Naisilla ratkaisun hetket – “Ei tarvita ihmeitä, vaan nöyrä suoritus runkosarjan päätteeksi”

Naisilla ratkaisun hetket – “Ei tarvita ihmeitä, vaan nöyrä suoritus runkosarjan päätteeksi”

Naisten liigajoukkueen runkosarja päättyy viikonloppuna erittäin mielenkiintoisissa merkeissä. TPS majailee tällä hetkellä suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavalla kuudennella sijalla, mutta seitsemäntenä oleva SSRA vaanii vain yhden pisteen päässä. Ehdotonta lisämielenkiintoa näiden joukkueiden osalta tuo fakta, että ne kohtaavat lauantaina Kupittaalla. 

Runkosarjan seitsemänneksi päätyvällä joukkueella on niinikään mahdollisuus pelata tällä kaudella pudotuspelejä, mutta siinä tapauksessa matka käy karsintojen kautta, jossa seitsemänneksi päätyvä kohtaa NLB:n toiseksi parhaan ryhmän. Tuossa otteluparissa on korkeat panokset, sillä sen voittaja pelaa pudotuspelien lisäksi NLA:ta ensi kaudella. Kumpikin ryhmä haluaa takuuvarmasti varmistaa tulevan kauden NLA-paikkansa ilman ylimääräistä mutkaa, joten lauantaina pelataan hienoilla panoksilla. 

TPS:n päävalmentaja Lari Molkka ennakoi viikonloppua rauhallisena.

“SSRA:n kanssa on keskinäiset pelit olleet tasaisia. Molemmat on menneet meille 4-3 lukemin. Oletettavissa on, että kolmas peli noudattelee samaa linjaa. Varsinkin Oulussa jouduttiin kolmas erä lähinnä puolustamaan. Nyt olisi kyettävä pelaamaan pallolla koko 60 minuuttia. Meille on tärkeää pitää Ankkojen kanttipelaajat kaukana omasta maalistamme ja pakottaa laukomaan heidät ulkokehältä. Myös oman maalin edusta on paikka missä pitää voittaa sekä ykkös-, että kakkospalloja. Koitetaan kääntää terävästi, ettei vastustajan muoto ehdi joka kerta ottamaan vastaan organisoituneena. Eiköhän pisteet vie se joukkue, joka laittaa itsensä enemmän likoon.”

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Mikäli lauantaina TPS ei voittoa nappaisi, sunnuntaina tarjoutuu uusi mahdollisuus Kooveen vieraana. 

“Lähdetään taas haastamaan ja varmasti peli virtailee aika voimakkaasti. Tampereelta ei viime aikoina olla pisteitä mukaan saatu. Jos nyt halutaan ne mukaan ottaa, 1v1-pelaaminen nousee yhdeksi isoksi teemaksi. Kooveeta tulee kyetä hidastamaan, etteivät pääse liikaa ylivoimahyökkäyksiin. Siinä he ovat vahvoja. Ja tietysti meidän mv-pelaaminen täytyy olla aivan tikissä. Ei ihmeitä vaan nöyrä suoritus runkosarjan päätteeksi. Katsotaan sitten miten matka jatkuu.”

TPS-SSRA la 15.2. klo 14.30, Kupittaan palloiluhalli
Koovee-TPS su 16.2. klo 15.30, AutoCenter Areena, Tampere