Naiset starttaa F-liigakauden paikallispelillä – “Onko parempaa?”

Naiset starttaa F-liigakauden paikallispelillä – “Onko parempaa?”

TPS:n naisten F-liigajoukkue pääsi positiivisessa mielessä otsikoihin keväällä, kun joukkueen rakennus kohti kautta 21-22 oli edennyt positiivisissa merkeissä. TPS sai pidettyä runkonsa hyvin kasassa ja kun lisäksi mustavalkaiseen pelipaitaan muodostui ennennäkemätön imu ulkopuolelta, se lähtee kauteen huomattavasti vahvistuneena. 

Tärkeä palanen tässä positiivisessa lumipalloefektissä oli Jenna Saario, joka palasi TPS-paitaan kahden Ruotsin SSL:ssä Moran riveissä pelatun kauden jälkeen. Nuoresta iästään huolimatta kokenut liiga- ja maajoukkuepelaaja summaa joukkueen valmistautumista kesäkaudella. 

– Kesä ja alkusyksy ovat menneet hyvissä merkeissä ja hyvä tekemisen meininki on ollut läsnä jatkuvasti. Joukkueeseen on tullut tosiaan jonkin verran muutoksia, mutta ennen kaikkea positiivisia sellaisia. Meillä on kasassa ihan huikea porukka, jonka kanssa on siistiä tehdä töitä, työstää uusia juttuja ja matkata kohti meidän tavoitteitamme!

Naisten MM-kisat pelataan 27.11.-5.12. Ruotsin Uppsalassa. Myös edellisissä MM-kisoissa Suomea edustaneen Saarion harjoitteluun tiivis maajoukkuekalenteri on tuonut oman mausteensa.

– Maajoukkueen kalenteri on ollut todella tiivis. Tuntuu hienolta olla mukana joukkueessa ja loppuhuipennus lähenee. Tietenkin maajoukkueen takia tulee pätkiä, kun en ole TPS:n harjoituksissa. Sen myötä olen kiinnittänyt erityisesti huomiota siihen, että kun olen seurajoukkueen tapahtumissa mukana, haluan antaa itsestäni kaiken kentällä ja sen ulkopuolella ja todella nauttia siitä ajasta.

Saario kamppailee tiukasti paikasta Suomen MM-ryhmässä. Kuva: Ville Vuorinen

Korona on vaikuttanut myös TPS:n naisten valmistautumiseen. Muutama harjoituspeli piti peruuttaa karanteenien takia. 

– Peruttuja treenipelejä on turha jäädä harmittelemaan. Ollaan kuitenkin päästy pelaamaan ja toteuttamaan omia juttuja. Työmoraali niin harjoituspeleissä, lajitreeneissä kuin oheisharjoittelussa on ollut todella hyvää. Siitä täytyy pitää kiinni koko kauden. 

Alkava F-liigakausi tuo Saarion kasvoille leveän hymyn – joukkueen runkosarja aloitetaan heti makealla paikalliskamppailulla viime kauden Cup-voittaja FBC Loistoa vastaan. 

– Onko parempaa? Henkilökohtaisesti parin vuoden tauon jälkeen TPS-paitaa päälle, uskomaton joukkue, paikalliskamppailulla aloitetaan, molempien joukkueiden kannattajat katsomossa ja sama kotihalli… Huh. Erittäin odottavaiset tunnelmat! 

– TPS-fanit saavat nähdä tämän kauden Tepsiltä kovaa vääntöä ja periksiantamatonta taistelua. Uskallan luvata, että joukkueen positiivisuus ja hyvä ilmapiiri huokuu katsomoihin saakka. Pelaajista kannattaa ottaa seurantaan Sini Niinikoski ja hänen laukauksensa!

Runkosarjassa tavoitteena peli kestävälle tasolle

TPS:n päävalmentajaksi paluun tekevä Aki Vilander avaa joukkueen tavoitteita alkavaan runkosarjaan.

– Tavoite runkosarjaan valmennuksen näkökulmasta on saada peli kestävälle tasolle ennen kevättä. Se vaatii tietysti vielä paljon yhteisiä pelikokemuksia ja laadukasta harjoittelua, mutta joukkueessa on kyllä kykyä ja pelaavuutta. Pelien voittaminen on myös yksi asia, joka halutaan matkan varrella oppia ja sitä myös tavoitella. Joukkueessa ei hirveästi ole kokemusta voittamisesta, pelaajistossa eikä valmennuksessa. 

TPS on vahvistunut kevään siirtomarkkinoiden seurauksena, mutta kokenut Vilander tietää, että nimilistalla ei otteluita pelata.

”Iso osa joukkueesta on elämänsä kunnossa” Kuva: Claudio Schwarz

– Joukkueen uudelleen rakentuminen on pieni tietoinen haaste. Vaatii oman aikansa, että löydetään sellainen yhteinen sävel ja että toimintakulttuuria saadaan vietyä kilpailullisempaan suuntaan. Kärsivällisyyttä täytyy myös korostaa, koska olemme vielä moneen muuhun nähden yhteisissä kokemuksissa ja pelin suhteen vuoden tai pari perässä. Isossa kuvassa meillä on iso osa rungosta sitoutunut joukkueeseen useammaksi, osa jopa kolmeksi vuodeksi. Meillä on kyllä aikaa löytää sopivat palikat ja samalla oma tapa menestyä. 

– Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että on ollut hienoa nähdä millä tavalla isolla osalla on alkanut liekki palamaan uudestaan urheilua kohtaan toden teolla. Iso osa joukkueesta – ennen kaikkea kärkipelaajat – ovat elämänsä kunnossa. Tämä lupaa hyvää kevättä ajatellen.

FBC Loisto – TPS la 18.9. klo 15.00, Kupittaan palloiluhalli