Naiset taisteli jatkoaikavoiton – Laura Rantaselle 3+1

Naiset taisteli jatkoaikavoiton – Laura Rantaselle 3+1

TPS:n naiset avasivat liigakauden kahdella tärkeällä voitolla. Lauantaina oli tiukkaa – tänään vielä tiukempaa. Lahtelaiset tekivät ratkaisevalta tuntuneen 3-4 johto-osuman vain 24 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta TPS tasoitti ajassa 59.56 ja ratkaisi voiton jatkoajalla.

TPS:n päävalmentaja Lari Molkka oli osannut odottaa vaikeaa kamppailua. 


”Tänään oli juuri niin vaikea vastustaja kuten osattiin odottaa. Kauden alku ja vastustajalla sen mukainen halu. Meillä oli riittävästi maalipaikkoja hoitaa peli, mutta viimeistely oli tänään vaikeaa. Tosin täytyy sanoa, että Pelicansin maalivahti pelasi myös hyvin.”

Naisten avausviikonloppu tuotti viisi pistettä kuudesta mahdollisesta. Ennen kaikkea viikonloppu osoitti, että joukkue kykenee voittamaan myös silloin, kun pelit pysyvät tasaisina. Molkka näki tässä suurimman positiivisen annin. 

”Olen tyytyväinen kauden alkuun siltäosin että joukkueen tahtotila on hyvä ja vaikeistakin paikoista noustiin kahdesti voittoon. Mutta myös jäi selväksi miksi harjoituksissa on pidettävä laatua yllä.”

Laura Rantanen iski 3+1 tehot © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS:n sankari sunnuntaina oli tehot 3+1 saldonnut kapteeni Laura Rantanen. Rantanen syötti TPS:n tasoitusosuman vain neljä sekuntia ennen päätössummeria ja iski voittomaalin jatkoajalla ylivoimalla. Rantanen näki voitosta huolimatta joukkueen pelaamisessa paljon parannettavaa.

”Tämän päivän pelissä jäi paljon parantamisen varaa, turhat virheet pois ja jatkossa pyritään pelaamaan enemmän pallolla. Sofian (Leino) loukkaannuttua eilisessä pelissä, mentiin aika pitkälti kahdella kentällä, mutta ihan hyvin tuntui jalka liikkuvan joukkueella. Tänään asenne oli lopussa kohdillaan ja uskottiin omaan ja joukkueen tekemiseen loppuun asti, millä saatiin revittyä jatkoaikavoitto. Viikonlopusta kaksi voittoa ja viisi pistettä on se mitä ansaittiin ja siihen ollaan tyytyväisiä. Nyt kun on pelit saatu kunnolla käyntiin, niin eiköhän se pallollinen tekeminen siitä parane kokoajan mitä pidemmälle peleissä mennään.”

TPS:n seuraava haaste on kovin mahdollinen, kun joukkue matkaa hallitsevan mestarin SB Pron vieraaksi. Molkka lähtee joukkoineen uutta viikkoa kohti luottavaisena.

”Nyt unohdetaan nämä, otetaan oppi mukaan ja jatketaan arkea. Perjantaina meidän tasoa mitataankin sitten ehkä kovimmalla mahdollisella tavalla kun lähdemme haastamaan Pron. Tiedän että tämä joukkue on nälkäinen ja halukas ottamaan pisteet mukaansa Klaukkalasta.”

Naisten seuraava kotiottelu 27.10. klo 18.30 TPS-EräViikingit, Leaf Areena

TPS aloitti kauden kahdella voitolla © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik