Naisilla avaimet omissa käsissään – runkosarjasijoitus ratkeaa viikonloppuna

Naisilla avaimet omissa käsissään – runkosarjasijoitus ratkeaa viikonloppuna

Naisten NLA:n runkosarja pelataan päätökseen viikonloppuna. TPS:n kannalta sarjakausi on edennyt siihen tahtiin, että vaikeasta ja loukkaantumisten sävyttämästä syksystä huolimatta joukkueella on viikonloppuna avaimet omissa käsissään sijoitukseen kuuden parhaan joukossa ja sen myötä suoraan pudotuspelipaikkaan. Sarjaohjelman suunnittelijaa pitää myös kiitellä hyvästä pelisilmästä, sillä lauantaina Kupittaan palloiluhalliin saapuu vieraaksi juuri TPS:n kanssa samasta sijoituksesta kamppaileva ja turkulaisia pisteen perässä vaaniva SSRA. 

Kovasta panoksesta huolimatta TPS-ryhmä on valmistautunut viikonloppuun levollisissa merkeissä – tämän toteaa myös joukkueen kapteeni Laura Rantanen. 

“Tärkeät viikonlopun pelit ei ole näkyneet sen enempää arjessa. Kaikki tietävät otteluiden merkityksen, mutta emme me sitä ole mitenkään erityisesti korostaneet. Lauantaina kohdataan tietenkin tässä kohtaa se päävastustaja, mutta se on yksi peli muiden joukossa. Treeneissä on ollut hyvä tunnelma kuten aina ja samalla tavalla treenataan, yhtä kovaa kuin tavallisestikin.”

Kyllä me halutaan se (pudotuspeli)paikka jo lauantaina varmistaa” © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS ajautui kahden voiton avausviikonlopun jälkeen seitsemän ottelun tappioputkeen, mutta nousi tästä alhosta ja on tappioputken katkettua voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän. Rantanen näkee tähän loogisia syitä.

“Syyskaudella meillä oli harvinaisen monta loukkaantumista, eikä päästy kovinkaan montaa peliä pelaamaan täydellä kokoonpanolla. Ketjuja sekoitettiin milloin minkäkin loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi ja se näkyi myös peleissä kunnes saatiin kaikki takaisin vahvuuteen. Jos pelillisiä syitä miettii, niin meillä on aika hyökkäysintoinen joukkue ja nyt ollaankin painotettu puolustuspelaamista. Siinä ollaan kyllä menty eteenpäin.”

TPS on kohdannut lauantain vastustajansa SSRA:n kahdesti tällä kaudella. Saldona on kaksi niukkaa 4-3 taisteluvoittoa. 

“Peittopelaaminen tulee olemaan aika tärkeässä asemassa. SSRA hakee paljon vetoja viivasta. Muutenkin pitää puolustaa kurinalaisesti, maaleja me kyllä osaamme tehdä. Joka tapauksessa, vaikka lauantain peli tarjoaa meille voitolla suoran pääsyn pudotuspeleihin ja jokainen sen voiton tietysti haluaa ottaa, mitään ylimääräistä painetta ei joukkueena siitä oteta. Pudotuspelipaikasta saadaan taistella joka tapauksessa vaikka tuo peli hävittäisiinkin, mutta totta kai, kyllä me halutaan se paikka jo lauantaina varmistaa” päättää kapteeni Rantanen.

Naisten NLA:n päätöskierrokset:

TPS-SSRA la 15.2. klo 14.30, Kupittaan palloiluhalli
Koovee-TPS su 16.2. klo 15.30, Tampere