Naiset emännöivät Classicia Kupittaalla

Naiset emännöivät Classicia Kupittaalla

Tepsittäretkin pääsevät korkkaamaan Kupittaan palloiluhallin, kun lauantaina on vuorossa ottelu sarjajohtajaa Classicia vastaan. Vierailijat ovat hävinneet tällä kaudella vain kerran, kun SB Pro kukisti uuden hallinsa avajaisissa tammikuussa tamperelaiset maalein 3-2, ja samalla rikkoi Classicin hurjan 38 ottelua kestäneen voittoputken. Edessä on haaste, mutta ei mahdoton sellainen, sillä viime kaudella TPS onnistui voittamaan Classicin Suomen Cupin välierässä. ”En halua nähdä kentällä omasta joukkueesta yhtäkään valmiiksi alistunutta pelaajaa. Aggressiivisesti ja rajoilla täytyy puolustaa omat tilanteet ja saada Classicin laukaukset sellaisille sektoreille, että jos ropisee ohi peitosta, niin tilanteet ovat veskarille selkeitä torjua. Pallolla täytyy myös pystyä kontrolloimaan ja hyökkäämään monivaiheisesti niin, että mahdollisia virhelyöntejä ei tule kriittisissä paikoissa”, kommentoi päävalmentaja Aki Vilander.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen lokakuussa ei mennyt aivan pelikirjan mukaisesti. Kotijoukkueen johto oli lukemissa 7-1 ennen kuin tepsittäret heräsivät pelille, ja loppulukemat 10-4 olivat Vilanderin mielestä ansaitut: ”Tampereella ainut onnistuja oli bussikuski ja muu joukkue valmennusta myöten saapui vain paikalle, joten peilin kautta lähdetään huomenna kentälle.”

Classicilla on riveissään nimivahvoja pelaajia, mutta kauden kärkinimi on ollut yksinoikeudella kapteeni Nina Rantala. Rantala johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 38+18=56, ja nousi vastikään naisten liigan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi pelaajaksi 641 pisteellään 265:stä ottelusta. Niin sanottua päällystakkia ei Rantalalle olla kuitenkaan laittamassa: ”Haaste nyt kaikkineen on kova, kun melkein kaksi ketjullista maajoukkuepelaajia kurvailee vastaan, mutta samalla myös meidän joukkueen yksittäisille pelaajille aika hedelmällinen matsi nousta esiin ja tehdä kovia suoristuksia.”

Tepsittäret ovat hyvää vauhtia matkalla pudotuspeleihin, ja yksi piste jäljellä olevista viidestä runkosarjan ottelusta riittää varmistamaan playoff-paikan. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi. ”Viisi hyvää matsia tulossa vielä runkosarjassa ja tärkeintä tässä kohtaa on hakea voittavia elementtejä siihen hetkeen, kun aletaan mittaamaan yhtä joukkuetta vastaan pitkää sarjaa. Muutamia kokeiluja peliin liittyen vielä tehdään, mutta pudotuspelivastustajan ollessa selvillä alkavat koutsien unettomat yöt, ja siinä maailmassa ei jätetä yhtäkään kiveä kääntämättä”, päättää Vilander.

 

Ottelu alkaa Kupittaan palloiluhallissa jo klo 13.00. Tervetuloa!

(Ottelusta on tarjolla myös Fanseatin lähetys)