Naiset derbyilevät torstaina – ”Mahdollisuus näyttää kykyjään isossa roolissa”

Naiset derbyilevät torstaina – ”Mahdollisuus näyttää kykyjään isossa roolissa”

Perjantaisen miesten Turun derbyn ohella myös TPS:n naisten joukkue kohtaa jo huomenna torstaina paikallisvastustaja FBC Loiston. Erittäin nuori Loisto nousi alkavalle kaudelle F-liigan A-lohkoon samalle sarjatasolle TPS:n kanssa. Paikallisotteluita on siis luvassa myös kauden aikana. Treenikaudella joukkueet kohtaavat kaksi kertaa, huomenna torstaina 27.8. Sport Gardenissa klo 19 ja 10.9. LEAF-areenalla klo 18.

TPS:n kalenteri on ollut viime viikkoina täynnä, kun se vietti “leiriä” LEAF-areenalla 15.-16.8. Harjoitusotteluja on pelattu tiiviisti sen lisäksi ja takana on jo viisi peliä. Jäljellä on vielä kolme tasokasta peliä A-lohkon vastustajien kanssa. Loiston lisäksi TPS kohtaa Classicin Leafilla 1.9. klo 18. Päävalmentaja Antti Hänninen kommentoi loppukesän ohjelmaa:

– On hyvä pelata paljon ja erilaisia pelejä, kun pelitapaa on laitettu uusiksi. Olemme halunneet muutaman pelin alempien sarjatasojen vastustajiakin vastaan, jotta pääsee painottamaan tiettyjä aiheita, mutta kova vastustaja paljastaa aina eri tavalla missä mennään.

Loistokaan ei ole tullut sarjaan selviytymään. Jo  viime kaudella Suomen Cupissa kaatui EräViikingit. TPS:ssa halutaan kauden aikana näyttää kaapin paikka paikalliskilpailijalle ja varmasti jo treenimatsi sytyttää joukkueet molemmin puolin, vaikka pisteistä ei vielä pelata. Loiston päävalmentaja Matti Pienihäkkinen kommentoi tulevaa peliä:

– Vaikka kyseessä on vain harjoituspeli, niin onhan nämä normaaleja isompia harjoituspelejä joukkueelle ja myös itselle, kun molemmissa seuroissa olen tasan 10 vuotta valmentanut. Pelin tulosta on vaikea arvioida, voitto voi mennä kummalle vaan. EräViikinkejä vastaan olimme huonompia ja nyt olisi tarkoitus parantaa. Ei ole helppoa kun tepsillä F-liigan paras ykköskenttä ja maalivahtikin sarjan ehdotonta eliittiä.

TPS-pelaajista Noora Rantanen odottaa peliä iloisin mielin ja toivoo paikalle yleisöä:

– Hyvillä mielin lähdössä peliin! Tällä hetkellä ollaan vähän vajaalla kokoonpanolla poissaolojen vuoksi, mutta hienoa että saadaan tulevalle kaudelle Turun derby, paikallisvastustaja sytyttää aina vielä enemmän. Toivottavasti saadaan myös paljon katsojia paikalle.

Pari viime kauden vanhaa vammaa ovat pitäneet maalivahti Noora Vuorelaa ja Sofia Leinoa sivussa pitemmän aikaa, lisäksi syysflunssa on aiheuttanut karanteeneja ja pari akuuttia vammaa osuvat juuri ensimmäiseen Loisto-peliin. Lisäksi edustuksen mukana harjoitelleet B-juniorit keskittyvät viikonlopun karsintoihin. Näin Hänninen kommentoi tilannetta.

– On toisaalta hyväkin, että pre-seasonilla koetellaan eri tavoin, vaikka ei tätä näin tilattu. Poissaoloja varmasti kaudellakin tulee ja silti pitää pystyä kilpailemaan joka matsissa. Meillä on kuitenkin tukena joukkueen yhteinen pelitapa, joka helpottaa suuresti onnistumista viisikoiden muuttuessa. Valmennus odottaa joukkueelta periksiantamattomuutta, joka nousi esiin leirin arvokeskusteluissa.  Moni pelaaja saa nyt arvokasta harjoitusta ja mahdollisuutta näyttää kykyjään isommassa tai eri roolissa. Se vain vahvistaa joukkuettamme vastaisen varalle.

Kesän aikana hyvin yhdessä pelanneet Noora Rantanen ja Jasmin Saario nähtäneen huomennakin yhdessä. Näin Jasmin puolestaan kommentoi huomista:

– Tosi hyvällä ja odottavalla fiiliksellä huomista peliä kohti. Olen itse pelannut viimeksi junnuissa Loistoa vastaan, joten innolla odotan et päästään ottamaan mittaa toisistamme!

TPS N1 harjoitusottelut:

Classic-TPS 7-3
KaPa-65 – TPS 3-4
TPS-LoSB 8-1
TPS – Koovee 3-4
TPS – SS Nova 7-2

27.8. FBC Loisto – TPS, Garden 19:00
1.9. TPS-Classic, LEAF 18:00
10.9. TPS – FBC Loisto, LEAF 18:00