Naiset kohti Nurmijärveä

Naiset kohti Nurmijärveä

Naiset jatkavat huomenna kovien otteluidensa sarjaa, kun vastassa on SB Pro uudessa kotihallissaan. Pro on sarjataulukossa sijalla 2, kuusi pistettä kuudennella sijalla olevia tepsittäriä edellä. Edellinen ottelu nurmijärveläisiä vastaan päättyi tasaisen taistelun jälkeen lukemiin 3-5. Yllätyksiä lauantaiselta kohtaamiselta ei ole odotettavissa: ”Siellä on joukkue, jossa on kokoonpanossa oletettavasti 18+2 pelaajaa”, kommentoi päävalmentaja Aki Vilander, ”tässä kohtaa tärkeintä on jättää jokaiseen vastaantulijaan henkinen, fyysinen ja pelillinen jälki, jotta ollaan valmiita kevääseen.”

SB Pro:n ratkaisukyky ulottuu kaikkiin kolmeen kenttään, ja se näkyy myös joukkueen sisäisessä pistepörssissä: kahdeksan pelaajaa on yli kymmenen pisteen teholukemissa. Pistekuningattaren viittaa heistä kantaa Karoliina Kujala (19+13=32). TPS:n syömähammas on taasen selkeästi ollut ykkösvitja Nordlund-Saario-Rantanen, ja heistä tehokkaimpana Milla Nordlund pistein 18+18=36.

Pelejä runkosarjassa TPS:lla on jäljellä neljä, ja joukkueella on vielä mahdollisuudet pudotuspelien kotietuun. Sarjajärjestelmän muutos tälle kaudelle tuo muutoksia myös pudotuspeleihin: valinnanvara poistettiin, ja otteluparit muodostetaan suoraan sijoituksien perusteella runkosarjan voittajan kohdatessa kahdeksanneksi sijoittuneen ja niin edelleen.

Kevään kohokohta on siis jälleen lähempänä, ja tepsittäret ovatkin kuluneella viikolla harjoitelleet paljon ja kovaa: ”Tähtäin on täysin kolmen viikon päässä. Tällä hetkellä katsotaan hieman viime viikonlopun tapaan, millaista vastinetta saadaan pelipuolella isommalla kuormituksella”, kertoo Vilander. Viime viikon Classicin kaadosta joukkue sai lisää itsevarmuutta kevään koetuksiin: ”Voitto toi varmasti lisää uskoa jokaiselle pelaajalle hieman vaikean syyskauden jälkeen. Ei varmasti lähdetä alistuneina kohti Arkadia-hallia, vaan tosissaan kahden pisteen kiilto silmissä”, jiiraa kapteeni Jenna Saario.

 

Ottelu alkaa siis Arkadia-hallissa huomenna klo 17.