Merkittävää yhteistyötä

Merkittävää yhteistyötä

TPS Salibandy ja Loimaan Leisku ovat aloittaneet merkittävän seurayhteistyön 2002-2005 syntyneiden poikajuniorijoukkueissa. Pelaajayhteistyön tarkoituksena on tarjota pelaajille yksilöllisiä kehityspolkuja, jossa pelaaja pystyy pelaamaan sopivassa tasojoukkueessa, kehittymään itselleen sopivassa tahdissa ja vaihtamaan tasoa joustavasti kehityksensä mukaan.

TPS tulee osana yhteistyötä tarjoamaan ammattimaista valmennusapua ja konsultaatiota Loimaalla toimivalle joukkueelle. ”Leisku tulee Loimaalla operoimaan ikään kuin hajasijoitettua valmennuskeskusta, jolloin Turusta kauempana asuvat pelaajat pääsevät hyötymään ammattitaitoisesta valmennuksesta ja viimeisimmästä tietotaidosta. Mukana valmennusyhteistyössä tullaan näkemään TPS:n valmentajia, valmennuspäälliköitä sekä liigapelaajia. Loimaalla ja Loimaan lähiseuduilla asuville pojille tuodaan ainutlaatuiset olosuhteet lähelle kotiovea sekä mahdollistetaan polku kivuta lajissaan niin pitkälle kuin tahto ja taidot riittävät. Toisaalta TPS organisaatiossa voittaa eniten ne pelaajat, jotka ovat jääneet pienelle peliajalle. Heille tarjoutuu nykyisen joukkueensa lisäksi tai sijaan toinen paikka kehittyä pelillisesti isommassa roolissa Loimaalla toimivassa joukkueessa”, Toteaa valmennuspäällikkö, Jukka Ruotsalainen, TPS Salibandystä

Leiskussa pitkään juniorivalmennusta vetänyt Markus Tuominen toteaa puolestaan järjestelyn olevan seuraava askel niin seuralle kuin pelaajille. ”Pienenä seurana, meillä ei mitenkään olisi kapasiteettia rakentaa vastaavaa tietotaitoa ja toiminnan volyymia mitä suuremmilla seuroilla on, mutta pystymme toimimaan hyvänä tukijalkana TPS joukkueille tarjoamalla mahdollisuuden kahdensuuntaiseen pelaajaliikenteeseen sekä toimimaan alueellisena valmennuskeskuksena”

Loimaalla toimiva joukkue perustuu Leisku FT03 joukkueen runkoon. Joukkue tarjoaa mahdollisuuden noin 5-6 lähialueen uudelle 03-04 pelaajalle, joille avautuu tie aina maajoukkueseurantaan asti. Lisäksi pelaajia Loimaalle tulee molemminpuolisen tarpeen mukaan TPS 03-04 joukkueista. Joukkue tulee kilpailemaan nimellä TPS FT.