin. Molkalla on selkeät teesit ottelua varten.

”Huomenna pelinopeuden ja varsinkin pallolla on noustava, jotta ennakkoon matalalla puolustava vastustaja saadaan liikkeelle. Ahtaaseen tilaan pitää uskaltaa haastaa. Henkilökohtaisella tasolla ratkaisuhalukkuuden maalintekotilanteissa pitää olla tapissa.”