Naisilla vierasreissu Tampereelle

Naisilla vierasreissu Tampereelle

Naiset matkaavat tänään Kooveen vieraaksi Tampereelle. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla 2 ja 5, TPS edellä, mutta ottelun vähemmän pelanneena.

Kotijoukkue Kooveen heikentymisestä on puhuttu paljon. Pajatso tyhjeni huolella, ja monta vuotta ilmassa roikkunut Kauppien pelätty siirto toteutui, kun ihmekaksoset siirtyivät Ruotsiin IKSU:n riveihin. Maailman parhaaksikin tituleeratun pelaajan (Veera Kauppi) siirto jätti ison loven joukkueeseen monella osa-alueella ja Oona-siskon mukana taasen lähti aimo annos maalintekotaitoa. Muita lähtijöitä olivat mm. Senni Hietanen (UH Bernese Oberland), ja ElisaMännistö sekä Marianne Viteli vaihtoivat sarjatasoa alemmas. Naapuriseura Classicin riveihin liittyivät Emma RantanenPauliina Silvennoinen sekä Aino Lahti, ja Henriikka Keinänen suuntasi pohjoiseen. Tilanne näytti pahalta, mutta joukkue kuitenkin sai riveihinsä täydennystä lähinnä ulkomailta. Pääkallon ennakkorankingissa joukkue arvioitiin sijalle 9, mutta tulokset ovat puhuneet puolestaan parempaa: joukkue otti yllätysvoitot sekä EräViikingeistä että PSS:sta. Tukkaan kuitenkin tuli SSRA:lta, ja SB Pro järjesti viikko sitten melkoisen pyörityksen kaatamalla tamperelaiset kotonaan jopa 11-3. Kooveen ehdoton tähtipelaaja on puolustaja Mia Vallenius, jonka lisäksi nuoret Ruostilan sisarukset omaavat nopeat jalat ja pehmeät kädet, joten ainakin nämä pelaajat tulisi pitää kurissa.

TPS:n ryhmä on viime näkemästä jälleen hieman kaventunut, kun sairastuvalle liittyivät viime ottelussa loukkaantuneet Sini Vasankari sekä Noora Vuorela. Maalinsuulla torjuntavastuun ottaa ensimmäisen liigaottelunsa pelaava, HuKu:sta Turkuun siirtynyt Anniina Orrenmaa: ”Ei me varmasti helpolla päästä, että hereillä pitää olla. Paikoista maalit niin sehän on siinä”, kommentoi Orrenmaa tulevaa koitosta. Eikö ensimmäinen liigaottelu jännitä? ”Rennolla fiiliksellä mennään. Kivaa päästä pelaamaan.”

Vielä loppuun se perinteinen: tuodaanko voitto kotiin?

”Todellakin tuodaan. Kyllä mun kiikarissa näkyy 3 pistettä.”

Ottelu alkaa AutoCenter Areenalla klo 19, ja sitä voit seurata Ruutu+:n kautta tai tulospalvelusta.