Naiset nousujohteisesti MM-tauolle – Leino ja Vuorela jatkosopimuksiin

Naiset nousujohteisesti MM-tauolle – Leino ja Vuorela jatkosopimuksiin

TPS on solminut kahden vuoden jatkosopimukset pitkäaikaisten luottopelaajiensa Sofia Leinon sekä Noora Vuorelan kanssa. Kuuteen peräkkäiseen F-liigaotteluvoittoon sekä Suomen Cupin välieräpaikkaan syksyn viimeistellyt TPS ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan myöskään tulevaisuuden rakentamisen suhteen – jatkosopimus on valmiina jo kahdeksallatoista pelaajalla. 

Vuodesta toiseen korkealla tasolla takalinjojen viimeisenä lukkona toiminut Vuorela piti jatkopäätöstä helppona. 

“Päätös jatkamisesta oli helppo tehdä, sillä kaikki organisaatiossa toimii hienosti tällä hetkellä. Joukkue on muuttunut viimeisen vuoden aikana paljon, mutta olemme saaneet loistavasti hommat luistamaan niin peleissä kun pelien ulkopuolella. Innolla odotan mitä tämä sekä seuraavat vuodet tuo tullessaan.”

Syksyn edetessä ja naisten MM-kisojen lähestyessä vahvaan vireeseen yltynyt Leino yhtyy Vuorelan näkemykseen.

Leinoi: ”Joukkueella on hurjasti halua ja taistelutahtoa”. Kuva Juha Järvenpää

“Vaikka joukkue on uudistunut viime kaudesta jonkin verran, hommat ovat menneet hyvin eteenpäin ja ollaan saavutettu välitavoitteita suunnitelmien mukaan. Pelaaminen on mukavaa ja joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Joukkueella on hurjasti halua ja taistelutahtoa näyttää mitä osataan! Ja mehän osaamme.”

”Meillä on kaikki mahdollisuudet mestaruuteen jo tällä kaudella, mutta uskon, että joukkueella on paljon annettavaa myös tulevina vuosina. Tämän takia onkin erityisen hienoa, että sopimukseni jatkuu mustavalkoisten riveissä jatkossakin! Harjoitus, peli ja kausi kerrallaan kohti yhteistä tavoitetta.”

Vilander kiittelee sitoutumisen tasoa

Keväällä paluun TPS-pikeepaitaan tehnyt Aki Vilander näkee molemmat nyt solmitut jatkosopimukset isoina palasina TPS:n tulevaisuuden tavoitteiden kannalta. 

“Noora (Vuorela) on jo pitkään ollut maan parhaita maalivahteja ja hänelle jos jollekin suo mahdollisuuden menestyä juuri TPS-paidassa. Sofian (Leino) urheilullisuus, määrätietoisuus ja kurinalaisuus elämään, harjoitteluun ja pelaamiseen on täysin omassa luokassa tässä sarjassa. Olen erittäin ylpeä, että hänen kaltainen huippu-urheilija on mättämässä meille maaleja tulevaisuudessakin.”

Liigajoukkueen pelaajien haastatteluissa on käynyt ilmi pitkin syksyä se, että joukkueen pelaajat ovat sitoutuneet toimintaan ennen kaikkea pitkäjänteisesti. Joukkueessa elää vahva usko siitä, että menestystä voi tavoitella jo tällä kaudella, mutta ne parhaat hetket ovat silti vasta tulossa. Vilander allekirjoittaa tämän. 

Aki Vilander kiittelee joukkueen pitkäjänteistä sitoutumista. Kuva Juha Järvenpää

“Joukkueen nykyisen rungon jatkaminen on tietysti menestystä rakennettaessa yksi tärkeimmistä asioista – tiedämme jo nyt kenen kanssa töitä päästään jatkamaan heti kauden päätyttyä emmekä hukkaa aikaa turhaan vatvomiseen.”

“Joukkueessa on jo nyt kohtuullisesti kärkiosaamista pärjäämistä ajatellen ja sen pärjäämisen eteen raadetaan kädet ämpärissä töitä joka päivä. Pelillinen ja urheilullinen tosiasia on kuitenkin se, että haluan nähdä joukkueen jatkossa vielä vahvempana ja materiaaliltaan leveämpänä.”

Positiivinen kuhina naisten liigajoukkueen ympärillä

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka on huomioinut tyytyväisenä positiivisen trendin jatkuneen naisten liigajoukkueen ympärillä. 

“Keväällä varsin vahvalta vaikuttanut joukkue on näyttänyt, että homma ei ole jäänyt nimilistan varaan. Joukkue on erittäin työteliäs niin taustoilla kuin pelaajistonkin osalta ja valmennustiimi johtavien pelaajien tuella on saanut joukkueen suorittamaan varsin yhtenäisesti tässä kohti talvea mennessä.”

Vaikka F-liigakausi ei ole vielä puolivälissäkään, urheilujohdon katse on ollut samanaikaisesti myös tulevaisuudessa. Kauden 2022-2023 joukkue rakentuu askel askeleelta. 

“Meidän tehtävänämme täällä toimiston puolella on parhaan kykymme mukaan tukea tätä hetkeä ja samalla kehittää toimintaa jo tulevat kaudet mielessä. Aki päävalmentajana tietää varsin hyvin mitä haluaa nähdä ja mihin suuntaan haluaa toimintaa viedä. Vuorovaikutus pelittää hyvin ja täällä kauempana joukkueen arkea ei tarvitse arpoa sitä missä mennään”, Kytöhonka toteaa.

Naisten liigajoukkueella on kasassa tällä hetkellä 18 jatkosopimusta. 

“Tilanne on tällä hetkellä minun roolista katsoen todella hyvä. Tällä hetkellä isoa vastuuta kantavien pelaajien osalta jatkuvuus näyttää erinomaiselta. Ilolla olen pistänyt myös merkille, että kiinnostus joukkuetta kohtaan myös seuran ulkopuolella on todella vahvaa. Töitä on edessä joka suhteessa, mutta etenemme tällä hetkellä aikataulussa.”

Sopimustilanne 15.11.2021 (sopimus voimassa kaudella 22-23)

Maalivahdit:
Blomqvist, Lisette
Vuorela, Noora

Kenttäpelaajat:
Höynälä, Meri-Helmi
Järvinen, Aino
Klavan, Diana
Laine, Noora
Leino, Sofia
Leminen, Ina
Marttala, Anna
Niinikoski, Sini
Nordlund, Milla
Rantanen, Laura
Rantanen, Noora
Saarikko, Nella
Saario, Jenna
Salo, Oona
Wiberg, Ida
Virta, Cira