Naiset liigaan hyvin pienin muutoksin – “Joukkueessa on kilpailun kulttuuri”

Naiset liigaan hyvin pienin muutoksin – “Joukkueessa on kilpailun kulttuuri”

TPS:n naisten liigaryhmä on valmistautunut kauteen määrätietoisesti jo keväästä lähtien. Joukkue lähtee kauteen varsin pienin muutoksin – suurimmat muutoksen tuulet nähdään joukkueen penkin takana jo aiemmin julkaistun valmennustiimin myötä.

Pelaajapuolelle joukkue on saanut kaksi paluumuuttajaa, kun Kaisa Pietilä sekä Jasmin Saario pukevat taas TPS-paidan ylleen. Joukkueen kapteenina jatkava Laura Rantanen pitää siitä mitä on johdettavalta ryhmältään nähnyt.

“Joukkueen runko on pysynyt samana, juniorit ovat vuoden kokeneempia ja saatiin vielä Jasu (Saario) ja Kaisa paluumuuttajina takaisin. Lisäksi ringissä on uusia nuoria pelaajia antamassa hyvää takapainetta. Meininki joukkueessa on ollut hyvä ja viime kauden keskeytyminen jätti sen verran nälkää, että kauden alkua odotetaan malttamattomana.”

Joukkueen päävalmentaja Antti Hänninen näkee hyvän jatkuvuuden erittäin positiivisena asiana.

“On ehdottomasti iso etu, että vaihtuvuus joukkueessa on pientä pelaajien osalta. Näillä näkymin joukkueesta jää pois 1-2 pelaajaa ja uusia tai uusvanhoja pelaajia on 1-2. Joukkueessa on hyvä henki ja kilpailun kulttuuri. Tavoitteet ovat korkealla. Rinki ei ole suuri, mutta treeneissä sitä on täydennetty säännöllisesti B-junioreilla jatkuvuuttakin ajatellen. Tiivis rinki parantaa varmasti yhteenkuuluvuutta perusrungon osalta.

Olemme pyrkineet rakentamaan ykkösviisikkoa tukemaan myös vahvan toisen ketjun. Tässä muutamalla pelaajalla on mahdollisuus kasvattaa roolia selkeästi aiemmasta. Viime kausia laajempi peluutus on näyttänyt lupaavalta treenipeleissä ja luotto on, että saamme jalkeille kaksi tulosta tekevää viisikkoa.”

TPS 2020-2021

Maalivahdit:
Noora Vuorela
Lina Hurme

Kenttäpelaajat:
Saara Suomela
Karla Kosola
Diana Klavan
Tiina Hoikkala “A”
Emilia Troberg
Emmi Pahikkala
Joanna Kaasalainen
Kaisa Pietilä
Laura Rantanen “C”
Vivian Aho
Pauliina Ääri
Milla Nordlund
Iina Siirilä
Olivia Välimäki
Jasmin Saario
Anni Lehto
Noora Rantanen
Sofia Leino

Junioreista harjoitteluryhmässä mukana:
Nella Saarikko
Noora Laine
Aino Järvinen
Kiia Suojanen 

Johtoryhmä:
Antti Hänninen, päävalmentaja
Lauri Nivalinna, valmentaja
Hannu Rantanen, valmentaja
Jouni Hämäläinen, valmentaja
Teemu Kovasiipi, videovalmentaja
Esa Pukero, joukkueenjohtaja
Jari Jalavikko, huoltaja
Piia Kaasalainen, huoltaja
Henni Kaunela, huoltaja