Naisilla edessään tuplaviikonloppu – “Puhumme avoimesti keskenämme onnistumisista ja parannettavista asioista”

Naisilla edessään tuplaviikonloppu – “Puhumme avoimesti keskenämme onnistumisista ja parannettavista asioista”

TPS avasi F-liigan naisten runkosarjan selkeällä 12-2 voitolla paikallisvastustaja Loistosta. Yksi suurimmista onnistujista ottelussa oli neljä maalia iskenyt Olivia Pietilä, joka siirtyi kesällä mustavalkoisiin juuri FBC Loistosta.

SBS Wirmon kasvatille ensimmäinen liigapeli TPS-paidassa juuri FBC Loistoa vastaan oli osittain outo kokemus, mutta “OP” on ollut erittäin tyytyväinen valintaansa. 

“Oli outoa pelata vanhaa jengiä vastaan, kun siellä on paljon entisiä joukkuekavereita, mutta samalla oli erittäin hyvä fiilis nykyisestä joukkueesta. Tuntui hyvältä pelata TPS-paidassa, kaikki tsemppaa toinen toisiaan ja se on parasta!”

”Meidän kentällä on paljon jalkaa” – Kuosmanen-Höynälä-Pietilä; Pietilä-Maikola on löytänyt hyvän kemian heti kauden alussa. Kuva Anssi Koskinen

Pietilä on voittoon päättyneessä Supercupissa ja ensimmäisessä liigapelissä pelannut kentässä, jossa puolustajina nähdään niinikään Loistosta siirtyneet Emilia Pietilä ja Henrika Maikola ja hyökkäysketjussa nuori, mutta jo kokenut Meri-Helmi Höynälä sekä Classicin junioreista saapunut Veera Kuosmanen. Höynälää lukuunottamatta kaikki nähtiin myös U19-naisten MM-kisoissa elo-syyskuun taitteessa. Kentällinen on ihastuttanut kauden alussa rohkeudellaan ja jatkuvalla liikkeellään.

“Meidän kentällä on paljon jalkaa ja sitä vahvuutta käyttämällä olemme saaneet luotua tilaa kentälle ja päästy hyvin maalipaikoille. Osaamme liikkua aika hyvin pallottomana ja pallollisena. Meidän pelaamistamme on edesauttanut, että puhumme avoimesti keskenämme onnistumisista ja parannettavista asioista.”

TPS kohtaa viikonloppuna ensin lauantaina vieraskentällä viime kauden välierävastustaja EräViikingit ja sunnuntaina kotikentällä Tampereen Kooveen. 

“ErViä vastaan meidän tulee pelata omalla korkealla tasollamme, jos haluamme voittaa. ErVi on kotikentällään tosi vahva. Heitä vastaan tulee paljon kamppailuja ja nopeita tilanteita. Koovee on joukkueena muuttunut aika paljon. Jos pelaamme omalla tasollamme, peli on varmasti meidän. Odotan, että olemme siinä läpi ottelun pallollinen joukkue.”

La 24.9. EräViikingit-TPS klo 15.30

Su 25.9. TPS-Koovee klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli. Liput ennakkoon TIKETISTÄ

TPS kukitti sekä omat, että FBC Loiston U19-naisten MM-pronssimitalistit. Kuva Anssi Koskinen