Meri-Helmi Höynälä TPS-paitaan – myös Marttala ja Salo mustavalkoisiin

Meri-Helmi Höynälä TPS-paitaan – myös Marttala ja Salo mustavalkoisiin

TPS:n naisten liigaryhmä vahvistuu entisestään, kun joukkue on kiinnittänyt riveihinsä Meri-Helmi Höynälän, Anna Marttalan sekä Oona Salon. Kolmikko tuo jo aiemmin julkistettuun joukkueeseen sekä kärkiosaamista, että leveyttä. 

Meri-Helmi Höynälä (s.2001) saapuu TPS-paitaan SB-Prosta, jota hän on edustanut kolme edellistä kautta. Keskushyökkääjänä operoiva, kauden 2019-2020 tyttöpelaajaksikin Suomessa valittu Höynälä vahvistaa TPS:n jo ennestään kovaa keskikaistaa. TPS:n päävalmentaja Aki Vilander luonnehtii Höynälää moderniksi pallolliseksi sentteriksi. 

– Höynälä pystyy vahvalla pelikäsityksellään ja pelitaidollaan rytmittämään viisikon hyökkäyksiin eri vaiheita. “Mersu” on myös äärimmäisen tunnollinen puolustussuuntaan ja luonne ei anna väistellä kamppailutilanteissa. Tämän tason pelaajasta täytyy saada myös konkreettisesti tehoja hyökkäyssuuntaan. 

Höynälä edusti Suomea vuoden 2019 MM-kisoissa Sveitsissä. Kuva Ville Vuorinen.

Kahden vuoden sopimuksen allekirjoittanut Höynälä kuului Suomen maajoukkueeseen vuoden 2019 MM-kisoissa. Turku ja TPS valikoitui uudeksi osoitteeksi sekä opiskelun, että salibandyn myötävaikuttamana. 

– Oma elämä on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että jatko-opiskelu alkaa olla ajankohtaista ja Turusta löytyi tässä vaiheessa mahdollisuus opiskeluun ja salibandyn pelaamiseen. TPS tarjoaa ammattimaiset olosuhteet ja tuntui omalle kohdalle oikealta paikalta ottaa se kuuluisa seuraava steppi eteenpäin pelaajana. Tunnen myös valmennusta ja osan pelaajista etukäteen, joten tämäkin helpotti valintaa.

– Itselläni on odotukset korkealla ensi kauden suhteen ja odotan innolla, että päästään pelaamaan yhdessä. Joukkue on täynnä kovia pelaajia ja toivottavasti myös itse pystyn tuomaan jotain hyvää jengin tekemiseen. Meillä on kaikki mahdollisuudet taistella jo ensi kaudella kirkkaimmista mitaleista. Itse en ole ainakaan tullut Turkuun ja Tepsiin hakemaan välieräpaikkaa tai pronssimitalia, vaan tavoitteena on se isoin pokaali. Menestyminen vaatii paljon valintoja ja uhrauksia eikä mikään tule ilmaiseksi, mutta pallo on nyt jengillä ja uskon että sekä pelaajat että taustat ovat valmiita sitoutumaan yhteiseen tavoitteeseen.

Marttala ja Salo tuovat kätisyyksiä ja runsaasti potentiaalia

Höynälän lisäksi TPS vahvistuu kahdella oikea käsi alhaalla pelaavalla pelaajalla. Anna Marttala (s.2000) siirtyy TPS-ryhmään FBC Loistosta ja Oona Salo (s.2003) Northern Starsista. Aki Vilander luonnehtii molempia erittäin sopiviksi lisäyksiksi TPS-ryhmään.

Marttala hyökkäsi menneellä kaudella FBC Loiston riveissä. Kuva Anssi Koskinen

– Anna on jäätävän kovassa urheilullisessa iskussa, sitoutuu työntekoon ja haluaa väsymättömästi kehittää itseään. Hän on erittäin aggressiivinen karvaamaan ja röyhkeä murtautumaan pallolla hyökkäysalueella viisikon sisään. Anna liikkuu myös poikkeuksellisen hyvin pallottomana hyökkääjänä ja antaa näin kätisyydenkin puolesta paljon hyviä vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseemme. 

– Oona puolestaan on tulevaisuuden rightin pommittaja, joka halusi tulla TPS-paitaan kehittämään itseään kokonaisvaltaisesti. Lähtökohtaisesti suurin vastuu tulee vielä junioreissa, mutta potentiaalinsa puolesta on ajan kysymys milloin murtautuu liigajoukkueen kokoonpanoon. 

Rightiltä ampuva monipuolinen Oona Salo omaa suurta potentiaalia. Kuva Tapio Hämeen-Anttila

TPS sopimuspelaajat (suluissa kauden 20-21 seura, jos eri kuin TPS)

Maalivahdit:
Blomqvist, Lisette (SPV)
Hurme, Lina
Vuorela, Noora

Kenttäpelaajat:
Aho, Vivian
Hoikkala, Tiina
Höynälä, Meri-Helmi (SB-Pro)
Kaasalainen, Joanna
Klavan, Diana
Kosola, Karla
Laine, Noora
Leino, Sofia
Leminen, Ina (SB-Pro)
Järvinen, Aino
Marttala, Anna (FBC Loisto)
Niinikoski, Sini (FBC Loisto)
Nordlund, Milla
Rantanen, Laura
Rantanen, Noora
Saarikko, Nella
Saario, Jenna (KAIS Mora IF)
Salo, Oona (Northern Stars)
Siirilä, Iina
Suomela, Saara
Vasankari, Sini
Virta, Cira (ErVi)
Wiberg, Ida (SB-Pro jun.)